Jij en ik: geschapen naar Gods beeld Met de bedoeling dat we -Zouden liefhebben -Goed zouden spreken over elkaar -Anderen zouden helpen; er voor elkaar.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De jeugdgroep PRZ bestaat om
Advertisements

De gevolgen van de zonde
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Seksualiteit: gave van God
Godsdienst.
4/4/2017 6:30 AM Markus 12:13-17 © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may.
WAAROM Stierf JEZUS?.
Wat wil je worden? Je wilt iets worden in het leven Je doet je werk, je bent niet je werk Je identiteit: wie ben je? Wat voor mens wil je zijn? Hoe wil.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
1/5 Ben jij bekeerd? Praat met elkaar door over: 1)Ben jij bekeerd? 2)Hoe weet je of je bekeerd bent?
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Genade en veroordeling
Het is volbracht … Tegen zombies & plaaggeesten ! - VYA 18 mei
Van oud naar nieuw Begin: Christus leren kennen Nu doorgaan: nieuwe mens Begin: Christus leren kennen Nu doorgaan: nieuwe mens Vers 21 “… dit is de waarheid.
Onze Vader in de hemel.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
“De andere kant van de medaille”
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
Je identiteit in Christus is een schepping
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.

Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Mijn eerste levensbehoefte is…
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Niets anders dan het kruis!
Alweer over de zonde … ?!.
Leven zoals God het bedoelde?!
Genade.
Zitten - Wandelen - Standhouden
Preek Jakobus 2:
Preek 1 Petrus 4: 1-6.
Wat is de zin van het leven?
Onbetaalbaar! Filemon : Waarde Ik ben mijn bankrekening? Ik ben mijn bankrekening? Uitgaan van jezelf Uitgaan van jezelf Afzetten tegen anderen.
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Niets zonder Gods zegen
De nieuwe levenswandel Efeze
Numeri 14.
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Verbondenheid: met elkaar leven uit Gods liefde
Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
ZONDE? Dit klopt gewoon niet ZONDE! Dit klopt gewoon niet Verspilling, verlies; moreel kwaad; natuurlijk kwaad.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
1. 2 -‘Tekenen van de tijd’ 3 Thema: De wederkomst van Christus is dichterbij dan je denkt!
Puur.
De mantel van de liefde 1.
1.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
1.
Genade alleen! Tussen God en mens gaat het niet om de pijl van beneden naar boven, maar om de pijl van boven naar beneden God mens.
in nieuwheid van leven wandelen
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Zondag 33: bekering = Anders gaan leven.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
de brief aan de Romeinen
Samenbindende krachten
Wie houdt er van zichzelf?
Transcript van de presentatie:

Jij en ik: geschapen naar Gods beeld Met de bedoeling dat we -Zouden liefhebben -Goed zouden spreken over elkaar -Anderen zouden helpen; er voor elkaar zijn -Enz.  Kortom: leven op een prachtige manier: voor God, voor anderen, voor jezelf. Gewoon helemaal gaaf!

Gods bedoeling: Leven en [anderen] laten leven. Zuiver, puur, zonder wanklank Zonde is: niet zo zijn, zoals God je bedoeld heeft. Bijbel: je doel missen, falen

Vervreemding … Efeziërs 4: afgestompt Elders bij Paulus: Gevolg = omgekeerd denken; wat fout is, is goed en wat goed is, is maar saai en grijs.

Efeziërs 4: 19 (oude vertaling) Zij hebben zich immers in hun verdoving overgegeven aan de losbandigheid om gretig winst te slaan uit allerlei onreinheid

Dus wat is zonde nou eigenlijk? Niet beantwoorden aan je bestemming, waarvoor je geschapen bent. (Ver) onder je niveau leven

Hoe bestrijd je de zonde? Ons ‘denken’ [mind-set] moet door Christus gevormd worden. Zonde tegengaan is: leren denken/kijken volgens Gods oorspronkelijke bedoeling

Genade: tegengif tegen vervreemding Bijbel: God komt in actie tegen de vervreemding. 1)Jezus stierf voor onze zonden 2)Je ‘mind-set’ wordt vernieuwd: je wordt gemodelleerd naar Christus  Afsterven oude mens en het opstaan van de nieuwe mens  Die nieuwe mens is echt veel mooier dan de oude