Internationalisering/ELOS Wiringherlant 2e klassen VMBO.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IBC NAAR PRAAG?!.
Advertisements

U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Sociaal emotionele ontwikkeling en groepsgedrag
Verandering Schooltijden
|Datum Project van Zwak naar Sterk Jan Folkert Deinum.
Ouderavond bovenbouw mavo
Bezoek Spaanse twin aan Amsterdam. Inhoud van deze avond Korte terugblik naar verblijf in Valencia Onderwerpen: het programma, de regels in het gastgezin,
“Jongens, vandaag krijgen we les van een professional!” Wetenschappelijk onderzoek op een middelbare school Amber Walraven.
Uitwisselingsproject. Aanleiding puberruil (R.dam- Friesland) allochtone leerlingen erbij betrekken “zwarte school”, zoeken die mee wil participeren.
Edukans Going Global Ghana
Examenjaar vmbo-t 2010 / 2011.
WilWegWeek oktober 2013 Over de grens studeren of stage lopen: een bijzondere ervaring… Lidwien Cluitmans Elly van der Borgh Faculteit der Letteren.
kennisdelen voor rekencoördinatoren
Examenjaar havo atheneum
Talenreizen Derde leerjaar IJburg College.
WELKOM OP PLEINCOLLEGE NUENEN
Internationaal uitwisselingsproject. Inleiding Wat mag ik mij daar bij voorstellen? Hoe lang? Wat gaan ze allemaal doen? Gaan onze kinderen niet teveel.
Hoofdlijn Communicatie
OBC Bemmel ambitie aandacht aanbod.
Het werken met portfolio
DE JUISTE SCHOOL VOOR ELK KIND
10 november 2014 klas go1b Welkom! Welkom in lokaal GN02.
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Vergroot je wereld! Uitwisseling Chiavari ELOS Europa als Leeromgeving Op School.
Junior College Utrecht (JCU) U Talent voorlichting 1415 Werving 4VWO.
FEEST VRIJZINNIGE JEUGD
Examen 2015 bb, kb.
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
De surprise … een verrassend cadeautje. jouw lootje maandag 29 oktober krijg je jouw lege lootje mee naar huis.
Maatjesproject Een maatje uit het bedrijfsleven, coachingstraject voor leerlingen uit het Praktijkonderwijs.
project Doelstelling Bevorderen van communicatie tussen kinderen. Oefenen van schriftelijke taalvaardigheden. Leren schrijven van brief of verslag.
Onze doelen en visie in beeld
WOENSDAG 10 OKTOBER Even voorstellen….. -Karen Tijink, docente Engels, coördinator van het project -Femke Loef, docente maatschappijleer -Gemma.
Contactavond klas 1 Welkom! 3 september Officiële opening door Marga Sijbom - Vijf tips voor aanstormende brugklasouders - Uitleg verschillende.
Ouderavond vwo 3 Welkom.
Ouderavond Havo 3 Welkom!
Internationalisering Wiringherlant 3 e klassen Havo en VWO Waarom: Europese betrokkenheid te bevorderen door met andere Europese scholen leerlingen uit.
High School Eindhoven. High School Eindhoven De missie van onze school Frits Philips lyceum- mavo is een toekomstgerichte school met de focus op talentontwikkeling.
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs 8 oktober 2015.
Vergroot je wereld! Uitwisseling Chiavari
International Business College Iets voor jou! Voorlichting VMBO 3/4 Januari 2015.
Er bloeit iets op! Kerstproject Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.
Onderzoek Leergang 2 of 3 Module schoolleidersopleiding.
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
Internationalisering 2-talig onderwijs Inleiding 4 e leerjaar tvwo
Voorlichting over het centraal schriftelijk examen (cse) 6 vwo, 7 april 2016.
Internationalisering 2-talig onderwijs Inleiding 4 e leerjaar thavo
Internationalisering 2-talig onderwijs Inleiding 4 e leerjaar thavo
Groepsavond groep 8 17 september Welkom en voorstellen.
Vergroot je wereld! Uitwisseling Chiavari
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Voorlichting over het centraal schriftelijk examen (cse)
De Buut voortgezet onderwijs groep 8
Internationalisering Wiringherlant 3e klassen Havo en VWO
Elke Dag Samen een Beetje Beter.
Internationalisering
Uitwisseling Chiavari
U-Talent Academy Uitdagend bèta onderwijs in 5 en 6 vwo op school én op de universiteit.
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs
Internationalisering Wiringherlant 2de klassen VMBO
Voorlichting over het centraal schriftelijk examen (cse)
Uitwisseling Chiavari
Het tweede LOS-gesprek
Internationalisering rsg Wiringherlant 3e klassen Havo en VWo
VOORLICHTING doorstroom HAVO
Zomerschool TCC 2019.
Infosessie aanmelden 2019 Merelbeke – 28 januari 2019.
Informatieavond Uitwisseling Tsjechië Marja Calmer Irina Chistiakova.
Transcript van de presentatie:

Internationalisering/ELOS Wiringherlant 2e klassen VMBO. Waarom: Europese betrokkenheid te bevorderen door met andere Europese scholen leerlingen uit te wisselen.

Project Navalmoral de la Mata Plaats Tietar onderdeel van ELOS (Europa als Leeromgeving Op Scholen). Uitwisselingen voor een beperkt aantal leerlingen

Doel van de uitwisseling Vergelijking en uitwisseling informatie. Kennis opdoen van andere culturen en gewoontes. Vaardigheden in het Engels verbeteren. Horizon verbreding. Door deelname aan uitwisselingen toleranter worden.

Voorwaarden voor uitwisseling Flexibel zijn, je willen aanpassen. Het is allemaal anders dan thuis. Geen last hebben van heimwee en iets willen leren van een andere cultuur, gezin en schoolsysteem. Enthousiast, betrokken en bereid zijn je volledig in te zetten.

Traject Inleveren uiterlijk woensdag 17 december: Motivatie brief waarom jij wil deelnemen aan dit project. Toestemmingstrookje van de ouders inclusief handtekeningen. Kopie van een geldig ID/paspoort.

Betaling Nadat u een bevestigingsmail van deelnamen heeft ontvangen moet de betaling van € 300,- uiterlijk maandag 5-1-2015 overgemaakt zijn. Rekeningnummer : NL34INGB0003644377 T.N.V. RSG Wiringherlant O.V.V. naam + Novalmoral

Wanneer? De uitweek is van zaterdag 18 april t/m zaterdag 25 april 2015, dit is de week voor de mei vakantie. De inweek is nog niet helemaal zeker i.v.m. de financiële problemen door de recessie in Spanje.

Aandachtspunten Toetsen moeten later ingehaald worden in overleg met de betreffende docenten. Zodra er geboekt is volgen de vluchtgegevens en verdere informatie via de mail en wordt de informatie op de ELOS site gezet onder de naam ‘Navalmoral de la Mata’.

Reactie van ouders Fantastische week met de gast leerling gehad. Veel Engels/Spaans gesproken. Computer met vertaalsite stond standby. Draaide volledig mee in het gezin, ging bijv. ook mee naar voetbal training en deed hieraan mee. Afscheid was zwaar; we hadden een week een zoon erbij. Als je kind de kans krijgt en hij/zij wil dit ondernemen, gun ze dan deze ervaring.