Ga dan op weg… De missie van de Verlosser

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Discipelschap.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 457 : 1, 2, 4 Schriftlezing: 1 Petrus 1 : 13 – 16 1 Petrus 2 : Tekst: 1 Petrus.
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
God en ons.
Psalm 4.
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Welkom in deze kerkdienst
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Handelingen 2 : 1-4 Jesaja 61 : 1-7
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Verlangens van God.
Welkom op TOV!.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
VREDE.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 oktober 2014 “U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Wandelen met de Ontzagwekkende
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Jakobus 2:
OPENBARING AAN JOHANNES
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Vader Zoon Heilige Geest
KIES JIJ VOOR DE KERK? Jeugdgerichte dienst Zondag 11 september uur.
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
24 mei Almachtige God - Vader, Zoon en Heilige Geest, Uw discipelen verzamelen zich over de hele wereld, om U te verheerlijken als Schepper van.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
26 april 2015 Zoetermeer. Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het.
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
{ Bijbelstudie kinderkampen Gratis en voor niets.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b)
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Transcript van de presentatie:

Ga dan op weg… De missie van de Verlosser Vrij! Ga dan op weg… De missie van de Verlosser

In het (zomer)nieuws  'Religieuze groepen springen in het gat dat ontstaat door een zich terugtrekkende overheid. Ik vind dat niet zo'n prettig idee omdat er stichtelijke bijbedoelingen een rol kunnen spelen. Ik wil niet suggereren dat het Leger des Heils zo te werk gaat, maar het is denkbaar dat een grotere rol van religieuze groepen een herkerstening van onze samenleving tot gevolg heeft. Daar zit ik niet op te wachten,‘ Margot Trappenburg Bijzonder Hoogleraar Universiteit voor Humanistiek Volkskrant, 27 juli 2015  De Partij van de Eenheid in de Haagse gemeenteraad zegt dat onder het mom van sportactiviteiten de organisaties Athletes in Action (AIA) en Havenkerk in de Schilderswijk proberen Islamistische kinderen te bekeren tot het Christendom. Den Haag FM 28 jul 2015

VRIJ! Gods verhaal gaat over God Gods verhaal geeft antwoord op onze levensvragen Als je lijdt is God nabij Verlossing Leven na de Verlossing Klagen Vrijwillige slavernij God is en blijft trouw ‘Ik ben hier’

Romeinen 5:1 Wij zijn dus als rechtvaardigen aangenomen op grond van ons geloof en leven in vrede met God, door onze Heer Jezus Christus.

Deuteronomium 4:6-8 6 Leef ze strikt na, dan toont u wijsheid en inzicht. Alle volken die dat zien en van deze wetten horen, zullen zeggen: ‘Wat is dat grote volk wijs en verstandig!’ 7 Want welk volk, hoe groot ook, heeft goden zo dichtbij als wij de HEER, onze God, telkens als wij hem om hulp roepen? 8 En welk volk, hoe groot ook, heeft wetten en regels zo rechtvaardig als het onderricht dat ik u nu geef?

Psalm 107 1 ‘Loof de HEER, want hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.’ 2 Zo spreken zij die door de HEER zijn verlost, die hij verloste uit de greep van de angst,

Verkondigen… Door een heilig leven te leiden dat Zijn genade weerspiegelt Door degenen die tegen hen zondigen te vergeven Door degenen tegen wie zij gezondigd hebben nederig en berouwvol te benaderen 4. Door de liefde van Christus werkelijk te belichamen voor de ander

Door een heilig leven te leiden dat Zijn genade weerspiegelt 1 Petrus2: 9, 12 9 Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. …. 12 Leid te midden van de ongelovigen een goed leven, opdat zij die u nu voor misdadigers uitmaken, door uw goede daden tot inzicht komen en God eer bewijzen op de dag waarop hij komt rechtspreken.

Door degenen die tegen ons zondigen te vergeven Johannes 13:34-35 34 Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. 35 Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.’

Door degenen tegen wie wij gezondigd hebben nederig en berouwvol te benaderen Psalm 103:6 6 De HEER doet wat rechtvaardig is, hij verschaft recht aan de verdrukten.

Door de liefde van Christus te belichamen voor de ander Psalm 107 1 ‘Loof de HEER, want hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.’ Zo spreken zij die door de HEER zijn verlost, die hij verloste uit de greep van de angst,

De dagelijkse praktijk Verslaafd zijn is je binden, toewijden, overgeven als een dienstknecht, discipel of aanhanger aan iets. David Powlison Religiositeit

De dagelijkse praktijk

De dagelijkse praktijk De liefde van Christus belichamen voor de ander Mattheus 28:19 Ga dus op weg… Amen