FILMPJE : Where the streets have no name Helpt Direct Ver weg, maar ook om de hoek.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het Nederlandse Rode Kruis
Advertisements

sociale media: de nieuwe realiteit
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
De kinderen stellen zich graag aan u voor.
WELKOM Zet je naam in deze dia. Stel jezelf voor en vertel wat over jezelf. BV: Waarom werk je bij de NHS? Wat heb je zelf met het hart? Vertel ook waarom.
Maatschappelijk ondernemen met winst
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Alle meiden naar school! Jij helpt ons toch ook mee? Both Sides Now Where have all the young girls goneWhere have all the young girls gone?
Presentatie UNICEF.
Alpe D’HuZes 2013 Timo’s Dream Team OLV Breda Silvian Diepstraten
Maak van Dyslexie je gaven. In plaats het te zien als een handicap
Je eigen online actiepagina voor UNICEF. Wat hebben deze events gemeen?
Welkom bij de World Vision Quiz.
Samen lopen redt levens! Sponsorloop: 6 km | 12 km | 22 km Zaterdag 22 maart op het Kootwijkerzand Ook voor hardlopers!
Wat is/Wat doet het Sterrenfonds? • Voor kinderen < 16 die een steuntje in de rug nodig hebben • In Nederland • Laat kinderen stralen door materiële.
Hulp in de aanpak bij CyberPesten.
‘Het podium op voor Villa Joep!
Richt je pijlen op iets anders…
Prestatie: Maak met de hele klas een krant over…
Alpe d’HuZes Huh?....Wat is dat?.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Onderwijs en kinderarbeid
Noot voor de workshopgever: Deze presentatie kan gebruikt worden als inleiding bij de workshop en de activiteit rondom het uitdelen van de 25 mei actie.
Onderwijs in India. Carla valt op, Ze is goedlachs en luidruchtig. Carla vlucht weg, vertrouwt niemand en leeft op straat. Maar ze weet, dat het zo niet.
Het Nederlandse Rode Kruis
Het Nederlandse Rode Kruis Helpt Direct Ver weg, maar ook om de hoek.
Internationale Activiteiten
Organisatie structuur studentendesks:  Bestuur : o Voorzitter o Secretaris o Penningmeester o PR-communicatie expert o Algemeen bestuurslid  Commissies.
1 Aanpak kinderen van ongedocumenteerden door BJZ Haaglanden.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie “Rode Centjes”
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
Advent 2014 Logo school.
Jezelf kort voorstellen.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Actie Lezen en schrijven voor Maasai in Kenia Doel: geld inzamelen door moeders en dochters in Nederland voor moeders en dochters in Kenia en Tanzania.
Kinderrechten in actie UNICEF Nederland 20 november 2013
Stichting Leergeld Zoetermeer
Jij bent okay! Een competentietraining voor jongeren met LVB en hun ouders met psychische en/of verslavingsproblemen Ivon Riemersma Junior onderzoeker.
Thema 2: Hoe geld verdienen?
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Agenda Informatie over pesten Wat doen kinderen online?
GEZONDHEIDSZORG VOOR ELK KIND
Reclame Masters | Ik en reclame!
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
NIEUW: Doorlopende leerlijn Klik hier voor de lessen. Doorlopende leerlijn Mediawijsheid voor groep 1 t/m 8 Gratis toegang tot materiaal na aanmelding.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
JEUGD RODE KRUIS EEKLO SINT-LAUREINS. Voorstelling Doel Jeugd Rode Kruis Actieterreinen dit jaar –Bloed –Eerste hulp –Internationale hulpverlening –Sociale.
WELKOM BIJ WAR CHILD. PROGRAMMA Even voorstellen! Het werk van War Child Activiteiten uit het veld Kom in actie!
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Ouderavond over pesten in.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Bert Wissink EBC*L Nederland De EBC*L certificaten en diploma’s voor Business Competence, persoonlijke ontwikkeling en Entrepreneurship European Business.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
Ouderavond over pesten op de basisschool
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Maak een fotocollage van jouw familie
Handel in meisjes Talloze meisjes en jonge vrouwen werken in de gedwongen prostitutie Macht & kracht.
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Blok 2 Rampen in Afrika Deelvraag:
Blok 2 Rampen in Afrika Deelvraag:
Buitenland - economie leerjaar 3
Van Maxim,Walia en Jef.
Steun landloze arbeiders in Pakistan
KWF Kankerbestrijding is nodig
Welkom! Vandaag ga ik jullie iets vertellen over kanker. De reden dat ik mijn spreekbeurt over kanker houd is dat [reden toevoegen]. [Eventueel een foto.
Spreekbeurt: ‘Ik zorg voor mijn ’.
Transcript van de presentatie:

