Zingen Vers 1 Mijn hart verheugt zich zeer en roemt in God, de Heer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Zingen Vers 1 Jezus leeft en ik met Hem!
Bijbelhuis Antwerpen (GZB)
Zingen Vers 1 Soms groet een licht van vreugde
Thema vanavond: Vol verwachting…
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Gezang 186: 1, 3 en 5 Ned. Herv. Bundel 1938
Zingen Vers 1 Neem mijn leven, laat het, Heer,
Zingen Vers 1 Jezus is mijn toeverlaat.
Zingen Vers 1 Lof zij de Heer, de almachtige Koning der ere.
Zingen Vers 1 Daar is uit 's werelds duistre wolken
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Zingen Vers 1 Beveel gerust uw wegen, Al wat u 't harte deert,
Zingen Vers 1 Liedboek 303 De ware kerk des Heren,
Liedboek 8 Vers 1 Gij hemel en aarde, doet open uw oor en geeft mij gehoor. Ik spreek dat mijn woord op u regenen zou, mijn taal op u druppelt als dauw.
Zingen Vers 1 Wie mat de waatren in zijn holle hand,
Zingen Vers 1 D'Almachtige is mijn Herder en Geleide,
Zingen Vers 1 O alle gij dorstigen, komt tot de stromen
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Zingen Vers 1 O Schepper, Geest, woon in uw kerk,
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Welkom Startzondag.
Zondag 1 januari 2013 morgendienst
Vers 1 De zonde spreekt haar vleiend woord, waarnaar de boze gaarne hoort, want hij wil God niet vrezen. 't Is enkel kwaad wat hij beoogt. Hij denkt dat.
Zingen Vers 1 O God, mijn God, ik zoek uw hand,
Psalm 88 Vers 1 HEER, die mijn heil, mijn helper zijt, des daags roep ik om mededogen, des nachts leg ik mij voor uw ogen. Hoor naar mijn stem die tot.
Kerstbijeenkomst 2014.
Met foto’s en gedichten.
Strijd tegen de zonde?.
Zingen Vers 1 'k Hef mijn ziel in vast vertrouwen
Zingen Vers 1 Met heel mijn hart heb ik de HEER verwacht,
Vers 1 Hoor mij, HEER, wil antwoord zenden, Zie mijn bittere ellende. Hoed mijn leven, U gewijd, stel uw knecht in veiligheid. Heer mijn God, wees mij.
Liedboek 434 : 1, 2 en 5 Lof zij de Heer,
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Zingen Vers 1 Zo vriendelijk en veilig als het licht
Psalm 111 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER. Ik breng met heel mijn hart Hem eer, met allen die oprecht Hem zoeken. Groot zijn Gods werken en zeer.
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Zingen Vers 1 Mijn God en Koning, aller vorsten Heer,
Zingen Vers 1 Looft, looft de HEER gestadig om zijn goedgunstigheid.
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
Zingen Vers 1 Die dag zal komen, brandend als een oven,
6. Van Davids zonen sprak de HEER: Bewaren zij mijn woord en leer, blijft mijn verbond bij hen in eer, dan zal van hen altijd een zoon gezeten zijn op.
Zingen Vers 1 Mijn ziel verheft Gods eer; mijn geest mag blij den Heer
Zingen Vers 1 Waarom, o HEER, blijft U van verre staan?
Zingen Vers 1 Zingt een nieuw lied voor God de HERE.
Zingen Vers 1 Ik zal met heel mijn hart uw eer
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Zingen Vers 1 Hoe lieflijk is uw huis, o HEER!
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Zingen Vers 1 Mijn hart is, Heer, in U gerust.
Zingen Vers 1 De HEER regeert, bekleed met majesteit,
Zingen Vers 1 De wijsheid van vóór alle tijden
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Vers 1 O God, wil aan de koning schenken uw recht en wijs beleid, wil hem, de koningszoon, bedenken met uw gerechtigheid. Laat hij uw volk besturen, Here,
Vers 1 Wil, als ik roep, mij antwoord geven, o God van mijn gerechtigheid. U, die voor mij, in 't nauw gedreven, ruim baan gemaakt hebt in mijn leven,
Zingen Vers 1 Loof nu, mijn ziel, de Here,
Vers 1 Voorwaar, ik keer mij stil tot God. Hij is mijn heil, mijn vaste rots. Een schuilplaats wil Hij voor mij wezen. Alleen hij Hem is hulp in nood.
Welkom Israelzondag.
Zingen Vers 1 Wat God doet, dat is welgedaan,
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Psalm 148 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER, hoog in de hemel van zijn eer. Looft Hem, die in de hoge troont, gij engelen, die bij Hem woont. Looft.
24 januari 2015 Den Haag. Nebukadnezar  machthebben van het Babylonische rijk en verwoester van de tempel & Jeruzalem 2Kronieken 36  het gouden hoofd.
Liturgie ♪ OPW:430 ♫ KND Voor we gaan ♪ 536:1,3 ♪ 518:1,3 ♪ 518:4,6 ♪ 575:1,2,6 ♪ 908:1,2,3 ♪ 908:4,5,7.
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
De koperen slang!. Heer’, wij komen vol verlangen, op Uw roepstem naar Uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts.
Transcript van de presentatie:

