Lammetjes die het Lam volgen. Onder het bloed Machtig weerloos Openb. 5:6 “Het zag eruit alsof het geslacht was …” Machtig weerloos Openb. 5:6 “Het zag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

U en uw huis vragen van ouders als alles anders loopt.
JEZUS zegt: Ik ben de Goede Herder Gisteren en Heden Dezelfde.
‘Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft.’
Jezus onze Hogepriester
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Ik leg mijn leven af.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
1 20 maart 2014 Rijnsburg 20 maart 2014 Rijnsburg.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Herders of HERDER.
Wie nodig je als eerste uit?
Job.17:19, Nochtans houdt de rechtvaardige vast aan zijn weg, en wie rein van handen is, neemt toe in kracht.
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
IK WEET HET! ,,GROOT IS DE HEER’’
x 12 x x 12 x x 10 3.
Jezus kennen als degene die dood was. ik zag een lam staan als geslacht.
Openbaring 12 en 13: christenen ondervinden strijd op aarde.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.

Romeinen 1:16  Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook.
Het Lam verandert Geween in Gezang
Zingen: Ps. 2: 4 en 5 Lezen Openbaring 12. vooroefening.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
1 17 juli 2014 Rijnsburg 17 juli 2014 Rijnsburg. 2 terugblik  4-11: beproeving van het geloof (> verdrukkingen = diciplinering ('tuchtiging')  12-15:
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Godsdienst.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Het hart van een mens is als een spons
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Een prachtig stel! Johannes 1:17. Tegenstelling? Mozes en Christus: dicht bij elkaar Mozes en Christus: dicht bij elkaar “in het begin” “in het begin”
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
ETEN & DRINKEN Urk.
Welkom in de samenkomst
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom in de samenkomst
Welkom op TOV!.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom in de samenkomst
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Psalm 89:1 Lezen Johannes 3:22-36 LB 456B:1,2,3,4,8 Tekst Johannes 3:27-30 LB 439:1,2,3 LB 342 LB 447:1-3.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
GOD. GOD GOD Op adem komen: teken van verbondenheid.
Transcript van de presentatie:

Lammetjes die het Lam volgen

Onder het bloed Machtig weerloos Openb. 5:6 “Het zag eruit alsof het geslacht was …” Machtig weerloos Openb. 5:6 “Het zag eruit alsof het geslacht was …” Openb. 7:14 “kleren wit gewassen” Doop: “ik ben gewassen door bloed van Christus” Openb. 7:14 “kleren wit gewassen” Doop: “ik ben gewassen door bloed van Christus” Exodus 24: verbond voltrokken door bloedspetters – verzoening! Exodus 24: verbond voltrokken door bloedspetters – verzoening! Lammetjes: schoon door het Lam Lammetjes: schoon door het Lam

Door het oordeel Rampen en oordelen Rampen en oordelen Openb. 6:17 “Verberg ons voor het oog van hem die op de troon zit en voor de toorn van het lam! Want nu is de grote dag van hun toorn aangebroken, en wie kan die doorstaan?” Openb. 6:17 “Verberg ons voor het oog van hem die op de troon zit en voor de toorn van het lam! Want nu is de grote dag van hun toorn aangebroken, en wie kan die doorstaan?” Gered door het verwoestende water heen (Noach) Gered door het verwoestende water heen (Noach)

Reddend stempel “Zegel van onze God” => Openb. 14 “Naam van het Lam en van zijn Vader” “Zegel van onze God” => Openb. 14 “Naam van het Lam en van zijn Vader” Stempel: van wie ben je? Stempel: van wie ben je? Gods naam druppelt op je voorhoofd Gods naam druppelt op je voorhoofd Lam is tegelijk Herder: “Hij zal hen hoeden, hen naar de waterbronnen van het leven brengen” Lam is tegelijk Herder: “Hij zal hen hoeden, hen naar de waterbronnen van het leven brengen”

Zijn teken dragen = ontelbaar: heel Gods volk = ontelbaar: heel Gods volk Elite? Elite? Scheidslijn: Beest vs. Lam (Openb. 13) Scheidslijn: Beest vs. Lam (Openb. 13) Welk teken draag je? Welk teken draag je? Met heel je hart achter Jezus aan Met heel je hart achter Jezus aan