België is een federale staat die onderverdeeld in drie gewesten: Vlaanderen, in het noorden, waar mensen Nederlands spreken; Wallonië, Franstalige, in.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tongeren, de oudste stad van België
Advertisements

Oostenrijk (Duits: Österreich), officieel de Republiek Oostenrijk (Duits: Republik Österreich), is een land in Centraal-Europa. Het land grenst in het.
Hoe goed ken jij de kaart van ons land? Test het hier!
Feodalisme en het hofstelsel
Hoofdstuk 3A: Wonen in de stad
België Onze geschiedenis.
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Reisgids voor België….
De Vlaamse Gemeenschapscommissie onder de Loep. België een puzzel.
Hoofdstuk 1A: Europeanen
België en Luxemburg; landen, plaatsen, wateren en gebieden
Koninkrijk Bingo. KONINKRIJK BINGO Wie was de eerste Nederlandse koning? VRAAG.
Middeleeuwse steden H5 par. 5.3.
De Stad Antwerpen Geografisch START.
HET STADJE BAGNOREGIO Dit stadje is bekend voor zijn markante ligging op de top van een kaap. Het is enkel toegankelijk voor voetgangers via een loopbrug.
Locatie Ontstaan als landelijke gemeente aan de Zenne Ontstaan rond Romeins legerkamp Hoofstad van verschillende landen geweest. Naam “Brussel” is afgeleid.
2 havo/vwo H3 steden, §2 1.
België en Turkije, een wereld van verschil?
Duitsland, is gekleurde land.
Frankrijk Een mooi vakantieland !.
Even geen kinderen om me heen. Alleen maar genieten.
De Stad Antwerpen Geografisch START.
Verovering Zuid-Amerika
Hoofdstuk 3 Extra informatie…
--- BELGIUM --- Veerle Vrindts. Index Algemene feiten over België Bevolking België geografisch Politiek en Openbaar bestuur Financiën Economie Kunst.
België Door Igor en Brett Hallo ik ben igor en ik ben brett
Verovering Zuid-Amerika
Paragraaf 5.3 De macht van vorsten.
Waarom heb ik hiervoor gekozen? Ik heb op de Rotterdamse haven gevaren en ik wou er zelf ook meer over weten.
ZOU JIJ DAAR WILLEN WONEN?
ZOU JIJ DAAR WILLEN WONEN? TAAK 2 HOE ZIEN STAD EN DORP ERUIT?
2 havo/vwo H3 steden, §2 1.
Rubens, Van Dyck & Jordaens Vlaamse schilders uit de Hermitage
Transport en Infrastructuur
PowerPoint presentatie BOURGOGNE
Werelderfgoed in Nederland. Schokland  Sinds 1995 als eerste Nederlandse monument op werelderfgoedlijst  Symbool van Nederlandse strijd tegen het water.
Tijd van burchten en steden
Taalgebieden in België
Recht.
REFERENTIEKAARTEN BELGIË EN EUROPA
Enkele nuttige weetjes… Ken je land!
Belgie Door Sam Van Steenweghen
2 vmbo-T/havo 4 steden, §2 en 3
Reisgids voor België….
Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber.
Referentiekaart van bELGIË En europa
Welke stad is de grootste van de wereld?.
Gemaakt door Laura Bas Julia Renske
4.5 De Nederlanden onder de Bourgondiërs - de Gewesten
Hoofdstuk 8 Identiteiten in België en Nederland.
Aardrijkskunde Hoofdstuk 2 – les 3.
Gruyèr es Muziek: Bert Kaempfert Time to love Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 08/2010.
België heeft ook zijn goede kanten ! Enkele zaken die je misschien nog niet weet over België.
België heeft ook zijn goede kanten !
België.
Regenten en vorsten 2.1 Machthebbers in Europa
België.
Op sneeuwklas in Zwitserland
Een reis door Spanje Hallo mijn naam is Sander.
Op sneeuwklas in Zwitserland
Europa Mijn thuis.
Op sneeuwklas in Zwitserland
Regenten en vorsten 3.1 Machthebbers in Europa
Stadswandeling Antwerpen: deel 1
Enkele nuttige weetjes… Ken je land!
Zijn jullie klaar voor een super spannende Quiz?
Tongeren, de oudste stad van België
Recorriendo België is een federale staat die onderverdeeld in drie gewesten: Vlaanderen, in het noorden, waar mensen Nederlands spreken; Wallonië, Franstalige,
Wie heeft de moord gepleegd?
Vlaming en brusselaar als ambassadeur voor Vlaanderen en Brussel
Transcript van de presentatie:

