De rol van James Bond door de jaren heen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Fix je Risk.
Advertisements

Eerste gebod De HEER vindt het fijn,
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
GOEDE BAAS.
Informatie & informatiedrager schepping of evolutie ?
De geografie van de Homo Sapiëns de man en de vrouw.
Godsdienst.
PERSPECTIEF RUIMTE OP EEN PLAT VLAK.
D E GEHAAKTE AARDBEI Waarom klanten en marketeers elkaar niet begrijpen.
Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Hoe moet je het vooral NIET doen?
Liliane de Voogd CO1K, fontys ACI Mei 2013 QDAY FESTIVAL 2013/KINGSDAY APRIL, AMSTERDAM.
1.
Geluk heb je zelf in de hand!
Liefde en vriendschap Dit is mijn opdracht:
€ 0,20 per uur des te armer, des te beter ? Wat is Fordisme?
Rachel MCAdams, Gena Rowlands, Ryan Gosling, James Garner
Marketingmix Saskia Best, 9 oktober 2008
Reservoir dogs band is een band die nummers speelt van vele Tarantino films. Ze zijn pas sinds september bezig en hebben al in januari op de premiere gespeeld.
Bier beter als een vrouw?
Bier beter dan een vrouw?
Verdienmodel Hrieps festival
Sjakie en de Chocoladefabriek
Komt een vrouw bij de dokter
KUNST EN MASSAMEDIA POP ART.
Een man zit in zijn stamkroeg aan de toog
Relationship Macbeth and Lady Macbeth
Olle en de windmolens.
World of Warcraft Florentijn Marinissen & Sjors IJspelder.

Paragraaf 3+4. Hoe kan het dat je besluit een nieuwe telefoon te kopen?  De mening van vrienden en familie  De eigen smaak en leeftijd  De financiële.
Echtscheiding: gevolgen voor kinderen
Spreekoefening: rollenpatronen
ec en begin In Nederland wordt hard gewerkt om na de watersnood (1953)alles weer op orde te krijgen De Rotterdamse haven was toen al een en al bedrijvigheid.
1 KIWANIS CLUB WAASMUNSTER FRIENDLY CONNECTION Herfstlandschap In de mist is een trage os met een ossewagen stappend naast de mist nooit mist zijn maat.
"Hoe klantenbinding de waarde van uw onderneming kan maximaliseren”
Godsdienst 1 1.
The GREAT escape De grote ontsnapping Waarheid Geopenbaard Truth revealed.
Reclame.
Harry Mulisch En de literatuur over de Tweede Wereldoorlog.
Het leven van jagers-verzamelaars
Debat Studium Generale Leiden, 10 mei Hoofdconclusie IPCC in 2007: Het merendeel van de opwarming sinds 1950 komt door menselijke broeikasgassen.
Ik ben Ulrike Seynaeve en ik ben 18 jaar oud. Op 18 november 1991 werd ik geboren te Torhout, maar al men hele leven lang woon ik te Lichtervelde. En.
KEUKENMEIDENROMAN- KATHRYN STOCKETT Leesclubbijeenkomst 05 juni 2012.
Mediales 1 Overdragers van informatie. Bijvoorbeeld internet, televisie, krant, tijdschrift.
BAVARIA ZO. FESTIVAL 22 september Wie? Wat? Waar?  Bavaria presenteert 1 e editie Zo. Festival 2012  Lieshout 22 september 2012  Meer dan 3000.
BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.
Projecten bij de.
wordpress.com Oog om oog wordpress.com.
Inkoopprijs, verkoopprijs,winst, verlies
Taalhulp les 1 uitgaan.
Godsdienst 1.
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
Het postmoderne in films en romans. "De postmoderne roman bestaat niet, er bestaan wel een aantal romans die postmoderne kenmerken vertonen." (Vervaeck.
{.  De game  Feitjes  Eigen ervaring  Conclusie Wat is de succesfactor van World Of Warcraft?
Iron man 3. Entertainment. Trends: brand/product placement Deze worden overweldigend toegepast, audi “When Tony Stark's world is torn apart by a formidable.
David Bowie Max spreekbeurt.
Helden… … en heldinnen Voor al deze vrouwelijke superhelden geldt dat ze in een behoorlijk stereotype jasje worden gegoten.
1)Over wat gaat het artikel ? *Het artikel gaat eigenlijk over personen met een beperking die een school zoeken. Maar dat is moeilijker dan verwacht. *personen.
Superhelden, we kennen ze allemaal
De beste films Deze PowerPoint gaat over de beste films en series.
Basisstof 1: De evolutietheorie
Geschiedenis van de Film Mistic Swing (22 sec)
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
Antibiotica Het woord ‘antibiotica’ is de meervoudsvorm van ‘antibioticum’. Er zijn inmiddels zeer veel antibiotica ontdekt.
Relaties. 1 Op YouTube kun je lekker haten, zonder te reageren.
Een man zit in zijn stamkroeg aan de toog
Transcript van de presentatie:

De rol van James Bond door de jaren heen

De rol van James Bond door de jaren heen -Het ontstaan van de boeken -Het ontstaan van de films -Hoe zijn de films veranderd door de jaren heen? -Hoe is James Bond veranderd door de jaren heen? -Welke rol speelt de commercie?

Ian Fleming Geboren in 1908 Werkte bij NID Eerste boek in 1952 Verkoopt filmrechten in 1961 Hartaanval in 1964 Schreef 1 boek per jaar 14 in totaal

Ian Fleming Eerste boek vlak na WOII Speelde in op behoefte lezers

Ian Fleming Eerste boek vlak na WOII Speelde in op behoefte lezers Escapisme Koude oorlog

Verfilmingen Filmrechten gekocht in 1961 Dr No in 1962 Introductie 23 films in totaal Langstlopende franchise

Verloop Geweld: Bij Dr.No (1962) vroeg regisseur Terence Young zich af of James Bond een ongewapende man mag neerschieten. Young besluit dat Bond dat mag doen. In de film The World Is Not Enough (1999) gaat dat een stapje verder: http://www.youtube.com/watch?v=Q6UZDTpC6fY Wat wel vaak opvalt is dat er niet heel vaak bloed is te zien van de vermoorden.

Verloop Sex/de bondgirls: In de filmposters van de James Bond-films staat altijd een vrouw op. Vanaf het begin al wordt de vrouw in de James Bond films als een soort lustobject gezien Vrouwen worden schurken: Sophie Marceau (The World is Not Enough), Grace Jones (A View To Kill) Ook op de posters staan ze er zelfverzekerder: http://www.froot.nl/posttype/froot/james-bond-filmposters-door-de-jaren-heen/ Seksscene Die Another Day

Het ouder worden van James Bond James is in het begin een echte gladjakker, en onverslaanbaar. (Sean Connery, Roger Moore) Later wordt James Bond, mede doordat hij M als baas krijgt, gevoeliger. Ze wil graag baas spelen over hem. En in Quantum of Solace wil Bond zelfs wraak nemen voor vermoorde vriendin

Commercie Al in Dr No product placement Pan Am, Rolex, Smirnoff

Commercie #20, Die Another Day. Kostte 105 miljoen Sponsoring levert 45 miljoen

Commercie #20, Die Another Day. Kostte 105 miljoen Sponsoring levert 45 miljoen Aston Martin, Ferrari, Ford, Lamborghini, Mercedes, Jaguar, Porsche, Range Rover, Volvo 7-up, Bollinger, Finlandia, Heineken Philips, Plantronics, Omega, Sony (Ericsson) British Airways, Samsonite

Commercie #23, Casino Royale Kostte 150 miljoen Sponsoring Heineken: 60 miljoen Reclame naar film Film naar reclame Welke merken kan je vinden?

Conclusie Product placement aanwezig sinds Dr No Gegroeid door de jaren heen Nu noodzakelijk om films te bekostigen In de boeken noemde Ian Fleming al verschillende merknamen “the imaginative use of information, whereby the pervading fantastic nature of Bond's world ... [is] bolted down to some sort of reality”

Eindconclusie Op wat aanpassingen naar de tijd toe (welke auto, gadget, wapen) is James Bond in feite niet veranderd. Hij blijft een jongensdroom, een ontsnapping, en een wandelend reclameblok.