Over inzet van ervaringsdeskundigheid. Binnen welke rollen zijn al ervaringsdeskundigen werkzaam binnen jouw organisatie? (let op: één persoon vervult.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doorn – 23 januari 2013 Jaap van Petegem
Advertisements

Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen
Door goede gesprekken groeien
Succesfactoren van teamcoaching
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Gebruik van deze Werf& template In deze template powerpoint presentatie van Werf& krijg je een serie slides aangereikt die je kunt gebruiken bij het verkrijgen.
Media en creativiteit Herfst les 2.
DRIVE! in het beroepsonderwijs
Inventarisatie mogelijke onderwerpen:
Lieve mensen Weet jij hoe het is om in het bos te wandelen? Om de plantjes om je heen te zien, een vlinder hoog boven je te zien zweven.
TRAINING SOCIALE VAARDIG-HEDEN
Samen aan zet Workshop voor bestuurders
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
Dmv een starterslening willen vele gemeenten de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt. Niet alle gemeenten.
Het wezen van ‘contact’
Korte introductie tot het principe
Interpreteren van data
stellingen Reageer op de volgende
Deel anders, mijn organisatie
Experimentele Proeftuin Sint-Oedenrode Jo Gloudemans.
Producten & Werkprocessen
LES 2 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Het begint bij het jonge kind
ZELF SLEUTELEN! JOB CRAFTING OPDRACHT.
Tatiana Constandse John Ouderling.
E.H.B.O lessen.
Parallelsessie Duurzame Inzetbaarheid en Happy Library 22 januari 2015
Het praktisch verkeersexamen start vanaf
“Reclame maken voor een eigen restaurant”.
Watercoalitie Samenwerken aan Water en de Watercoalitie Peter Regoort 1watercoalitie.nl | november 2015.
LOOPBAANSCAN MEDEWERKERS SECTOR WATERSCHAPPEN. JOUW LOOPBAAN De nieuwe cao sector waterschappen biedt kansen om jezelf verder te ontwikkelen in je loopbaan!
Opvoedstijlen en interculturele communicatie
Eenzame kerst Media begrip week Kerstfeest Vraag 1: met wie en waar ga je dit jaar Kerstmis vieren? Vraag 2: ken je iemand die Kerstmis dit jaar.
Jennifer de Vries-Aydogdu Med.hr.nl/vrije Project: Oriëntatie op het beroep.
Verschillende rollen en stijlen
Waarom? Je hebt ontdekt wat je interesses zijn. Behalve dat het van belang is dat je doet wat je leuk vindt, is het ook belangrijk om te doen waar.
Energie en Duurzaamheid Stichtingsraad SBO, werkgroep Energie en Duurzaamheid 4 april 2013.
Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.
Onderwijs in herstelondersteunende zorg ‘Herstel in beweging’ 8 september 2011 GGZ Breburg Jos Dröes.
Programma workshop Hoe verbeteren we de inzet van ervaringsdeskundigheid (ED)? Voorstelrondje Inleiding -wat is ED -criteria volgens LPGGZ en Trimbos (LIVE)
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
SITTARD GELEEN INHOUD Waarom leef jij in 2025 prettig in jouw? Hoe denk je daaraan zelf te kunnen bijdragen?
Bijeenkomst 5. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Alles gelukt met het persoonlijk profiel?  Liepen jullie nog tegen dingen aan?
Contact:
Anders kijken, anders doen
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Het praktisch verkeersexamen start vanaf
Training: Inloggen en Zoeken
Training: Cliëntsessies
Bepaal jouw SuperPowers!
EHBO-lessen.
Grip op stress, tijd en Welkom, mijn naam is Annemiek Tigchelaar en ik ben de eigenaar van Werkdrukverlager. Wij helpen je met grip op je stress,
Lieve Mensen !!!.
Job 2: 7-10 Satan zorgde ervoor dat Job heel erg ziek werd.
Training: Cliëntsessies
De Beer van Bram.
Super dat je er bent!.
Lokale samenspel rond mantelzorg
volgende bladzijde terug
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Methodisch handelen Week 2. Methodisch handelen Week 2.
Eens / oneens IK DENK NA VOORDAT IK BEGIN
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Denken en doen.
Transcript van de presentatie:

over inzet van ervaringsdeskundigheid

Binnen welke rollen zijn al ervaringsdeskundigen werkzaam binnen jouw organisatie? (let op: één persoon vervult vaak meerdere rollen, afhankelijk van de situatie en wensen) Denk aan: bruggenbouwer bondgenoot veranderaar luis in de pels rolmodel

Hoe kijk je aan tegen de verschillende rollen die een ervaringsdeskundige (tegelijkertijd) kan hebben? Denk aan: bruggenbouwer bondgenoot veranderaar luis in de pels rolmodel

Hoe verloopt de inzet van ervaringsdeskundigheid tot nu toe? Zijn de rollen helder? Is er weerstand? Hoe kijk je er zelf tegenaan?

Hoe zou in jouw organisatie een start gemaakt kunnen worden met de inzet van ervaringsdeskundigheid? Top-down of bottom-up Waarom? In welke rollen?

Hoe kan ervaringsdeskundigheid structureel en projectmatig vorm krijgen binnen jouw organisatie? Wat is nodig om het van de grond te krijgen? Verzin een deelproject dat in jouw situatie helpt om door de bomen het bos te blijven zien.

Is er ruimte om een visiediscussie binnen de organisatie aan te zwengelen? Wie kun je hiervoor inschakelen? Wat belemmert je om het zelf te doen, als je bezwaren ziet? Ga eens voor de geledingen in je eigen organisatie na met wie (personen, functies) je een werkgroep visiediscussie herstelondersteunende zorg kunt opzetten. Waar zitten obstakels?