Sessie reflectiemoment Naar een kwalitatief reflectiemoment.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
FLITSBIJEENKOMST PRO Taal en rekenen op (referentie)niveau
Advertisements

Competentieprofielen 10 juni Overzicht 10 juni 2014 • 2 • 2.
Omgaan met leerstoornissen in het secundair onderwijs
Informatieavond personenzorg
De rol van RI&E/ARBO begeleide duik (3* duiker)
Nieuwe regelgeving geattesteerde kadervorming
Werken met HeRMAN Webtoepassing voor het beheren van de competenties in elk aspect van het personeelsbeleid.
Een continue vakantiegevoel dankzij Audit & Control
Structuur secundair onderwijs
A RBO - WETGEVING VOOR DUIKEND N EDERLAND Presentatie: Manfred van Deelen 9 april 2011.
Een kijkje in de keuken wie het maakten het register Wie zijn wij.
Decreet Lerarenopleiding Frank Vandenbroucke 13 januari 2006.
RONDE VAN VLAANDEREN – VOLWASSENENONDERWIJS DE ADMINISTRATIE NA BBB (Beter Bestuurlijk Beleid)
De Fontys-minor Innovatief Beroepsonderwijs
Maatschappelijke Stages
De rol van RIE/ARBO begeleide duik (3* duiker)
Stichting Projecten Speciaal Onderwijs Informatieronde wetsvoorstel kwaliteit(v)so 1, 8, 9 en 29 maart 2011.
Janneke Barelds, MSc Universiteit van Tilburg/Tranzo
Bekostiging eerstelijnszorg 22 november 2012 Wilna Wind algemeen directeur Samen de zorg beter maken.
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter?
Entercultureel een digitaal leertraject voor het verwerven van interculturele competentie Joke Simons (Lessius Mechelen) FLAMENCO, 15 mei 2012.
OIDS Novem-traject SKPO Gemert – Bakel.
De Praktijkschoolleerling en het MBO
DCA Didactische competentie Algemeen 6 STP T 5 – P 1 80 LT 0.6PT 0.4PO LEV Leerkracht en verantwoordelijkheden 4 STP T 3.5 – P LT 0.3PT 0.2PO OMA.
Handelingsgericht samenwerken
DBvisi n Facilitering 2de tranche geluidsbelastingskaarten en actieplannen, 2 november 2010 Resultaten project Draaiboek en script 2e tranche Elly Waterman.
Accreditatie Cie Dr Harriette Verwey SBHFL.
ICT-er als coach. Stelling "De rol van ICT-coördinator bestaat uit het plannen en begeleiden van een veranderingsproces dat onderwijzend personeel (en.
Competentieprofielen
Vernieuwingen op vormingsvlak Nu en volgend jaar.
Nieuwe regelgeving geattesteerde kadervorming 10 juni 2014.
HA traject 2.0 September 2015-…. Waarom veranderen? Er is een nieuw decreet rond de attestenrege-ling gecreëerd en goedgekeurd. Dit treedt in werking.
Advisering gecombineerd onderwijs Een blik achter de schermen 5 maart 2015.
Sessie stagebegeleiders Naar een vorming voor toekomstige stagebegeleiders.
Projectgroep: Gender en onderwijs. Actieplan 2014 Organisatie van de jaarlijkse conferentie rond “Gender mainstreaming in education”  concrete en praktische.
Verantwoordelijke marktonderzoek.
De personeelspeiling 2010 in ABB. 2 ABB in een notendop Agentschap voor Binnenlands Bestuur –Beleidsdomein Bestuurszaken Opdracht: ondersteuning bij het.
Passend onderwijs Interactie Communicatie Begeleiding ICB
Project Steaming 05/06/2007. Aanleiding Kandidaatsdossier Koning Boudewijnstichting Onveiligheidsgevoel : onze zaak, ook onze taak.
Nathan de Wijze en de Drie Ringen Een parabel over interreligieuze dialoog.
Informatieavond cluster 7 en 8. Algemene informatie groep 7 en 8 Informatie Voortgezet Onderwijs.
Seculariseer uw school! 20 tips Hoe de katholieke identiteit van uw school zéker verloren laten gaan? “Ironie is de hoogste vorm van ernst.” (S. Kierkegaard)
OUDERBETROKKENHEID Bijeenkomst 1. OUDERBETROKKENHEID 
Infopunt Onderwijs Wat vragen ouders? “De juf zegt dat mijn kind niet mee is in de klas. Maar ik vind dat hij heel slim is! Kan ik mijn kind laten testen.
GLOBELINK ? Jeugddienst (erkend landelijk jeugdwerk) Duurzame ontwikkeling Participatie en uitspraak Hoofdzetel in Brussel – lokale projecten in Vlaanderen.
Overleg Bestuurders BUG – Absenteïsme januari Welkom.
Na de basisschool. beroepsopleidingen basisschool voortgezet onderwijs.
IMPULSSUBSIDIES Stad Landen Sportverenigingen met Jeugdwerking en/of Andersvalidenwerking Aanvraagdocumenten.
Introductie: Wat is HBO5?. Inhoud Wat is HBO5? Waarom HBO5? Welke opleidingen HBO5 in CVO Crescendo? Waar kan ik terecht voor meer informatie?
Programma(hervorming) Prof. dr. Jan Masschelein Prof. dr. Filip Dochy 15/02/20111.
Kwaliteitshappening 2012 Voorstel concept 28 maart 2012.
Het 5-gelijke dagen model Informatieavond 6 februari 2014.
Professionalisering en intervisie
#EBJ16 Vrijwilligerswerk als krachtige leeromgeving.
Stuurgroep GWW 9 maart 2017 verslag.
Coördinatoren VZ 13 januari 2017 Verslag.
SCHOLINGSBUDGET hoe krijgt u uw bestuurder mee?
Bronnen en onderzoeksvragen
Onderhouden bestratingen
Naam: Rafaël Klas: MH2A Datum: Stagebegeleider:
STERK IN DE KLAS Onderwijszorgarrangement
Rijopleiding in een nieuw kleedje
Gezamenlijke aanpak van werk hoe doen we dat?
Stage opdracht Bedrijf informatie.
Determinatie en begeleiding 28 februari uur
Eerstelijnspsycholoog 0ntwikkeling/uitrol Werkingsgebied Diletti
Workshop 4: duurzaamheidsacties
Workshop Afspraken maken
DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen.
Transcript van de presentatie:

Sessie reflectiemoment Naar een kwalitatief reflectiemoment

Wat zegt het decreet? ALGEMEEN –Competentieprofielen per vormingstraject –Traject A-HA-I: Een ‘theoretisch’ gedeelte van 50 uur Een begeleide stage van 50 uur Een evaluatie van vier aaneengesloten uren na afloop van de stage –Een traject duurt maximaal 3 jaar –Het theoretische gedeelte en de evaluatie worden minimaal door vier deelnemers bijgewoond.

Wat zegt het decreet? ALGEMEEN –De vereniging die het kadervormingstraject opstart, draagt de verantwoordelijkheid voor het volledige traject: de organisatie van het vormingsgedeelte faciliteren van een stageplaats de opvolging tijdens de stage het houden van een evaluatie na de stage –De afdeling Jeugd stelt een trajectboekje ter beschikking waarmee het kadervormingstraject moet worden opgevolgd

Wat zegt het decreet? REFLECTIESPECIFIEK –voor de begeleiding van de evaluatie animator gelden volgende vereisten: de hoofdverantwoordelijke ter plaatse beantwoordt aan een van de onderstaande vereisten: –1) heeft een attest van instructeur en heeft al minimaal twee animatorcursussen begeleid; –2) heeft een diploma of getuigschrift hoger onderwijs van studies die minimaal zestig uur pedagogische vorming omvatten en heeft al minimaal twee animatorcursussen begeleid;

Wat zegt het decreet? REFLECTIESPECIFIEK beantwoordt per vijftien deelnemers een begeleider ter plaatse aan een van de onderstaande vereisten: –1) heeft een attest van instructeur; –2) heeft een attest van hoofdanimator; –3) heeft drie animatorcursussen begeleid;

Wat zegt het decreet? REFLECTIESPECIFIEK –voor de begeleiding van de evaluatie hoofdanimator gelden volgende vereisten: de hoofdverantwoordelijke ter plaatse beantwoordt aan een van de onderstaande vereisten: –1) heeft een attest van instructeur en heeft al minimaal twee hoofdanimatorcursussen begeleid –2) heeft een diploma of getuigschrift hoger onderwijs van studies die minimaal zestig uur pedagogische vorming omvatten en heeft al minimaal twee hoofdanimatorcursussen begeleid

Wat zegt het decreet? REFLECTIESPECIFIEK beantwoordt per vijftien deelnemers een begeleider ter plaatse aan een van de onderstaande vereisten: –1) heeft een attest van instructeur –2) heeft een attest van hoofdanimator –3) heeft drie hoofdanimatorcursussen begeleid

Wat zegt het decreet? REFLECTIESPECIFIEK –voor de begeleiding van de evaluatie instructeur gelden volgende vereisten: de hoofdverantwoordelijke ter plaatse beantwoordt aan een van de onderstaande vereisten: –1) heeft een attest van instructeur en heeft al minimaal één instructeurscursus begeleid; –2) heeft een diploma of getuigschrift hoger onderwijs van studies die minimaal zestig uur pedagogische vorming omvatten en heeft al minimaal één instructeurscursus begeleid;

Wat zegt het decreet? REFLECTIESPECIFIEK beantwoordt per vijftien deelnemers een begeleider ter plaatse aan een van de onderstaande vereisten: –1) heeft een attest van instructeur; –2) heeft een instructeurscursus begeleid;

Doel sessie Wat? Brainstorm reflectiemoment Waarom? nodig om op het traject te vervolledigen Wat willen we weten? –Vormvereisten –Inhoudsvereisten –Wie moet dat geven? En aan wie/in welk kader? –Conceptfase: een rode lijn bepalen

methodiek Concrete pistes: argumenten pro en contra aan de hand van stellingen 9 flappen –Fase 1: individueel argumenten neerschrijven –Fase 2: discussie in drie groepjes –Fase 3: terugkoppeling in grote groep