Zingen Vers 1 Mijn hart verheugt zich zeer en roemt in God, de Heer. Liedboek 9 Vers 1 Mijn hart verheugt zich zeer en roemt in God, de Heer. Hij doet mij 't hoofd opsteken. Hij heeft mijn eer gered. Ik kan vrijmoedig met al wie mij hoonde spreken.

Zingen Vers 2 Niemand ter wereld is van rang en stand gewis, Liedboek 9 Vers 2 Niemand ter wereld is van rang en stand gewis, want God alleen is heilig. Maar wie zijn onmacht kent en tot de Heer zich wendt, is in zijn hoede veilig.

Zingen Vers 3 Waartoe dat loos gepraat van eigen hoge staat, Liedboek 9 Vers 3 Waartoe dat loos gepraat van eigen hoge staat, die trots van kloeke mannen! De Heer die alles weet beoordeelt lief en leed en weegt der mensen plannen.

Zingen Vers 4 De boog valt uit de hand van wie hem pochend spant Liedboek 9 Vers 4 De boog valt uit de hand van wie hem pochend spant om needrigen te treffen. Maar wie versaagde wordt met nieuwe kracht omgord en zal zich blij verheffen.

Zingen Vers 5 Wie breed aan tafel zat en lekkernijen at Liedboek 9 Vers 5 Wie breed aan tafel zat en lekkernijen at leert schamel brood te prijzen. Maar wie gebrek leed, is gezeten aan een dis vol uitgelezen spijzen.

Zingen Vers 6 Een vrouw die wordt gesmaad om haar vergeefse staat Liedboek 9 Vers 6 Een vrouw die wordt gesmaad om haar vergeefse staat krijgt rijke kinderzegen. Maar wie zich heeft beroemd, daar men haar moeder noemt, staat eenzaam en verlegen.

Zingen Vers 7 De Heer, zijn naam zij lof, werpt levenden in 't stof, Liedboek 9 Vers 7 De Heer, zijn naam zij lof, werpt levenden in 't stof, doet doden weer herleven. De trotsen slaat Hij neer. Geringen wordt de eer van edelen gegeven.

Zingen Vers 8 Het is de Heer die doodt en die de donkre schoot Liedboek 9 Vers 8 Het is de Heer die doodt en die de donkre schoot van 't graf weer kan ontsluiten. Waar Hij het leven geeft, die zelve waarlijk leeft, daar is het niet te stuiten.

Zingen Vers 9 De Here God regeert. Zijn goede trouw fundeert Liedboek 9 Vers 9 De Here God regeert. Zijn goede trouw fundeert een rijk voor al de zijnen. Zij zijn gerust en stil. Maar wie het boze wil zal in de nacht verdwijnen.

Zingen Vers 10 Des Heren woord beslist der volken oude twist. Liedboek 9 Vers 10 Des Heren woord beslist der volken oude twist. De laatsten worden eersten. Mijn hart verheugt zich zeer, en roemt in God, de Heer. Zijn vredevorst zal heersen.