Ik haatte dat woord gerechtigheid: het vervloekte en verdoemde mij Ik haatte dat woord gerechtigheid: het vervloekte en verdoemde mij. Ik zei tegen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezegend wie op God vertrouwt
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Zingen Vers 1 Jezus neemt de zondaars aan
Genade en veroordeling
Zegen & vloek deel II.
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Romeinen Denken en Dienen.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Preek thema: Zeker weten?.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23. WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Paulus’ bediening.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
De wedstrijd van het leven
Genade.
Psalm 44: geloofsvragen, herkenbaar.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Hoe luister je naar de wet van God?
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Preek Jakobus 2:
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Welkom In deze dienst worden de liederen op de beamer geprojecteerd,
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
De doop in de Heilige Geest
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
Vertrouwen.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
{ Bijbelstudie kinderkampen Gratis en voor niets.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Geboeid voor je geloof Paulus is dankbaar. Wat een kansen voor het evangelie!
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
500 jaar Reformatie 28 oktober 2017 Garderen.
Transcript van de presentatie:

Ik haatte dat woord gerechtigheid: het vervloekte en verdoemde mij Ik haatte dat woord gerechtigheid: het vervloekte en verdoemde mij. Ik zei tegen God: Houdt U dan nooit op mij te plagen met uw toorn?

Ondanks dat ik als monnik onberispelijk leefde voelde ik mijzelf toch een zondaar voor God en werd zeer gekweld door mijn geweten. Ik durfde niet te hopen dat ik door mijn voldoening aan God Hem op enige wijze zou kunnen verzoenen.

Romeinen 1: 17 Gods gerechtigheid wordt in het Evangelie geopenbaard – van geloof tot geloof – zoals geschreven staat: de rechtvaardige zal uit geloof leven. (± vertaling NBG ‘51)

Ik haatte dat woord gerechtigheid: het vervloekte en verdoemde mij Ik haatte dat woord gerechtigheid: het vervloekte en verdoemde mij. Ik zei tegen God: Houdt U dan nooit op mij te plagen met uw toorn? Maar ondertussen hield ik niet op tegen dat woord van Paulus aan te kloppen: ‘De rechtvaardige zal door het geloof leven’.

Psalm 31: 2 “Doe mij ontkomen door uw gerechtigheid”

Ineens zag ik het: wij leven niet door ons doen, maar door Gods schenkende gerechtigheid in Christus . Toen voelde ik mij helemaal herboren en door open poorten trad ik het paradijs binnen.

Romeinen 3: 26 God wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: Hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij te spreken die in Jezus Christus gelooft. Luther: “de vrolijke ruil”

De drie sola’s van de Reformatie Sola scriptura alleen door de Schrift en dus niet bijv. traditie Sola gratia alleen door genade en dus niet: zelf verdienen Sola fide alleen door geloof

Habakuk 2: 4 De rechtvaardige zal leven door zijn geloof. (NBV) De rechtvaardige zal leven door zijn trouw. (vertaling 1951)

Geloof en trouw Hebreeuws [OT]: zelfde woord! Heel vaak past de vertaling trouw het beste ‘Amen’ in dezelfde woordgroep Grieks [NT]: zelfde woord! Meestal past de vertaling geloof het beste Tip voor Bijbelstudie: leg verschillende vertalingen even naast elkaar

Geloof en trouw Trouw kleurt het geloof in. De rechtvaardige in het OT: niet zondeloos maar gaat Gods weg; is gericht op Gods wil. Zulke mensen bestaan!

Wees trouw in je geloof!