De Bloem van de Eerlijkheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Advertisements

Modern sprookje Kikkerkoning.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Joringel lette niet op haar en bekeek de kooien met de vogels.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
De Slippertjes.
DE 4 KAARSEN.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
BEWOGENHEID VOOR MENSEN
Een romantisch sprookje
Een verhaal om te onthouden
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Ze mompelde wat, ving de nachtegaal en droeg die in haar hand weg.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Toen ik jong was, heeft mijn moeder mij gevraagd welk het belangrijkste deel was van ons lichaam. . Ria Slides.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Er was eens een koning in een ver land, met een hele mooie dochter. MAAR : Alles wat deze lieve prinses aanraakte smolt direct! Niemand durfde met haar.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Modern Sprookje Kikkerkoning.
Wie is de baas?.
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
In het midden lag een grote dauwdruppel, zo groot als de mooiste parel.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
Nu kon de heks niet meer toveren, en Jorinde stond weer voor hem.
De tortelduif zong klagelijk in de oude beuk.
Het was een mooie avond. Jorinde was in een nachtegaal veranderd die tuwiet, tuwiet zong.
Toen hoorde hij ze fluiten.. Die dieren slachtte, kookte en braadde ze dan.
Wanneer er echter een onschuldig meisje te dicht bij haar kasteel kwam, veranderde de heks haar in een vogel en sloot haar op in een kooitje.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Steeds verder met een muisklik. Twee nonnen verlaten hun klooster om gebakjes te gaan verkopen. De ene is bekend als Zuster Bezorgd (ZB) en de andere.
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
JUSTIN BIEBER.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Op een dag stond een jonge man midden in de stad en verklaarde, dat hij het mooiste hart had dat men ooit had gezien.
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
Rode Rozen.
Heb je vandaag een slechte dag?
Voor Aranka... Van Aart.
" Pas op ", zei Joringel, " dat je niet te dicht bij het kasteel komt ".
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
Mijn verjaardag..
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Ik trouwde met vrouw Right. Ik wist niet dat haar voornaam ALWAYS was!!!
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Uitleg persoonsvorm (pv)
De koning van de kikkers
Herinneringskamp Westerbork
Na hun bezoek aan Abraham vertrokken de twee engelen die God vergezelden naar Sodom en Gomorra, de stad waar Lot en zijn gezin woonde.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Joringel werd heel blij, raakte de deur aan met de bloem en de deur sprong open.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Steeds verder met een muisklik. Twee nonnen verlaten hun klooster om gebakjes te gaan verkopen. De ene is bekend als Zuster Bezorgd (ZB) en de andere.
‘ Ik wil alle Amnesty-supporters bedanken! Jullie inzet heeft tot succes geleid, zo blijkt uit mijn vrijlating. Maar mijn zaak is nog niet voorbij. Blijf.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
De Bloem van de Eerlijkheid.
De Bloem van de Eerlijkheid.
Transcript van de presentatie:

De Bloem van de Eerlijkheid

Men vertelde in de 3de eeuw, in China, dat een prins van de noorderlijke streek van het land, ging gekroond worden tot keizer, maar volgens de wet moest hij gehuwd zijn voor de kroning plaats had.

Hij besliste een wedstrijd te organiseren onder de meisjes van het hof om uit te zoeken wie zou geschikt zijn om zijn vrouw te worden.

uitdaging wilden aangaan. De volgende dag kondigde de prins een speciale bijeenkomst aan voor al de meisjes die deze uitdaging wilden aangaan.

Een oude bediende van het paleis, zéér bejaard, hoorde de toelichting betreffende de voorbereidingen van de ceremonie, overmeesterd door droefheid omdat zij een meisje kende die diepe liefdesgevoelens voor de prins kende.

Toen antwoordde de moeder ongelovig : Bij haar thuisgekomen, deelde ze het nieuws mede aan haar mooie lieve dochter, maar daar kreeg ze verwonderd te horen dat ze ook naar de receptie ging. Toen antwoordde de moeder ongelovig :

Mijn lieve dochter , wat ga jij daar doen ? Daar zullen al de mooiste en de rijkste meisjes van het hof zijn. Zet dat idee maar vlug uit je hoofd want je zult er nadien verdriet om hebben.

En het meisje antwoordde: Neen, mijn lieve mama, ik zal er niet om treuren en nog minder kwaad om zijn, ik weet dat ik nooit zou kunnen verkozen worden, maar het zal mij tenminste de gelegenheid geven enkele ogenblikken dicht bij de prins te zijn, en dat maakt me al gelukkig.

Bij valavond, kwam het jonge meisje in het paleis aan. Al de mooie meisjes met hun mooiste kleedjes en hun mooiste juwelen aan ! Dan uiteindelijk kondigde de prins de uitdaging aan :

Ik ga aan ieder van jullie een graantje geven. Diegene die me binnen 6 maanden de mooiste bloem zal geven, zal gekozen worden om mijn echtgenote en toekomstige keizerin van China te worden.

Het voorstel van de prins was in volmaakte overeenstemming met de diepe tradities van dit volk, die veel waarde hechtten aan de gewoonten, levenswijze, vriendschappen enz….

De tijd verstreek en het mooie, jonge meisje had weing kennis van tuinieren, ze waakte met veel geduld en tederheid over het graantje, Ze maakte zich niet bezorgd over het resultaat van het graantje omdat zij wist als de bloem zo mooi werd als de diepe liefde die ze voelde voor de prins, zij zich geen zorgen hoefde te maken.

Drie maanden gingen voorbij en niets kwam te voorschijn Drie maanden gingen voorbij en niets kwam te voorschijn. Het jonge meisje probeerde alles, alle methodes die ze kende gebruikte ze, maar niets groeide.

Dag na dag bemerkte zij dat haar droom verder en verder van haar verwijderd was en dus ook haar geliefde prins ….

Kortom, gedurende de zes maanden was er niets gegroeid Kortom, gedurende de zes maanden was er niets gegroeid. Bewust van haar inspanningen en haar toewijding keerde zij terug naar het paleis op de voorziene datum, zij hoopte op niets dan slechts enkele ogenblikken te zijn in gezelschap van de prins.

Zij was er op de vastgestelde dag met haar lege bloempot, alle andere meisjes hadden een bloem bij, de ene wat mooier dan de andere zowel wat betreft de vorm als de kleur.

Zij was bewonderingswaardig, ze had nog nooit deelgenomen aan zo’n mooi schouwspel. Aangekomen aan het uiteindelijke verwachte moment observeert de prins elke meisje met veel aandacht en voorzichtigheid.

Na ze allemaal, één voor één te hebben bekeken, kondigt hij het resultaat aan en duidt het mooie jonge meisje aan als zijn toekomstige echtgenote .

De aanwezige personen uitten de meest onverwachte reacties. Niemand begreep het waarom, omdat zij geen bloem had gekweekt. Vervolgens verklaarde de prins rustig:

Is waardig om keizerin te zijn, de enige die in alle eerlijkheid met een lege bloempot is teruggekomen. Zij is de enige die eerlijk is geweest omdat alle granen die ik heb uitgedeeld onvruchtbaar waren.

De eerlijkheid is als een bloem geweven met draden van licht, die de beoefenaar verlicht en dat ook uitstraalt naar anderen.