België is een federale staat die onderverdeeld in drie gewesten: Vlaanderen, in het noorden, waar mensen Nederlands spreken; Wallonië, Franstalige, in het zuiden, en Brussel, de tweetalige hoofdstad, waar Franse en Nederlandse zijn semi-officiële. Er is ook een minderheid van de Duits-sprekende bestaande uit ongeveer 70 duizend mensen in het oostelijke deel van het land. Het Belgische landschap is gevarieerd: 67 kilometer kustlijn en kustvlakten geconfronteerd met de Noordzee, een centrale vlakte en glooiende heuvels en bossen in de regio van de Ardennen. In het zuidoosten ligt in Brussel die huizen van diverse internationale organisaties, zoals de meeste van de Europese instellingen en het NAVO-hoofdkwartier. Zelfstandige sinds 1830, België is een constitutionele monarchie. Het land is internationaal bekend om zijn bier, er zijn meer dan merken van hen, hun chocolade (Godiva, Leonidas, Côte d'Or) en zijn strips (Comanche, Lucky Luke, de Smurfen, Kuifje) onder de bekendste Belgen zijn schrijvers Georges Simenon en Hugo C...

In het hart van België, met een miljoen inwoners, ligt in Brussel, hoofdstad van het land. De Grand Place is het belangrijkste plein van Brussel. Wereldwijd bekend voor de sier rijkdom, is het omringd door de huizen van de bedrijven, het stadhuis en het huis van de koning wordt beschouwd als één van de mooiste pleinen in de wereld, het was ingeschreven in de UNESCO werelderfgoed lijst in 1998

Levantado con ocasión de la Feria Mundial de 1958, celebrada en Bruselas, el Atomium se ha convertido en un auténtico símbolo de la capital de Bélgica. Realizada en acero y aluminio, el conjunto representa un cristal de hierro.

Het beroemde standbeeld van Manneken Pis is een bronzen standbeeld van sommige vijftig centimeter in het historische centrum van Brussel

Stadhuis Saint Gilles

Región de Ardennes

Leuven is een universiteitsstad van België. Het is in het Vlaams Gewest. Het heeft 87,165 inwoners

Dinant een prachtige stad doorkruist door de rivier de Maas

Namur es la capital de la región de Valonia y, a la vez, de la provincia de Namur. La ciudad se encuentra donde confluyen los ríos Sambre y Mosa.

Brugge, het Venetië van het noorden, is een vriendelijke stad, die een rijke erfenis van tijd – al behoudt ver - dat was krachtige metropool, met een economische macht die kwam crashen omlaag toen hij verloor zijn portwijn- kwalitatief kenmerk. Vandaag, heeft Brugge een vreedzaam leven. De schoonheid van hun huizen, de charme van de grachten, de trots van zijn oude gebouwen, maakt de stad een aantrekkelijke bestemming voor vele mannen liefhebbers van schoonheid en kunst. Sinds 2000 is deze oude stad een UNESCO World Heritage.

La plaza del mercado

Molen in de buurt van Brugge

Antwerpen, de naam van de stad komt van de legende van Silvio Brabo, wiens standbeeld kan worden gezien op de Grote Markt (plein). Volgens de legende dat een reus Druoon Antigoon genaamd bewoond de rivier, opladen van een tol op schepen willen doorgeven. Als een schip niet betaald, de reus knipt u de hand van de kapitein en gooide het naar de rivier de Schelde. Een dag, een Roman Centurion, moe al, afgesneden van de hand van de reus, en ook gooide haar. Daarom komt de naam van Antwerpen (Antwerpen), Ant = hand Werpen = lancering

Grote Markt

Ayuntamiento en Grote Markt

Het Steen is een historische middeleeuwse kasteel in het centrum van de oude stad. Gebouwd tussen , is het het oudste gebouw van Antwerpen.

Doornik is een van de oudste steden van België. Het had een historische, economische en culturele rol tijdens de Middeleeuwen.

Stad bisschoppelijke chiliast, Luik ontvouwt zich aan de rivier, de Maas, de "brandende stad" heeft prestigieuze overblijfselen van zijn grootheid als onafhankelijke prinsdom doorgegeven. Het paleis van de prins-bisschoppen is het bredere wereldwijd burgerlijke Gotische gebouw. Bovendien, Luik is een bruisende studentenstad, die van de cafés wemelt, en constant animatie van de straatjes worden uitgenodigd om te lopen.

Het paleis van de prins-bisschoppen

Vêves kasteel in de stad van Celles ligt dit prachtige kasteel van de 8e eeuw

Dicht bij Holland

Castillo Beusdael en Sippenaken del siglo XIV situado a corta distancia al sur de la frontera con Holanda

In S. XVI Gent was, na Parijs, de grootste stad van Europa noorden van de Alpen. Het mogen op dit moment trots zijn op voor de Vlaamse stad met het grootste aantal historische gebouwen, een intens culturele leven en een bevoorrechte locatie, tussen Brugge en Brussel, 50 km van elk.

Castillo de los Condes (Gravensteen) Gantes

Frases Audio: Adamo: C´est ma vie (zanger italo-Belgische)