Jakobs vlucht Waar vlucht jij heen?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat doen wij met Gods Schepping …
Advertisements

Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
De bijbel in 45 minuten Deel 1 – Genesis |
28 juni 2009 Paëllanamiddag 1 Paëllanamiddag 28 juni 2009 Voorbereiding vrijdagavond (Loopt automatisch - 7 seconden)
1 15 mei 2014 Rijnsburg 15 mei 2014 Rijnsburg. 2 Hebreeën Door het geloof heeft ook Sara kracht ontvangen om moeder te worden, en dat ondanks haar.
Water, schapen en vrouwen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Godsdienst 1.
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
De schepping.
Gods weg is volmaakt Ps. 18:30.
Anne frank Anne Frank die is geboren in 1921
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
“Waarom zouden we Genesis 1 op de letterlijke manier lezen? Genesis 1 is geen krantenverslag.” 3.
Paulus en Israël Romeinen Uitverkiezing, een beladen onderwerp.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
46 En deze (= Jozef van Arimathea) kocht linnen en legde Hem in een graf, dat in een rots uitgehouwen was, en hij wentelde een steen voor de ingang van.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Jakobs droom in Bethel.
Jozef in de gevangenis.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Genesis Nadat Rachel Jozef gebaard had, zeide Jakob tot Laban: Laat mij vertrekken, opdat ik naar mijn geboorteplaats en mijn land ga.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Godsdienst.
Godsdienst.
Godsdienst.
Check morgen weer: !!! Welkom op TOV! Check morgen weer: !!!
Shalom!.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Jozef moet met Maria trouwen
Welkom in de samenkomst
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
Wat een apart verhaal! Opkrassen! Geen Grote Markt! De aureool rond de zweep Laat jij je gezeggen? Jezus in de tempel.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
jaar: 1801 vóór Christus plaats: Paddan Aram hoofdpersoon: Jakob
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Hoe gaat het verder na Bethel?
Kerst.
Godsdienst. Het gaat mis maar God blijft van de mensen houden.
Juda & Tamar Genesis 38.
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Dromen met je ogen open Johannes 1:51
Godsdienst 1.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
Jozef Voorkennis: Om het verhaal en het ontstaan van het volk Israël te begrijpen is het handig te weten wie de aartsvaderen zijn. Abraham Izaäk Jacob.
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
In deze dienst zal Ds. J. Kruidhof voorgaan Na de zegen zingen we Gz. 162: 1, 4 Schriftlezing: Gen. 25: 27 – 34 Gen. 27: 41 – 45 Hosea 12: 4 – 7 Tekst:
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Welkom bij de presentatie van
wat is er in de wereld. Volgens 1 Joh
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
JEFTA (1) 25 juni 2017 Zoetermeer.
Groen is gras Genesis 1:9-13
Genesis 39: 1- 6 Jozef was naar Egypte gebracht.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Genesis 37:3-11 Vader Jakob was al oud. Toen kreeg hij een zoon, Jozef. Jozef werd verwend door zijn vader. Hij maakte een heel mooie jas voor Jozef. De.
Het Jacobverhaal.
Parasha WaJetsee Genesis 28:10-32:2 Hosea 12:12-14:10.
Dierenparcours Genesis 1:25-26
Op reis naar Bethlehem Lucas 2:1-5
Obed Blij en God heel Dankbaar! 6 aug v. Chr Ruth en Boaz
Bijbelse tijdlijn in vogelvlucht (2)
Worstelen – Aanbidden - Zegenen
Stones rolling 8 april 2018 Nieuw Buinen.
Izak trouwt met Rebekka
Transcript van de presentatie:

Jakobs vlucht Waar vlucht jij heen? Genesis 27:41-28;221 1 Waarom moest Jakob vluchten? Ezau wilde hem doden. 2 Wat zag Jakob in zijn droom? Engelen die op een ladder heen en weer gingen. 3 Hoe noemde Jakob deze plaats? Bethel, een huis van God.

Jakob bij Laban Eerlijk verdiend. Genesis 29 . 1 Wat gebeurd er als Jakob 7 jaar gewerkt heeft op de bruiloft? Laban gaf Lea en niet Rachel. 2 Hoe lang moest hij nog werken voor Rachel? Nog een keer 7 jaar.

Groeiende kudden Jaloers! Genesis 30 . 1 Hoe heette de oudste zoon van Lea? Ruben. 2 Hoe heette de oudste zoon van Rachel? Jozef. 3 Welke dieren zijn voor Jakob? De gevlekte, gestippelde en gestreepte schapen en geiten.