Programma Uitleg over verschillende onderwerpen Vragen beantwoorden

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe goed is jouw keukenwoordenschat?
Advertisements

koffieextract en koffiedik
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
GMP and HACCP in school restaurants
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Bijeenkomst MBO Raad Donderdag 21 maart 2013 Zeeuwse Stromen, Renesse.
Zuivelproducten en Eieren
Groenten.
GEMAAKT DOOR THOMAS EN JARNO
De gezonde voedingstest
Voedsel/keuken veiligheid
Leonardo Project F&B4YOU
Suriname Soraya van Lomwel.
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
De actieve voedingsdriehoek
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
“Leonardo Project” F&B 4You
Voedingsclinic 18 oktober website: contact:
onhygiënisch werken en de gevolgen
Givaudan vegetarische kippensoep
De grijze walvis Door Frauke en Jolien.
De dolfijn Door Silke en Joke.
Vissen marck.
Geluid aan ! Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
3.8.1 Vissen 1 Zoet water Stekelbaars Snoek Baars Paling Blankvoorn
Groenten. Welke groente is het? Klik op het vraagteken voor het antwoord.
Verpakkingen lezen.
Smaak en kleur On ne discute pas.
MARGARINE.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Welkom bij de dialoogbijeenkomst Welkom heten en het gebruik van namen
De voedsel en kracht quiz
Gebonden soepen en puree soepen
Papier In soorten en maten. Perfect papier n Afdruk afhankelijk van papiersoort: n Laserpapier n Inkjetpapier n “Standaardpapier”
IN SOORTEN EN MATEN Papier. Perfect papier Afdruk afhankelijk van papiersoort:  Laserpapier  Inkjetpapier  “Standaardpapier”
6 juni 2014 – Mike Schuurman Europese Hamster – Bever – Europese Otter
De walvis Axel & Elmo.
Lekker en Gezond de Quiz
Gemaakt door: Noa & Fenna
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Onhygiënisch werken.
Zorg en Welzijn Door floor.
@ allesvoorengels.nl. 1. Pak een lijntjesblaadje van mijn bureau 2. Zet de tafels uit elkaar 3. Leg dit op je tafel: - 2 zwarte / blauwe pennen - Leesboek.
Soepen De soepen worden onderscheiden in twee hoofdgroepen:
LEVENDE OCEANEN Wat weten jullie al over de oceanen? Maak een mindmap en schrijf alles op! In de oceanen leven duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben.
Smaak.
Nederlands Woensdag 6 januari 2va.
1 millimeter dik 6 millimeter regen? 4 millimeter groot 2 millimeter groot.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Vissen of walvisachtigen Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Gemaakt door: Beau Stein
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Rekenen!!! cito.
Hallo mijn spreekbeurt gaat over
V……i……s.
Griekse leenwoorden samenstelling en afleiding
Lesweek 2 Theorie pagina 173 t/m 181 De Schijf van Vijf
Herfst Planten in de tuin.
1 PUNTS PERSPECTIEF.
Foto Recept Pizza rondjes
Titel Quiz Deze quiz heeft 4 onderwerpen met elk 4 vragen. Er zijn dus in totaal 16 vragen. Je moet de vragen per thema op volgorde beantwoorden. Je begint.
VISSEN BLOKBOEK NATUUR - LES 12.
Schijf van vijf.
De biologie quiz Petje op Petje af.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Basis voedingsmiddelen Les Vlees, ei, vis
Jongbroed & Hybriden vervolg
Verpakkingen lezen.
Opdracht product-PP Maak een PowerPoint over een product naar keuzen.
Rekenen met verhoudingen
Transcript van de presentatie:

Programma Uitleg over verschillende onderwerpen Vragen beantwoorden Kahoot kennis quiz Praktijk voorbeelden oefenen in de keuken

Theorie examenstof Schrijf dus alles op wat ik je vertel! Dit is belangrijk voor je praktijkexamen. Schrijf dus alles op wat ik je vertel!

Extra specerijen die toegevoegd worden aan de bouillons: Bouillon geurig aftreksel van vlees, gevogelte, vis of groenten met mirepoix of een bouquet garni Extra specerijen die toegevoegd worden aan de bouillons: Foelie: kippenbouillon Tijm: runder/ visbouillon Kruidnagel: runderbouillon Jeneverbessen: wildbouillon

Soorten Bouquet

Wat is een mirepoix? Fijngesneden (en dès gesneden), aangefruite groentes/ kruidenmengsel wat bestaat uit prei, wortel, ui en knolselderij en eventueel kruiden en specerijen. Wordt gebruikt voor het maken van bouillons, soepen en sauzen.

Verschillende soorten mirepoix Magere mirepoix: fijngesneden aangefruite groentes en kruiden. Vette mirepoix: fijngesneden aangefruite groentes en kruiden met spek of ham. Blanke/ witte mirepoix: fijngesneden aangefruite witte groentes en kruiden.

Gebonden soepen Worden gebonden met een………? Soorten: Gebonden soep Crème soep Velouté soep

Wat mag je absoluut niet doen bij een velouté soep?

Vis Zoutwater: Haring Heilbot Kabeljauw Makreel Schol Zeeduivel Dorade Tonijn Zoetwater: Snoekbaars Meerval Snoek Zalmkarper Paling

Enkele kenmerken zoutwater vissen De zalm is een lange, stevige vis met zilverkleurige flanken en een groene rug. Hij heeft zwarte vlekken op de rug en een witte buik. Het is een matig vette vis.

Heilbot De bovenkant van de heilbot is groen/bruin tot zwart, de onderkant is wit. De Groenlandse of zwarte heilbot herken je aan de donkergekleurde onderzijde. Het is een matig vette vis en kan wel 4 meter lang en kan een gewicht van 300 kg bereiken.

Schol De schol is een ovale vis met een kleine mond. Hij is bruin/zwart van boven met oranje/rode vlekken, terwijl de onderkant wit is en de kieuwen roodbruin. De schol kan negentig centimeter lang worden en een gewicht van zeven kilo bereiken. Het is een magere vis.

Warme bereidingstechnieken Stomen Stoven Gratineren Glaceren Koken blancheren pocheren

Even wat anders: Welke producten zie je op het scherm schrijf op het blaadje wat je van mij hebt gekregen.

Zijn er nog vragen?

bedankt