Ligt alles al vast in het leven? Zoveel delen en toch zo verschillend uitkomen – ook het verhaal van Jacob en Esau: Jacob wordt Israël, Esau wordt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Advertisements

“Het is allemaal toch maar gedoe”
Dankzij zijn (Gods) genade. ben ik wat ik ben Dankzij zijn (Gods) genade ben ik wat ik ben heb ik harder gewerkt dan de anderen.
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Waarom ben ik hier op aarde?
Godsdienst.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
Evangelie der genade Vragen :
Kindermoment.
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
Gods weg is volmaakt Ps. 18:30.
Profetie. De woorden die de HEER tot Israël heeft gesproken bij monde van Maleachi.
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Sixth Sense Spirits of Nature.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
‘Toegang ...’.
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Als je deze mail krijgt betekent het, dat je heel veel voor mij telt…
Paulus en Israël Romeinen Uitverkiezing, een beladen onderwerp.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Serenade van de “ nachtegaal.”
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Godsdienst
Godsdienst.
Check morgen weer: !!! Welkom op TOV! Check morgen weer: !!!
Een man wandelde op het strand
Geloven, waarom zou je? Mijn leven zit zo al best vol!
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Zaai op de akker van de Geest
Wie weg is wordt gezien Hoe het altijd gaat… wie niet weg is wordt gezien wie weg is wordt niet gezien Niet als je Jezus heet wie weg is wordt gezien.
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Vrouwen hebben ALTIJD het laatste woord
God Vertrouwen is Jezus kennen
Godsdienst.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Wij zijn God zomaar ontrouw Maar God wil je terug …
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
Romeinen Denken en Dienen.
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
Koen Minderhoud 30 november 2014
Zondag 5-6 HC Franeker 13 december 2009
Vechten met God Een heel gek verhaal…
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
Hoe gaat het verder na Bethel?
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Blijde verwachting geen meisje uit Kanaän! aandacht voor Isaak niet terug naar Charan! troost vinden na overlijden van moeder Sara.
Seizoenen van het leven Het seizoen van wachten.
“Waaruit blijkt die liefde dan?”. “Waaruit blijkt die liefde dan?” De Persoon achter de boodschap De Persoon achter de boodschap De boodschap De boodschap.
De hele Heilige Schrift vol van Gods Zoon Schokkende namen van Jezus Jezus: hét geschenk uit de hemel DE ZEVENDE SCHONE NAAM VAN JEZUS.
Godsdienst 1.
Esau en Jakob Genesis 25:19-34 eerstgeborene.
Welkom Voorganger: Dhr. G.S. Schutte Ouderling : Janna Korthoef Organist: Anne Kroeze Schriftlezingen: Ezechiel 17: Marcus 4:
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
In deze dienst zal Ds. J. Kruidhof voorgaan Na de zegen zingen we Gz. 162: 1, 4 Schriftlezing: Gen. 25: 27 – 34 Gen. 27: 41 – 45 Hosea 12: 4 – 7 Tekst:
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Rustdag Genesis 2:1-4 Opdracht:
God heeft een plan Genesis 12:1-2
Er was eens... 1.
Bij een ontvangen geschenk, kijkt God naar het hart
Izak trouwt met Rebekka
Transcript van de presentatie:

Ligt alles al vast in het leven? Zoveel delen en toch zo verschillend uitkomen – ook het verhaal van Jacob en Esau: Jacob wordt Israël, Esau wordt Edom Ligt alles al vast in het leven of heb je zelf nog wat te kiezen?

Gods plan gaat niet volgens jouw planning Het antwoord van Genesis: ja, er is een plan – schepping, Abraham: God leidt, gelukkig maar (Ps. 33) Maar Gods plan gaat niet volgens jouw planning: Rebekka onvruchtbaar – Israël ‘made in heaven’ Meer zal minder dienen – het gaat niet zoals jij denkt

Genade is de kern van Gods plan ‘Jacob heb Ik liefgehad, en Esau gehaat’ – maar dat was niet dankzij Jacob en zijn gedrag Jacob, beetnemer vanaf het begin, krijgt het eerstgeboorterecht, maar je moet niet vragen hoe Paulus in Rom. 9: Gods ontferming geeft altijd de doorslag!

Hoe wil jij leven? De broers groeien verschillend op: Esau is jager, Jacob is herder Het grote verschil: Jacob is bezeten van de zegen van God, Esau geeft er niks om Heb 12: Esau minachtte het heilige

Je hebt wel degelijk een keus Esau weigert zijn plek in te nemen in Gods plan… Brengt de vraag dichtbij: wat doe jij met Gods aanbod van ontferming en genade? Berg jij dan je leven in de genade van God!