FILMPJE : Where the streets have no name

Helpt Direct Ver weg, maar ook om de hoek

WAT IS 3FM SERIOUS REQUEST?   Jaarlijks terugkerende actie voor het Rode Kruis  Alle media doen mee: radio, tv, internet (crossmediaal evenement)  3 DJ’s opgesloten in een glazen huis  2010 Eindhoven, 2011 Leiden  Aandacht voor een stille ramp  Kerstgedachte uitdragen  Kracht van muziek EN VEEL geld ophalen

OVERZICHT OPBRENGSTEN 2004DARFUR Totale opbrengst Incl. overheidsbijdrage 2005CONGO € LANDMIJNEN € WATER & SANITATIE € OP DE VLUCHT € MALARIA € HIV/Aids???

TOTAALBEREIK SERIOUS REQUEST 10,6 MLN (75%) NEDERLANDERS beleven de actie  RADIO: ca. 5,8 MLN  TELEVISIE*: ca. 6,5 MLN  INTERNET*: ca BEKENDHEID 3FM SERIOUS REQUEST BIJ 11,6 MLN NEDERLANDERS.  DIT IS 82% VAN DE NEDERLANDERS VAN 10 JAAR EN OUDER SERIOUS REQUEST IS HET GROOTSTE MEDIA-EVENT IN NEDERLAND. Bron:

Stille ramp   Wat is een stille ramp?  Waarom een stille ramp  Stille ramp 2010

THEMA 2010 KINDEREN EN HIV

Wereldwijd meer dan 15 miljoen kinderen die één of beide ouders aan aids hebben verloren. Met het verlies van hun ouders, worden ze beroofd van hun toekomst. Ze komen op straat terecht, hebben geen eten, geen inkomen, kunnen niet naar school en raken sociaal geïsoleerd. Ook is hun behandeling van HIV-besmetting in gevaar.

Het verhaal van Salim - 11 jaar … Zijn vader is overleden aan aids. … Zijn moeder leeft in angst dat ook zij dood gaat. … Geen geld om naar school te gaan. …. Hij ziet geen vrienden meer … Hoe ziet zijn toekomst eruit?

Wat doet het Rode Kruis? Het Rode Kruis grijpt in. Het Rode Kruis biedt kinderen zorg, onderwijs en inkomen. Soms is die hulp heel direct en concreet: -elke dag te eten hebben. -geven van schooluniform, anders mogen ze de klas niet in. Maar het Rode Kruis kijkt ook naar oplossingen op de langere termijn: -Vakopleidingen voor eigen inkomen -Voorkomen dat meisjes niet hun toevlucht zoeken in de prostitutie. -Ook inkomensgenerende activiteiten voor de families die het kind opvangen.

Wat doen vrijwilligers van het Rode Kruis (1) ? Thuisbezoeken

Wat doen vrijwilligers van het Rode Kruis (2) ? Scholing/vakopleiding

Wat doen vrijwilligers van het Rode Kruis? Medische begeleiding

Wat doen vrijwilligers van het Rode Kruis(3) ? Voorlichting en preventie

Wat kan jij doen? Kom in actie en haal geld op om deze stille ramp te bestrijden tijdens je maatschappelijke stage!! Ludieke fondsenwervende acties opzetten (individueel of met z’n allen). Origineel, gek, bijna alles mag!!

Wat is jouw ingezamelde euro waard ? € 25,- TOEKOMST Voor 25,- geeft het Rode Kruis een kind (een maand) eten, verzorging en scholing. Voor 25,- geef je een kind al de basis voor een toekomst. € 130,- Eten voor een jaar € 6,- Schooluniform € 220,- Vakopleiding en startpakket om eigen winkeltje op te zetten of kleermaker te worden

Hoe dan? Brainstorm met het Rode Kruis Actie organiseren Met z’n allen naar Het Glazen Huis!

Doe mee en meld je aan op de kom in actie website! Op 14 december is het KOM-in-actie-dag. Komt er dan een dj langs bij jouw actie?

Zolang de voorraad strekt, kan je posters bestellen via: Vermeld je naam, aantal deelnemers, actiedag en naam van de school. Op kan jewww.3fm.nl/logoseriousrequest het logo downloaden.

3FM SERIOUS REQUEST EEN IMPRESSIE Filmpje