9 Geschiedenis Pc’s. De eerste pc’s De eerste Personal Computer is de Altair 8800. Deze werd zo genoemd omdat de gebruiker niet langer werkte aan een.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
"De mier" een fabel ....
Advertisements

Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
2 beeldschermen op één PC
Verrassing!!.
De barst in de kruik Vertaald uit het Duits. Freddy Storm – 06/2010.
Netwerken. Wat is een netwerk? Je spreekt van een netwerk van zodra twee of meer computers met elkaar verbonden zijn. Je kan thuis een klein netwerkje.
Computers Door: Jelle Smits 3TG erste.
Componenten voor een werkende computer
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
Module A1 : Basiskennis MECG001.
IT Biografie.
Presentatie:ICT.
Toekomstmuziek. De Apple mini iPod heeft 40 GB aan geheugen. Dat is evenveel als 800 cd’s. Je kunt er MP3en.
Twee Communicatiemiddelen: 1. De telefoon 2. Het internet
16-bit besturingssystemen enkel een grafische gebruikersinterface bovenop MS-DOS MS-DOS levert essentiële diensten zoals toegang tot de harde schijf.
Veelvoorkomende taalfouten 2
Informatiesystemen Het belang van informatie
Apple en Windows vergeleken... clubmiddag 20 november © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
"De mier" een fabel ....
Gemaakt door Nicky beekman Klas 3H.
De gids tussen computer en gebruiker
De Republiek in een tijd van vorsten Een Gouden Eeuw voor de Republiek § 4.2.
Heksen Voorwoord Heksen in sprookjes Kenmerken van de heks Bewijzen
De gids tussen computer en gebruiker
Maurice de Beijer. Wie is Maurice de Beijer Microsoft MVP DevelopMentor trainer SDN Sectiehoofd UX Onafhankelijk software ontwikkelaar
CRM vs SCRM Yana Callaert – 3 MAS. Marketing Bij traditionele marketing verloopt de communicatie vooral in één richting; het bedrijf adverteert en de.
Grote apparatuur die we helaas niet kunnen tentoonstellen.
Processor Hart van de computer.
Computer.
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/32 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
De dagen dat je bedroefd zou zijn, zou ik, indien ik kon, een berg voor u bouwen, dat je kon beschouwen als uw eigendom, een plaats om de sereniteit te.
HOM COM Ledenvergadering 17 – Record foto Bekijk Dubai in 45 miljard pixels Inzoomen maar !
Processor Hart van de computer.
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
Tijd van burchten en steden
Safari Google Chrome Internet Explorer Mozilla Firefox Opera Praktische opdracht Informatica Koen Maaskant Daniël Schotanus Internetbrowsers.
It-biografie. Denise Meijer 3k.
zou nog niet zo slecht zijn!
GEMAAKT DOOR: Jay,Jeffrey en Thomas
De werkloze… biedt zich aan bij Microsoft om toiletten te poetsen… Bihal Hij krijgt een onderhoud met de personeelschef.
Win XP alternatieven Nieuwe Laptop of PC Win 8 installeren op oude computer Tablet of i-pad Apple Macintosh Blijven werken met Win XP Linux.
De eerste computers.
9 Geschiedenis Mainframes en minicomputers. 9 Geschiedenis Mainframes -1 Na de Tweede Wereldoorlog begon de computer aan zijn opmars. De oorlogsindustrie.
Ordenen van gegevens Inleiding informatiesystemen © Sander Cox.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Seminarie Software Open Bestandsformaten Open Versus Gesloten Software.
Besturingssysteem Vaak wordt de Engelse term gebruikt: Operating System ( OS ) Plaats van het OS in een computersysteem: Hardware Applicatie Operating.
Webbrowsers Inhoudsopgave  Webbrowser  Geschiedenis  Verschillende webbrowsers Bekende webbrowsers Minder bekende webbrowsers  Vergelijking.
Geschiedenis. Van de Telecommunicatie.
 A-94 A-94.
Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen.
50.
Hom Com Ledenvergadering Google wil zelf chips maken Apple doet het, Samsung ook Nu wil Google ook – Google bracht al een nieuwe multimediatablet.
COMPUTERLES 1 Introductie. Inhoud ■Inleiding ■Wat is een computer? ■Waarom gebruiken we Windows?
1 K. Werschkull Programmeren in Delphi 7 De ontwikkeling van de computer Programmeertalen Compilers Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 1: De ontwikkeling van de computer.
USB: Universal Serial Bus. Wat is USB?  Universeel  Verschillende soorten aansluitingen  Sneller dan andere poorten.  In theorie 127 apparaten  Host.
De Verenigde Staten. §2. Voor indianen is geen plek meer. Voordat de Europeanen kwamen, waren de indianen de enige bewoners van Amerika. De indianen hadden.
De Verenigde Staten. §1. Dertien Staten vormen één land. In 1607 stichtten de Engelsen dertien kolonies aan de oostkust van Noord- Amerika.
Webwinkel in het D-cluster van de opleiding Logistiek Ad van Kooten – docent ERP toepassingen  Pract. 1.
Les 1 Huiswerk was: HST 9 helemaal af.. HST 10 aan de PC Om meer op eigen tempo te kunnen werken, gaan we HST 10 zelfstandig aan de computer maken. Je.
Perry janssen, Joey van Hoek, Armand Heijder
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
De geschiedenis van de pc
presentatie Geschiedenis van de computer en het internet
presentatie Geschiedenis van de computer en het internet
Uitvindingen.
Besturingssysteem.
Transcript van de presentatie:

9 Geschiedenis Pc’s

De eerste pc’s De eerste Personal Computer is de Altair Deze werd zo genoemd omdat de gebruiker niet langer werkte aan een terminal die verbonden was met een mainframe, maar een eigen computer op zijn/haar bureau had staan. De ontwikkeling van de microprocessor maakte de weg vrij voor de komst van de personal computer

9 Geschiedenis Apple De Intel bit microprocessor uit 1974 kostte destijds $ 370,-. In 1975 bouwden Stephen Wozniak en Steve Jobs daarom een eigen computer met een MOS 6502 processor van slechts $ 20,-. Deze computer werd bekend onder de naam Apple 1. Op de Apple 2, de opvolger van de Apple 1, kon voor het eerst het programma Visicalc gebruikt worden. Dit spreadsheetprogramma droeg bij aan het verkoopsucces van de Apple 2.

9 Geschiedenis IBM en Apple -1 Het bedrijf IBM stond lange tijd wantrouwend tegenover pc’s en was overtuigd dat ze hoogstens een ondergeschikte rol zouden spelen. Het succes van Apple bracht ze echter op andere gedachten. In 1981 introduceerden ze de IBM PC. IBM gebruikte bij de fabricage van de PC standaard componenten van verschillende leveranciers. Dankzij slimme marketing werd de IBM PC al na korte tijd de nieuwe industriestandaard. Apple werd langzamerhand van het toneel verdrongen. In 1984 probeerde Apple terug te slaan door de introductie van de Macintosh. De Mac was van het begin een succes. Vier dingen speelden daarbij een rol: –Het Mac OS –Postscript (een universele taal om allerlei printers aan te sturen) –De LaserWriter (de eerste betaalbare laserprinter van Canon) –PageMaker (een opmaakprogramma van de firma Aldus)

9 Geschiedenis IBM en Apple -2 Bij de standaard van IBM kon elk fabrikant dezelfde componenten gebruiken als IBM en bij Microsoft een licentie nemen op het besturingssysteem. Het resultaat was een groot aantal ’klonen ” van firma’s als Compaq en Dell. Hierdoor ontstond ook een grote markt voor software-ontwikkelaars. In tegenstelling tot IBM was Apple niet van plan andere fabrikanten Apple “klonen” te laten maken. De Mac werkte met een processor van Motorola en er kon geen licentie genomen worden op Mac OS. Het was dus onmogelijk om een kloon te produceren. Het marktaandeel van de Mac bleef schommelen rond de 10 procent.