Geluid Hoofdstuk 4.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Telenet Televisie Wat heb je nodig??.
Advertisements

De Paradox van onze Tijd
Deze presentatie wordt u
Spoedcursus Fotografie
Een digitaal verhaal maken
GELUID BIJ VIDEOFILMS EEN ONDERWERP VAN DE TWEEDE ORDE. Door Hans Leupe Mei 2012 “de Eenhoorn” filmplatform Dapper en behulpzaam
Een algemene inleiding bij het maken van video’s
Om te beginnen moeten we eerst muziek laden en dat kan vanaf de computer of via een geluidsbron, {met de microfoon ingang kan het ook}of indien de geluidsbron.
VBS De Bron Meester Ronny Marc Horst
Welkom 1 aan het bestuur en de leden van OXO aan alle (plus)ouders en (plus)grootouders aan alle aanwezigen.
Geluidsnormen Marc Vrebos - Fred De Ryck Jeugdraad te AB.
Nederland na 1945: Cultuur en mentaliteit
Natuur- en Scheikunde Pulsar leerjaar 1 hoofdstuk 3
Bleu Mount.
Samenvatting Geluid Hoofdstuk 4 geluid.
Activerende Opdrachten bij Archeologie voor pakket++s
Film cameraman.
Een zout herkennen 4GT Nask2 Hoofdstuk 5.5.
Ik wil de goedkoopste hypotheek! Op onze uitgebreide en informatieve hypotheek en hypotheekrente site kunt u onder andere berekenen hoeveel hypotheek u.
1.
Superfietser Moeilijk punt 10. Uit onze brochure Het oprijden van het marktplein is gevaarlijk. Wij stoppen, moeten het tegenliggend verkeer voorrang.
Interpreteren van data
Programmahervorming semester 3 van burg ir.. waarom programmahervormingen kwaliteitscultuur –rekening houden met onderwijslandschap en decreten bv bachelor/master.
Maak uw eigen film in drie gemakkelijke stappen
De Paradox van onze Tijd
Draaiboek en Filmen Maken van een draaiboek Filmtechnieken
Montage en Nabewerking
Koos Louwerse, Govert de With
Ladders Sport voor sport. Ladders Sport voor sport.
Deze presentatie kan als hulpmiddel gebruikt worden om het programma te presenteren aan het bestuur of bv aan sponsoren. Advies: voeg gerust dia’s toe.
Hoofdstuk 1: Nederland Historisch Overzicht Hoofdstuk 1: Nederland
Wat is licht? Licht is een expressievorm van energie die vrijkomt door het terugspringen een atoom naar een schil met een lager energieniveau. Licht.
Presentatie in opdracht van het vak MMT
Hoofdstuk 4 Geluid.
FILMEN MET JE SMARTPHONE
Geluid.
Een audiosignaal is een signaal dat informatie voor het hoorbare frequentiegebied bevat. Het woord audio is Latijn en betekent letterlijk ik hoor (van.
Hoofdstuk 4 Geluid Sharon Huwel – 1GMB.
Hoofdstuk 4.
Het verschil tussen telefoon en . Telefoon Telefoon is het communicatiemiddel waarmee je elkaar met een telefoon kan oproepen en zo met iemand kan.
Camera tips Video opdracht maken met de smarthphone B. Plaat.
Geluid Toevoeging van geluid aan film, markeerde het volwassen worden van een film. Door Michiel Decoster 1MMPa.
Hoofdstuk 4: Geluid. Inleiding geluid Goed geluid  Goed geluid wordt niet opgemerkt  Slecht geluid is onverteerbaar Onderbewust  Muziek geluiden kunnen.
Geluid Invloed van geluid.
Hoofdstuk 4 Multimediatechnologie. Geluid Goed geluid niet opgemerkt / slecht geluid onverteerbaar Te weinig aandacht voor geluid Het geluid maakt wel.
FUNCTIES  Geluidsweergave  Sfeersuggestie  Emotionele suggestie  Suggestie gebeurtenissen buiten beeld  Continuïteitssuggestie  Sturen van de aandacht.
Opdracht techniek Soorten Microfoons
Hoofdstuk 4 GELUID.
Seminarie Software Open Bestandsformaten Open Versus Gesloten Software.
Stuurliedenvergadering. Inhoud Baankaart Instappen Doorwisselen Oproeien 1500 m 1500 m Oproeien 450 m 450 m Uitstappen / doorwisselen.
Geluidsweergave Sfeersuggestie Emotionele suggestie Suggestie gebeurtenissen buiten beeld Continuïteitssuggestie Aandacht sturen FUNCTIES VAN GELUID EN.
Hoofdstuk 4 Geluid.
HOOFDSTUK 4 DYLAN VAN STEIRTEGHEM. Functies van geluid  Geluidsweergave.  Sfeersuggestie.  Suggestie van gebeurtenissen buiten beeld.  Sturen van.
Geluid Brend Meuleman. Functies van geluid en muziek  Geluidsweergave  Weergeven van geluid uit de scène.  Sfeersuggestie  De sfeer in een scène bepalen,
You Tube filmpjes maken voor woordslam. materiaal camera’ssmartphonestablets digitale fotocamera’s.
Hocus Pocus met Alfons Alfrink Regisseur Torill Kove Land Noorwegen Jaartal 2013 Tijd 72 minuten Taal Nederlands gesproken Groep 3/4.
Lesbrief Jongerenprogramma Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het.
FILMEN MET JE SMARTPHONE Een workshop voor schrijvend journalisten door Annelotte Verhaagen Amsterdam, 7 november
Cases Kamprechter  4 groepen: personen  Iedere groep max. 4 cases  Oorzaak van situatie is niet belangrijk  Doel: discussie over mogelijke oplossing.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Voorstellen Mandy Meijers KGA Budgetgedragsadviseur en KGA Katteninterieurservice MBO paraveterinair HBO Dier en gezondheid Onderzoek gedaan naar: ◦ Specifieke.
Beatbox Imiteren onderdelen drumstel Ritme noteren + beatbox Tempo + beatbox Beatbox + Neuriën Beatbox + Tekst Microfoon vasthouden Microfoons vergelijken.
Film Beschikbare tijd Acteurs en crue Werken aan de film tijdens de muziekles Script Storyboard Ontstaan van een film iMovie op iPad Presentaties met het.
Qviv Video Vormgeving Peter Sinnige | | youtube.com/Qviv01
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Hoe Kan je met vrienden en familie chatten in Gmail
Welkom bij het leernetwerk Ouderen in het Vizier!
1 Download mumble via 2.
Hoofdstuk 5- les 4 Geluid versterken.
volgende bladzijde terug
Transcript van de presentatie:

Geluid Hoofdstuk 4

Geluid Goed geluid wordt niet opgemerkt, slecht geluid daarin tegen des temeer.

Geluid en emotie Geluid is cruciaal voor het vertellen van een film. Zonder geluid is spanning creëren zeer moeilijk, kijk maar eens naar een horror film zonder geluid. Geluid is de rode draad om emotie over te brengen op het publiek.

Soorten geluid Direct geluid Sfeergeluid Effectgeluid Muziek Voice-over

Locatie Als geluidsman is het belangrijk te weten waar je gaat opnemen bv. Gesloten opname: je hoeft dus geen windscreen te gebruiken als er geen wind aanwezig is. Wel rekening houden met de akoestiek. Open opname: windscreen gebruiken om lelijke windgeluiden te voorkomen. Als geluidsman is het noodzakelijk om op voorhand de locatie te bezoeken. Er kunnen bv veel auto’s voorbij rijden of de locatie kan aan een spoorweg liggen. Het is dus nodig om je locatie zorgvuldig uit te kiezen.

Dynamiek Is het verschil tussen de stilste passage en de luidste passage.

Geluidsapparatuur Soorten microfoons Dynamische microfoon of Rondomgevoelige microfoon Cardioïde microfoon Shotgun microfoon of Hypercardioïde

Rondomgevoelige microfoon

Cardioïde microfoon

Hypercardioïde microfoon

Dasspeldmicrofoon Veel gebruikt bij Tv programma’s

Koptelefoon Elke goede geluidsman heeft een goed koptelefoon.

Mixer Als je met meer dan 1 microfoon opneemt dan gebruik je best een mixer.

Geluid en montage Als je slecht geluid hebt opgenomen dan kan je het nauwelijks verbeteren in de montage. Het is dus van cruciaal belang om altijd goed audio op te nemen dan pas kan je er mee spelen in je montage.

Ruis Bij elke geluidsopname wordt ook ruis opgenomen, dit is zeer goed hoorbaar bij goedkope of slechte microfoons. Soms vragen klankmannen om op de set 1 minuut ruis op te nemen ‘de stilte op de set’ want stilte is weliswaar ook geluid. Met die minuut ruis kan je vele problemen oplossen in de montage moesten die zich voordoen. Bij goede microfoons is de ruis nauwelijks hoorbaar.

Geluidscontinuïteit In een film of tv programma is het belangrijk dat het geluid goed is afgemixt. Zodat je niet steeds het geluid van je televisie hoger of lager moet zetten. In de montage wordt het geluid afgemixt rond de -6 db