Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Is er leven na de dood?.
Advertisements

Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Genade en veroordeling
Efeziërs 1:1-14.
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Deel II. Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op.
Levendmakende Kracht.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
“Met Christus opgestaan”
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Eén Heer: Christus Jezus
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
27 november 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik... 1Korinthe 15: :Met wat voor lichaam worden de doden opgewekt? 36: De natuur illustreert het; 37-39:
Het evangelie van de opstanding
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Christus Jezus’ voorbestaan Studiedag 14 november 2015.
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Leven met Christus is leven vanuit de hemel (Zondag 18/19, Efez.2:6b) 1.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
Brief aan de Galaten -40- de vrucht van de geest.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Filippenzen – 8 1:2-4 F8 Christus – gebed/dank.
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Brief aan de Galaten :15-18 (slot)
geloof in en lijden voor Christus
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
de dood verslonden tot overwinning
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
heerlijkheid en Gods werk
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
in nieuwheid van leven wandelen
Gij nu zijt het lichaam van Christus
wat staat ons straks te doen?
de brief aan de Romeinen
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
de verborgenheid van Zijn wil
Transcript van de presentatie:

Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11

En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“ Johannes 2:16

1 Laat jullie hart niet verward worden! Geloof in God en geloof in Mij. 2 In het huis van Mijn Vader zijn veel verblijven. Indien die er echter niet zijn, zou Ik het jullie gezegd hebben, want Ik ga om een plaats voor jullie gereed te maken. 3 En indien Ik zou gaan en plaats voor jullie gereed zal maken, kom Ik opnieuw en zal Ik jullie tot Mijzelf nemen, opdat waar Ik ben, ook jullie zouden zijn Johannes 14 het huis van Mijn Vader

toekomst van Israël – de discipelen : op aarde

Paulus over onze toekomst: 1,2 Thessalonicenzen

9. omdat God ons niet plaatste tot verontwaardiging, maar tot de toeëigening van redding door onze Heer Jezus Christus Verontwaardiging: de gerichten over Israël en de volkeren (boek Openbaring)

16 …..de doden in Christus zullen eerst opstaan. 17. Vervolgens zullen wíj, de levenden, de overblijvenden, gelijktijdig tezamen met hen weggerukt worden in wolken, tot de ontmoeting van de Heer in de lucht. En zo zullen wij altijd tezamen met de Heer zijn 1 Thessalonicenzen 4 redding door onze Heer Jezus Christus:

Wat gebeurt: * kruis + opstanding van Jezus Christus * 2000 jaar Gods genadetijd * wegrukking van het lichaam van Christus * 70 e jaarweek van Daniël 9 * herstel van Israël – op aarde * 1000 jaar

En zo zullen wij altijd tezamen met de Heer zijn 1 Thessalonicenzen 4:18 Die voor ons stierf, opdat, hetzij wij waken, hetzij wij dommelen, wij gelijktijdig tezamen met Hem leven 1 Thessalonicenzen 5:10 1,2 Thessalonicenzen Gods liefde:

Paulus gaat verder: 1,2 Korintiërs Romeinen Galaten

1,2 Thessalonicenzen - 1e pakket 1,2 Korintiërs, Galaten, Romeinen - 2e pakket verschil Verandering van ons lichaam!

Zie, ik zeg jullie een geheimenis! Wij zullen niet allen ontslapen, maar wij zullen allen veranderd worden : 1 Korintiërs 15:51 verderf  onverderfelijkheid oneer  heerlijkheid zwakheid  kracht ziels  geestelijk aards  (op)hemels sterfelijk  onsterfelijkheid 

1,2 Korintiërs Romeinen Galaten het woord van het kruis! -ontbreekt in 1, 2 Thessalonicenzen-

Romeinen 6 - Gods liefde: één met Christus Of weten jullie niet dat wij, allen die nb in Christus Jezus gedoopt zijn, in Zijn dood gedoopt zijn? (3) Want indien wij samen-geplant zijn geworden in de gelijkenis van Zijn dood (5) wetend, dat onze oude mens medegekruisigd is (6) want als wij sterven met Christus, geloven wij ook dat wij samen met Hem zullen leven (8)

1,2 Thessalonicenzen : tezamen met de Heer leven - voorgesteld als in het vlees 1,2 Korintiërs, Galaten, Romeinen : tezamen met Christus leven - geestelijk Het vlees wordt als dood gezien, door het kruis

Paulus stuurt uit de gevangenis: Efeziërs Filippenzen Kolossenzen

Want ons domein behoort aan de hemelen toe, waaruit wij ook de Redder verwachten, de Heer Jezus Christus Filippenzen 3:20 (toebehoren: de verlamde bij de poort Ha.3:2 Petrus is Jood Gal.2:14) Gods liefde: redding

Want ons domein behoort aan de hemelen toe, waaruit wij ook de Redder verwachten, de Heer Jezus Christus Filippenzen 3:20 oorsprong, heden en toekomst van de gemeente ís in en samen met Christus te midden van de hemelsen

…gelijktijdig samen met Hem zijn, leven – 1 Thes. 4,5 …samen met Hem gekruisigd, sterven, begraven, opgewekt, leven - Rom. 6 …samen met Hem opgewekt, gezet te midden van de hemelsen - Efeze 2 samengevat:

Geestelijk leven, geestelijke strijd: wapenrusting van God

Gods liefdevolle voornemen en doel wordt bereikt door Christus Jezus, samen met Zijn lichaam (u, jij, alle leden): want jullie stierven en jullie leven is verborgen samen met Christus in God. Kolossenzen 3:4 Efeziërs Filippenzen Kolossenzen

Samen met Christus, onze Heer! wij zullen samen met Hem geopenbaard worden in heerlijkheid tot zegen voor heel de schepping