Getuige van het licht Catechismus met Kerst?! Catechismus met Kerst?! Van twee kanten naar elkaar toe: Van twee kanten naar elkaar toe: Jezus Christus.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Gods ene naam en de naam van Jezus Christus
Geheimzinnig en onzichtbaar
Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.
JEZUS zegt: Ik ben de Goede Herder Gisteren en Heden Dezelfde.
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Geef de kinderen de wereld
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
escape GREAT Ontsnap naar een betere plaats Escape to a better place
Het dynamiet van het Evangelie.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Godsdienst 1 1.
Opdracht nr. Markus En nadat Johannes overgeleverd was, kwam Jezus in Galilea, predikende het Evangelie van het Koninkrijk Gods, 15. En zeggende:
‘Heilig mijn naam,’ zegt de HEER het 3 e gebod zondag 36 en 37.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Klaar voor Kerst? Maleachi 3:1-5
Mens, waar ben je? HC zondag 44 / Jakobus 3 en 4.
Openbaring 16 doet God niet wat Hij ons verbiedt: vergelden…
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
Waarheid maakt vrij 9 De tweede van de drie helden was Elazar, een zoon van Dodo uit Achoach. Hij was erbij toen David en zijn mannen de Filistijnen honend.
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Zingen Vers 1 God heeft het eerste woord. Hij heeft in den beginne
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
In Uw licht zien wij het Licht
Marcus 9.
Een prachtig stel! Johannes 1:17. Tegenstelling? Mozes en Christus: dicht bij elkaar Mozes en Christus: dicht bij elkaar “in het begin” “in het begin”
Zondag 43 HC Franeker 14 juni 2009
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Laatste advent - zondag 21 december
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
Welkom in de samenkomst
Zingen 1. O grote God die liefde zijt, o Vader van ons leven,
Welkom in deze kerkdienst
In de lichtkring van het Woord Johannes 1: Woord van het begin God sprak: “Er moet licht komen” God sprak: “Er moet licht komen” Woord van de Schepper.
Van de berg naar de bron HC zondag 45 / Johannes 4.
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
De doop in de Heilige Geest
Verbondenheid: met elkaar leven uit Gods liefde
26 november 2015 Bodegraven. terugblik  3:10-11 het gesprek met "de leraar van Israël" stuit reeds op onbegrip over "de aardse dingen";  'wedergeboorte'
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
De 4 Evangelien.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Advent – leven in verwachting Niet alleen Kerst, maar ook en misschien vooral: Verwachting van terugkomst van Jezus.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
* Christus, het beeld en woord van God
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Het waarachtige licht dat ieder mens verlicht was komende in de wereld eerste hoofdstuk van het evangelie van johannes vers acht.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Brief aan de Galaten -44- de vrucht van de geest: goedheid.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Maak ons tot een stralend licht voor de volken, Een stralend licht voor de mensen om ons heen, Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft Laat het schijnen.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Christelijke vrijheid
Paulus uit Tarsen ‘Steek over naar Macedonië en kom ons te hulp!’
Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen,
Wat geven we kinderen mee?
Kerstzondag 25 december 2016 Genesis 2: 3
Zijn wij een kerk van genade?
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
Johannes (1) WELKOM 1.
… het Licht der wereld komt…
Met de dood voor ogen… …gaat de hemel open!
Prediking zondag 16 september 2018
Transcript van de presentatie:

Getuige van het licht Catechismus met Kerst?! Catechismus met Kerst?! Van twee kanten naar elkaar toe: Van twee kanten naar elkaar toe: Jezus Christus Jezus Christus Waarheid spreken Waarheid spreken “Johannes kwam als getuige” “Johannes kwam als getuige” Sfeer van een rechtbank Sfeer van een rechtbank

Proces Van getuige hangt veel af Van getuige hangt veel af Evangelie = proces over vraag: wie is Jezus? Evangelie = proces over vraag: wie is Jezus? Johannes de Doper: Hij is het! Johannes de Doper: Hij is het! Verschillende reacties: aannemen of afwijzen Verschillende reacties: aannemen of afwijzen Jezus als testcase voor 9 e gebod Jezus als testcase voor 9 e gebod

Licht en leven Kerst bij Johannes: terug naar het begin Kerst bij Johannes: terug naar het begin God openbaart zich: waarheid in Persoon God openbaart zich: waarheid in Persoon Door Gods Woord bestaat alles Door Gods Woord bestaat alles Waarheid van God: alles klopt Waarheid van God: alles klopt Strijd tussen licht en donker Strijd tussen licht en donker Leven in wereld van schijn en leugen Leven in wereld van schijn en leugen

Bevrijd Kerst: het Licht gaat aan Dan ontdek je hoe donker het is … Kerst: het Licht gaat aan Dan ontdek je hoe donker het is … “Vol van goedheid en waarheid” “Vol van goedheid en waarheid” Blijven verlangen? Vervuld met Kerst! Blijven verlangen? Vervuld met Kerst! “De waarheid zal u bevrijden” (Joh. 8) “De waarheid zal u bevrijden” (Joh. 8) Genadige waarheid Genadige waarheid Leven in de waarheid van Jezus Leven in de waarheid van Jezus