Voor de consumptie (een overzichtje) Plantenfamilies Voor de consumptie (een overzichtje)
Annonaceae Zuurzak, Cherymoya gebruik: vruchten Myristicaceae Nootmuskaat Gebruik: als specerij Let op: giftig
Lauraceae Laurier, Advocado en Kaneel Piperaceae Specerij
Moraceae Moerbijen en vijgen Vruchten Passifloraceae Passievruchten vruchten
Curcubitaceae Komkommers, meloenen, Courgettes Vruchten Cruciferaceae Kolen en ‘kersen Groenten
Rosaceae Appels peren etc. Bramen, frambozen Vruchten Leguminosae Bonen (en erwten) Vruchten en zaden
Rutaceae Citrusvruchten en Ruit Vruchten en als kruid Schermbloemigen Peen, Venkel, Koriander Wortels en als kruid vaak giftig
Solanaceae Nachtschadeachtigen Aardappel, tomaat aubergine, paprika Knollen en vruchten vaak giftig Lamiaceae Lipbloemigen Roosmarijn, thijm, salie Kruiden
Monocotylen (eenzaadlobbigen) Graminae (Grassen) Zaden Musaceae Bananen Vruchten Ook als kookgerei
Zingiberaceae Gemberachtigen wortels en bladeren als specerij Palmae Palmen vruchten en stengels
Liliaceae Uien, prei en look Bladeren en wortels Als groente Vaak giftig Maranthaceae Arrowroot Knollen Als zetmeelbron