Werkvakantie Bulgarije 20 juli tot en met 1 augustus 2015 Jongeren zetten zich in voor weeskinderen in Vratza - Bulgarije.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Advertisements

Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
“In balans” met sociale netwerken
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Project een nieuwe woonruimte voor Veronica en Siegfried van Gent van Schmidhamer Dit project is gedeeltelijk gesponsord door de heer Peter van Duyneveld.
Ben jij de enthousiaste maatschappelijke stagiair die op zoek is naar een leuke maatschappelijke stageplek? Ben jij de leerling die op zoek is naar een.
MEI/JUNI 2013 Dag dag!Hiep Hiep Hoera ThijsDouwe1 jaar! Scott Rover 3 jaar! Naar de basisschool! Benjamin 3 jaar! Lauranne 4 jaar! Alexander 3 jaar! Louise.
Kringloop Organisatie Tynaarlo een jonge maatschappelijke organisatie ontstaan door de belangstelling van inwoners van de gemeente Tynaarlo. 112 januari.
Help mee om kinderen weer kind te laten zijn!. Care Foundation heeft het doel kinderen weer kind te laten zijn. Gods liefde laten zien door langdurige.
‘Het podium op voor Villa Joep!
Richt je pijlen op iets anders…
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Alpe d’HuZes Huh?....Wat is dat?.
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen, een vereniging waar armen het woord nemen.
Randstad Werkmonitor state of mind arbeidsmarkt (werknemer perspectief) juli – augustus 2007 B
onderwijsstromingen Ontwikkelingsgericht onderwijs
Wat is FV De Stortkinderen ? Een vrijwilligers organisatie Een vrijwilligers organisatie Die zich gratis inzet. Die zich gratis inzet. Voor de weeskinderen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Beweging en gezonde voeding voor kinderen
Welkom in groep 4.
Welkom in groep 5.
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Kennismakingsavond 19 juni 2014 Leerjaar 1 schooljaar
Stichting Visible Results
Strategisch belang van de internaten en opvangcentra GO!
Online filmpjes maken. (
Online filmpjes maken. (
Ambassadeurs Latent Talent. Waarom dit project? Vlaams Minister van Onderwijs en Werk in zijn tienkamp voor gelijke onderwijskansen:  ‘Bestrijd vooroordelen.
Apartamenta “Bouwvallia” Groeten uit Kluswoude Deel 5.
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Basisschool Op De Horst
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Leerlingen van het RvEC helpen Shoma middels Buddy project!!
GROEP 8.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Methodiek: Plancyclus
Opdrachten en eindopdracht
Op zoek naar antwoord.
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
1 Brede school in Warmond: samenwerken
Brede School Ursem 2014 Visie Bevorderen van de ontwikkeling kinderen 0-12 jaar Samen sterker Efficiënt inzetten van ruimten Versterken voorzieningenniveau.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
Omgaan met verandering Elke verandering is een vernieuwing…
Kadervormingstoelagen Alle vormingen ifv jeugdwerkinitiatief Worden voor de helft terugbetaald.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Hoe geïnspireerd samenwerken? Het teamwiel van Vroemen in uitdagingen
Rekenen!!! cito.
Opdracht bouw je eigen technologische huis van de toekomst:
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE
Cursus vrijwilligers werven
Geloofsgemeenschap De Goede Herder
Dorcas: In actie voor de allerarmsten
Rivas Zorggroep de beste partner van de huisarts !?
Wereldwijd zijn meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht.
Opdracht bouw je eigen technologische huis van de toekomst:
WELKOM bij de workshop van team Economie & Ondernemen (E&O)
Geef licht aan kinderen in gewelddadige wijken in Zuid-Afrika
De collecte is voor Red een Kind.
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
NDC Goirle wandelt!.
Transcript van de presentatie:

Werkvakantie Bulgarije 20 juli tot en met 1 augustus 2015 Jongeren zetten zich in voor weeskinderen in Vratza - Bulgarije

Ruim 2100 kilometer van Nederland Oppervlakte 2,5 keer zo groot als Nederland Aantal inwoners: ruim éénderde van Nederland Bevolking: Bulgaren Turken Roma

Roma’s Onderaan de maatschappelijke ladder Veel werkloosheid Veel drankmisbruik Dakloos Grote gezinnen Kinderen in de tehuizen uit huis geplaatste kinderen Zwervertjes Weeskinderen Toekomstperspectief?

Stichting Help Tabitha Geef Bulgaarse kinderen hoop voor de toekomst Sinds april 2000 Op korte termijn: Leefomstandigheden verbeteren Betere huisvesting Betere voeding Op lange termijn: Vakscholing leerwegbegeleiding

Projecten – Tabitha Bulgaria Meerdere kindertehuizen in Bulgarije voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar Baba-project Onderwijs en scholing

Vratza

Wat kunnen jongeren uit Bruchem/Kerkwijk/Delwijnen doen Vratza 75 kinderen in de leeftijd van 7 – 18 jaar Tehuis is in de afgelopen jaren deels gerenoveerd Na toetreding tot de EU nieuwe regels voor kindertehuizen Tehuizen moeten worden omgebouwd tot family-units Vanuit Help Tabitha waren 2 opties: Family-unit realiseren in Vratza Kosten circa euro Gang en aantal kamers opknappen in Vratza Kosten circa 5000 euro

Renovatie van een gang en een aantal kamers

Naast renovatie en klussen is een even belangrijk onderdeel het kinderwerk. Knutselen Zingen Sport en spel Vooral VEEL aandacht

Voorbereiding hier in Nederland Groep vormen en team builden Sponsoracties bedenken en uitvoeren Kinderwerk voorbereiden Voorbereiden op andere werkzaamheden

Programma Dagelijks samen beginnen met ontbijt en Bijbelstudie Activiteiten met de kinderen Klus en renovatie werkzaamheden Uitstapjes in de omgeving, zowel met de ‘eigen’ groep als met de kinderen Samen ontspanning zoeken

Waarom zou JIJ nou mee gaan? Om kinderen die leven in zoveel mindere omstandigheden dan jij te ontmoeten en hen te laten zien dat je om hen geeft Door een stukje van je vrije tijd te geven Door liefde te geven Wat betekent dat voor de Bulgaarse kinderen? Dat ze mogen weten dat ze er toe doen Dat hun leven de moeite waard is Dat ook zij mogen weten dat er een Vader in de Hemel is die hen ziet en hen een hoopvolle Toekomst wil geven

Werkvakantie voor jongeren 20 juli tot 1 augustus 2015 Nog geen vakantieplannen en zin in een uitdaging? Wil je een stukje van je vrije tijd geven aan anderen die het een stuk minder hebben dan jij? In samenwerking met de commissie Samen Delen en stichting Help Tabitha bieden wij je de mogelijkheid om deze zomervakantie wat te betekenen voor kinderen in het weeshuis in Vratza, Bulgarije. Op het programma staat renovatie van verschillende ruimtes van het weeshuis, kinderwerk in de vorm van spel en crea-actieviteiten en ontspanning. Kosten voor deze reis zijn 400 euro Daarnaast wordt van je verwacht dat je je samen met de groep inzet om sponsoracties uit te voeren om zo het benodigde geld voor de renovatie bij elkaar te krijgen. Interesse of je opgeven? Mail met Rianne van Wijnen of kijk op Minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar