3.4 Hoe woon je? Als je gaat verhuizen kun je een huis kopen of huren.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Averechtse selectie & marktfalen “Een Experiment”
Advertisements

Woningfinanciering een inleiding
Maximale hypotheek berekenen en maandlast berekening afstemmen op toekomst plannen, wonen, werken en vrije tijd Hypotheek berekenen Waarschijnlijk is het.
Inhoud van de presentatie
Koopwoning...  (het is niet zo moeilijk…). huiswerk  pak agenda en noteer bij ma 19 januri 5e lesuur:  leren tb 72 tm 77 maken 3.21 tm 3.23 wb 129.
H4 Wonen Paragraaf 1+2.
Herhaling H4  Iedereen gaat staan  Lees en luister naar de vraag  Kies het voor jouw juiste antwoord doordat je het groene of rode kaartje toont.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Utrecht de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Utrecht. In.
6.1 Wat wordt de prijs? Winkeliers mogen zelf weten voor welke prijs ze hun producten verkopen. Hoe berekenen ze die prijs? Wat hebben vraag en aanbod.
Hoofdstuk 13 Vrij kapitaalverkeer.
7.3 Kunnen we vrij handelen?
Management en Organisatie © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
Management en Organisatie © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
Salesmanagement © Noordhoff Uitgevers. Salesmanagement © Noordhoff Uitgevers.
Management en Organisatie © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
Hoofdstuk 11 Vrij kapitaalverkeer. (2/14) Het vrije kapitaalverkeer (inclusief het vrije betalingsverkeer) wordt gewaarborgd door artikel 56 van het Verdrag:
Dorst! Hoe de woningmarkt een rol kan spelen in de verzorgingsstaat dr. Janneke Toussaint, AFM Prof. dr. ir. Marja Elsinga, TU Delft.
Zaken- en verbintenisrecht
Kenmerken van de huurmarkt in Vlaanderen
Startersleningen zijn door veel gemeenten in het leven geroepen om de bereikbaarheid van koopwoningen te vergroten voor met name de starters op de woningmarkt.
Welkom! Woningmarkt Katwijk Rijnsburg en Valkenburg 2014.
 Geen stappen bij een notaris ◦ Wettelijk stelsel  Stappen bij een notaris ◦ Scheiding van goederen ◦ Algehele gemeenschap.
HLB Van Daal & Partners, opgericht in 1979, is een ambitieuze accountants- en belastingadviesorganisatie met 8 kantoren in Midden- en Oost-Brabant.
§1.4 Waar kies je voor? In deze PowerPoint-presentatie leer je over:
§ 2.1 Hoe betaal jij? Als je naar het buitenland gaat, kun je soms met euro’s betalen, soms niet. Voor landen waar vreemde valuta gebruikt worden, moet.
§ 1.2 Sta je samen sterker? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan.
8.1 Waarom handel met het buitenland?
Sien Winters. Een kleiner wordende markt in handen van vele kleine verhuurders Een diverse groep met gemiddeld zwak en zwakker wordend profiel De private.
3.3 Wie zijn zorg is dat? Iedereen in Nederland is verzekerd voor kosten voor gezondheidszorg. Iedere Nederlander is voor de wet verplicht om een zorgverzekering.
4.4 Een eigen huis of niet? Mensen kiezen vaak bewust om een huis te kopen, of juist te huren. Aan beide zitten voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen.
Startersavond Woningmarkt
3.4 Een huis kopen of huren? Inkomen  .
Inkomsten van de overheid
§ 2.4 Geld lenen kost geld Als je geld leent, moet je dat weer terugbetalen. Daarnaast betaal je meestal rente. Hoeveel en hoe lang je terugbetaalt, hangt.
4.3 Waar werk jij? Hoe een bedrijf georganiseerd is kun je zien in een organigram. Bovenaan staat wie leiding geeft en onderaan staan de personen die het.
Belasting die je moet betalen als je een product invoert.
Opvoeden in het onderwijs © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
Succesvolle bedrijven © 2011 | Noordhoff Uitgevers bv.
Sales Management © 2014 | Noordhoff Uitgevers bv.
Sales Management © 2014 | Noordhoff Uitgevers bv.
Marketing vastgoed © 2012 | Noordhoff Uitgevers bv.
Sales Management © 2014 | Noordhoff Uitgevers bv.
§7.4 Is het eerlijk verdeeld?
1 CCC & CCM – Mod2 JACM Juridische Aspecten Credit Management H12. Koop & Ruil.
Individueel KeuzeBudget bij de provincies
Wanneer en hoe regel je je financiering. Programma Welkom Voorstellen Svn en bank Toelichting op proces financiering Vragen.
Basisboek Bedrijfseconomie hoofdstuk 3 Financiële overzichten Achtste druk © 2008 Noordhoff Uitgevers © 2010 Economie Leer Kracht.
Vroeger …… 1980 Rente 12 % Eerste woning € (€ 450/mnd)
Aantekeningen hoofdstuk 3. Begroting Als je je uitgaven op orde wilt houden, dan moet je budgetteren. Raadzaam is om een begroting te maken, Dat doe je.
HOOFDSTUK 3 Wat koop je ervoor?. Consumentenorganisaties Komen op voor de belangen van de consument (klant) Voorlichting geven Waarschuwen tegen misleidende.
Sales Management © 2014 | Noordhoff Uitgevers bv.
Politiek cafe 24 september 2016
De nieuwe woningwet. Wat betekent dat voor u?
Asset Management & Twee voorbeelden
Omzet-kosten-winst HAVO 3
3.1 PRODUCTIE.
Ingrijpen in de prijs minimum- en maximumprijzen
Paragraaf 2.3 Wat willen zij dat je koopt?.
Vmbo 2 economie Goede producten?
Overheidsinterventie
inclusief WW PROTECTIONISME Invoerrechten Strenge regels Invoerverbod Contingentering (aantal afspreken)
Herhaling Boek 3 - Hoofdstuk 4 WONEN
Huren of kopen Voordelen van huren:
Passend toewijzen (najaarsoverleg HV Woonbelang/ BOC’s)
Sien Winters - Inleiding op debat
EIGEN WONING © Dia van Berry Hagendijk.
De private huurmarkt: een van de pijlers voor goed en betaalbaar wonen
Infoavond Dinsdag 2 april 2019
Twintig jaar ontwikkelingen op de Vlaamse woningmarkt
Intertemporele ruil gezinnen
Transcript van de presentatie:

3.4 Hoe woon je? Als je gaat verhuizen kun je een huis kopen of huren. Alle vraag en aanbod naar woningen noem je de woningmarkt. De woningmarkt kan worden verdeeld in een markt van koopwoningen en een markt van huurwoningen. © Noordhoff Uitgevers 2012 1

3.4 Hoe woon je? Bij koop of verkoop van je woning kun je de hulp inschakelen van een makelaar. In een voorlopig koopcontract wordt de koop of verkoop van je huis vastgelegd. Heeft de koper niet genoeg geld? Dan gaat de verkoop niet door. © Noordhoff Uitgevers 2012 2

3.4 Hoe woon je? De consumentenorganisatie die opkomt voor de belangen van eigenwoningbezitters is de Vereniging Eigen Huis. Als je een eigen huis hebt kun je lid worden van deze consumentenorganisatie. © Noordhoff Uitgevers 2012 3

3.4 Hoe woon je? Heb je de koop gesloten, dan ga je naar de notaris om een transportakte op te stellen. Na inschrijving bij het kadaster ben je officieel eigenaar van de woning. Het kadaster is een register waarin alle onroerende zaken in Nederland worden vastgelegd. Onroerende zaken zijn huizen, gebouwen of stukken grond. © Noordhoff Uitgevers 2012 4

3.4 Hoe woon je? Naast de aankoopprijs heb je te maken met de kosten koper, ook wel te herkennen aan k.k.. De kosten koper bestaat in ieder geval uit 6% overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten van het kadaster. Al deze kosten bedragen ongeveer 10% van de koopprijs. © Noordhoff Uitgevers 2012 5

3.4 Hoe woon je? Nieuwbouwwoningen worden vaak aangeboden voor een prijs vrij op naam (v.o.n.). Extra kosten zijn dan inclusief in de koopprijs. © Noordhoff Uitgevers 2012 7

3.4 Hoe woon je? Op de huurmarkt zijn door de overheid veel regels opgesteld ter bescherming van de huurder. Is je inkomen te laag om de huur te kunnen betalen? Dan ontvang je van de overheid huurtoeslag. © Noordhoff Uitgevers 2012 8