Ouder-informatieavond Schooljaar

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op de informatieavond van groep 7!
Advertisements

Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
Informatieavond groep H5/6
Welkom in groep 8 Algemeen Schoolafspraken Contact Procedure VO
Van groep 8B / 7 oktober  gesprekje over weekend  helpers (en andere klusjes)  eten en drinken: niet teveel (2 dingen)  verjaardagen (liever.
Informatieavond groep 7b
Informatieavond groep 8
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Welkom in groep 7 Even voorstellen Wat vinden wij belangrijk? Vakken
Informatieavond groep 8c leerlingen 2 leerkrachten stagiaire?
Welkom in groep 6 Informatieavond
Welkom in groep 7M Koffie/thee vooraf!.
Onderwerpen van deze avond
Informatie groep
Informatieavond groep
Informatieavond groep 6 Welkom ! Leerkracht: Juf Saskia: ma di wo om de week Juf Ineke: wo om de week, do vrij.
Welkom in groep 4b informatieavond ‘15-’16
Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
INFORMATIE AVOND GROEP 8 DE ORKA’S.
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Welkom op de informatieavond Praktische zaken “Kijkje in de groep”
Basisschool Op De Horst
Basisschool Op De Horst
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Welkom op de informatie avond van groep 4
Informatie groep 4 Schooljaar Ochtendprogramma Inloop 8.15 tot 8.30 uur Inloop 8.15 tot 8.30 uur Kring - Trefwoord of viering Kring - Trefwoord.
Op de informatieavond van de groepen 5
Welkom in Groep 8!. Informatieavond groep 8  Welkom en toelichting over de avond  Uitleg: de Zilverberg en leren door betrokkenheid.  Het onderwijs.
Informatieavond groep 8 Maandag 7 september 2015.
Groep 5/6 René Hellingman
Welkom in groep 6D.
Informatieavond Groep 7 – 8 welkom.
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
en het leerlingvolgsysteem
Informatie avond groep 8 Welkom en toelichting op de avond Welkom en toelichting op de avond De Zilverberg en opbrengstgericht werken De Zilverberg en.
Infoavond groep 7 en Agenda Welkom Hoe werken wij in groep 6, 7 en 8? Wie ondersteunen? Methodes zijn straks vrij in te zien. Vragen?
Welkom in groep 8. Waar gaan we het over hebben? Wie zijn wij? Hoe ziet onze dag er uit? Wat leren we in groep 8 Afspraken bij de gymles Huiswerk Voor.
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag sta ik juf Hilde voor de klas. Op vrijdag staat.
Welkom bij de informatieavond van groep 7!. Dit zijn wij!
Welkom!. Een voorstellen: Een voorstellen: Even voorstellen.
Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6. Wat gaan we bespreken?  Even voorstellen…  Vakken  Overige activiteiten  Huiswerk  Rapportage  Algemene.
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
Info avond cluster 3/4/5/. Agenda Welkom Verdeling binnen het cluster 3/4/5 Zelfstandig werken Planbord Onze (school) Visie Organisatorische aandachtspunten.
Informatieavond groep 8, Kees van den Groenendaal 8.
Informatie avond groep 8 Welkom en toelichting op de avond Welkom en toelichting op de avond De Zilverberg en opbrengstgericht werken De Zilverberg en.
Groepsavond groep 8 17 september Welkom en voorstellen.
InformatieavondInformatieavond Groep 6 schooljaar
Informatieavond groep 3
Welkom. Inhoud Algemeen Specifiek groep 8 Trefwoord - Alledaags thema - Bijbelverhalen - Spiegelverhalen - Lied van de week.
Schooljaar Juf Inge Maandag, dinsdag en woensdag (om en om). Juf Barbra Woensdag (om en om), donderdag en vrijdag. Juf Lisanne LIO stagiaire.
Informatieavond groep Maandag/dinsdag: Saskia van der Hoeven, Woensdag t/m vrijdag: Kyra Pronk Even voorstellen.
Van het Primair Onderwijs naar Van het Primair Onderwijs naar het Voortgezet Onderwijs.
Welkom in groep 5MR Informatieavond 12 september 2016.
Informatie avond Groep 5-6 Basisschool Sint Jozef Noordhoek.
GROEP 7. Deze informatie kunt u nog eens nalezen op onze website! GROEP 7.
Deze informatie kunt u nog eens nalezen op onze website!
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
Groep 7. Dagprogramma (voorbeeld) Inloop Trefwoord Stil lezen Rekenen Spelling Eten.
Informatieavond groep 8.  Voorstellen  Vakken  Gang van zaken  Toetsing  Bijzondere activiteiten Deze avond is niet bedoeld voor het inbrengen van.
Informatieavond groep 8 1.  Voorstellen  Vakken  Gang van zaken  Toetsing  Bijzondere activiteiten Wat wordt er vanavond besproken? 2.
Informatieavond schooljaar
Informatieavond groep 8
Informatieavond groep 8
Algemene informatie Klasse moeders groep 7 en 8?
Welkom in Groep 8!.
Informatieavond groep 7-8
Informatie ochtend groep Informatieavond groep
De Informatieavond: Groep 8. (Algemeen en bijzonder) Huiswerk.
Groep
Informatieavond groep 4K
Transcript van de presentatie:

Ouder-informatieavond Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8 Ouder-informatieavond Schooljaar 2015-2016 Mariska

Wie kom je tegen in groep 8? Wie is deze juf? Welke juf nog meer?

Een fijne school De eerste twee weken zijn heel duidelijk ingevuld. Vreedzame school, fides, klassenbouwers, teambouwers Voortgang tussentijds en sociokring. De eerste week na de kerstvakantie worden weer ingevuld Taakspel Video interactie training

Methodes Taal in beeld Spelling in beeld Wereld in getallen Estafette Nieuwsbegrip Op voeten en fietsen Engels, Take it Easy Topondernemers, nieuwe methodes op zichtzending Gymlessen Tekenen, handvaardigheid, techniek, muziek, katechese Léonie

Toetsen Methode gebonden toetsen Niet-methode gebonden toetsen CITO Wereld in getallen – Taal in Beeld – Spelling in Beeld – Nieuwsbegrip – Op voeten en fietsen- Engels – Wereld Oriëntatie Niet-methode gebonden toetsen CITO Woordenschat – Begrijpend Lezen – Spelling – Rekenen & Wiskunde – TTR DMT - Avi Léonie

Weektaak Wekelijks overzicht van de verschillende taken Mogelijk om tijd over bij een vak in te zetten voor een ander vak Persoonlijke weektaak voor iedere leerling Op vrijdag evaluatie en als er onvoldoende af is -> huiswerk Spreekwoord van de week Tip van de week Begeleiding Evaluatie Mariska

GIP en IGDI GIP IGDI Vaste looprondes Vragenkaartje Tijd voor extra instructie aan groepen kinderen IGDI Bewezen effectief model voor instructie op 3 niveau

Coöperatief leren. Doel is de betrokkenheid te verhogen. We gebruiken daarvoor verschillende technieken: Rondpraat Mix en koppel Tweetal coach Tweepraat Dubbelrij Laat Zien Opstelling groepen van 4 Nummers op tafel Samenwerking gestructureerd Léonie

Agenda en huiswerk Huiswerk mee op woensdag en vrijdag Huiswerk terug op school, op dinsdag en vrijdag Voorstel: Ik wil de kinderen een agenda laten kopen, eenvoudige van de Action is het fijnste. Ik koop ook zo’n agenda. Kan dit volgende week geregeld zijn? Iedere dag mee naar school nemen, hij mag iedere dag mee naar huis. Noteren van taken, huiswerk en toetsen door de gehele week. Zo leren ze nu al om te plannen, altijd hun agenda op school bij de hand te hebben, het goed op te schrijven bij de dag dat het klaar moet zijn. Mijn agenda is de overschrijfagenda, als ze hem zelf vergeten zijn.

Specifiek werk per leerling Dit wordt later ingezet. Eerst wennen aan het systeem van één en hetzelfde voor de gehele groep.

Extra invulling van lessen Bezoek van betrokkenen bij de bevrijding. EHBO- lessen. Bezoek Doedag Elde College Bureau Halt, Groepsdruk, Vuurwerk, Social Media Kamp Vught Musical Kamp Schoolreis etc

Rapport Digitaal Rapport Puntenlijst november Rapport groep Naam Basisschool Petrus en Paulus Digitaal Rapport Puntenlijst november Rapporten februari en juni Léonie

(Proef- )cito’s In november maken de kinderen een proefcito. In maart maken de kinderen opnieuw een proefcito. Deze toetsen geven een persoonlijk resultaat op grond van de basis- beoordeling, handmatig. Extra tips en aandachtspuntjes worden besproken. In april wordt de landelijke eind- cito afgenomen.

Bespreking schooladvies en OKR In november is de informatiebijeenkomst met de voorlichting voor vervolgonderwijs. In februari wordt het schooladvies gegeven aan de hand van het onderwijskundig rapport.

Oudercontacten 15 minuten-gesprekken na puntenlijst en rapporten Voortgangsgesprekken Op aanvraag van zowel ouders als leerkrachten kan er een afspraak gemaakt worden, niet altijd mogelijk bij de inloop. Mail kan wel. Léonie

Besprekingen met IB-er Toetsbespreking met IB-er Begin van het schooljaar: bespreking met als basis de resultaten eind vorig schooljaar Halverwege het schooljaar: bespreking met als basis de resultaten halverwege het schooljaar Groepsbespreking met IB-er Bespreken van de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen Mariska

Groepsplannen Spelling – Rekenen – Technisch Lezen – Begrijpend Lezen Indeling in 3 aanpakken Ingedeeld op grond van resultaten op niet- methode gebonden toets of op onderwijsbehoeften Mind Evaluatie 2x per jaar. Zorglln ook tussentijds. Mariska

Schoolmaatschappelijk werk Els van Drie Leerkracht kan een probleem met een kind anoniem ter bespreking voorleggen. Gesprek is tussen SMW en IB. Bespreking van een probleem met een kind (met naam) gebeurt altijd met instemming van ouders. Ouders kunnen via IB in contact komen met SMW. Mariska

Verjaardag vieren Wij vieren de verjaardag tussen 10.05 uur en 10.15 uur Ouders zijn niet meer aanwezig zijn bij het vieren van verjaardagen De traktatie kan ‘s morgens afgegeven worden of om 10.00 uur worden gebracht Léonie

Website en mail Léonie dvdcrommert@skipov.nl

Zijn er nog vragen?

Bedankt voor jullie komst!!!