Bejo Zaden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kunnen microben wel nuttig zijn?
Advertisements

Biotechnologische Wetenschappen
Rijk Zwaan Zelfstandig familie-bedrijf Groente zaad veredeling
Naam: Mijn info : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “sport” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Hallo, ik ben Willy de spin.
Diepzeeduiken Maaike Berkers.
Orchideeën Met haar wel soorten wereldwijd zou de orchideeënfamilie best de grootste bloeiende plantenfamilie kunnen zijn. Enkele daarvan zie je.
Stofwisseling.
Paragraaf 2.3 Inspelen op de natuur.
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
voorwoord Ik hou me spreekbeurt over muren omdat:
De schildpad lief, traag & schattig.
Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties
We beginnen met een standaard voedselketen….
De Olympische Spelen.
De IndustriËle revolutie
Bloemen, vruchten, zaden
2.2: Meer kennis, meer voedsel
Plantenveredeling: wat is dat?
Spreekbeurt groente Mart van der Lugt.
Commerciële landbouw in de VS
Genetisch gemodificeerd voedsel
De huismuis Door Hanne en Chiara.
Elke plant zijn eigen plek
Bejo zaden Anne-Fleur Doorn & Athene Siliakus. Inhoudsopgaven: 1. Vragen 1t/m 5 2. Vragen 6 t/m Vragen 11 t/m Vragen 16 t/m Vragen 21.
Koffie.
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
Bioloog Het beroep.
Omschrijf in twee zinnen wat Bejo Zaden voor bedrijf is
Afval Hoe kom je eraan? Wat moet je ermee?.
Bejo zaden Sanne p. vragen 1.. bejo-zaden is een bedrijf dat zaden produceert bewerkt en kweekt. Bejo zit over de hele wereld en levert aan duizenden.
Visie & Strategie.
Bejo zaden. Tessa en Sanne V 3.1. Het bedrijf.  Bejo zaden is een bedrijf dat veredeling, productie, bewerking en verkoop doet van kwaliteitszaden. Ze.
Lisette & Rosanne 3.1. Het bedrijf.  Het bedrijf koopt zaadjes van verschilede groente en fruit en verkoopt ze aan andere landen.  Er zijn 1000 rassen.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Hoe werkt deze digitale methode? 1
B. Stof 3 Hoofdthema’s in de Biologie
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Alles wordt anders Het bos De paddenstoel.
Voedsel geproduceerd met respect voor mens en milieu. Zonder gedoe. Iedereen wil lekker eten op z’n bord.
Planten.
Terugblik BS 1 en 2 Biologie is de studie van organismen (levende wezens)
Basisstof 5: Eetbare wortels, stengels en bladeren
Knutselen met DNA VWO.
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Mijn gemeente Mijn omgeving Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Thema planten - Les 6 - Wortels -
Maïsteelt Wat voor soort plant is maïs? Warmte ? Koude ?
Moestuin planten die men in het 1e ‘levensjaar’ oogst (eenjarigen)
Thema planten - Les Stengels -
PP Thema 2 ZW klas 3. §1 Organismen ordenen Een organisme is een levend wezen. Ordenen is organismen in groepen indelen. Je doet dit door naar de kenmerken.
Ontdekkingen in de zomer
Inzaaien grasvegetatie
LES 9 – PLANTEN ALS VOEDSEL
Eet Lokaal QUIZ Manger une pomme locale et de saison, c'est
Hoofdthema’s in de biologie
Hybride rassen Voor- en nadelen
Biologie   studie van het leven Wat is leven? Een unieke ordening van moleculen (ligt vast in DNA) Stofwisselingsprocessen (enzymen) Zelf kunnen.
Hoofdstuk 25 Procenten. Hoofdstuk 25 Procenten.
Thema 4. Ordening Blz 80.
Eet Lokaal QUIZ Met de steun van
Nederland en de rest van de wereld
B. Stof 2 Prokaryoten B. Stof 3 Eukaryoten
Transcript van de presentatie:

Bejo Zaden

WAT IS BEJO? Bejo is een bedrijf dat zaden produceert en kruist waarna ze de zaden op slaan voor later gebruik of voor de handel. Bejo is een bedrijf wat overal in de wereld is en ook probeert verder uit te breiden.

Het assortiment Het assortiment bestaat uit meer dan 50 soorten gewassen waaronder asperges en wortelen. Alle gewassen worden speciaal gekweekt om de vereisten van de bestelling te voldoen.

Verschillende rassen Het assortiment bestaat uit meer dan 1000 rassen van verschillende soorten gewassen die allemaal een andere functie hebben zoals of ze in de warmte groeien of juist in de kou.

De kwaliteit De kwaliteit van het zaad word streng gecontroleerd voordat het geëxporteerd of verhandeld word. De kwaliteit word getest door te kijken of er geen ziektes in de plant zit en dat het goed groeit.

Bejo’s missie De missie van Bejo is het ontwikkelen en verkopen van excellent uitgangsmateriaal voor de wereldwijde teelt van groente me toegevoegde waarde voor de gehele voedingsketen.

Unieke eigenschappen De groenterassen met unieke eigenschappen ontstaan door het blijven door kruisen van verschillende gewassen met verschillende handige eigenschappen.

veredelen Veredelen is het kruisen van planten met gebruik van de moderne technologieën en wetenschap om de zo gunstig mogelijke zaden te kweken.

veredeling stations De veredeling stations van Bejo staan in de landen: Sorry kan ik nergens vinden

productie Het meest essentiële voor de productie van kwaliteitszaad is het testen van het zaad op verschillende ziektes.

Fysiologie De fysiologie is de biologische wetenschap die de levensverrichtingen (zoals de stofwisseling) van organismen bestudeert.

Fytopathologie Fytopathologie of plantenziektekunde is de studie van de interactie tussen planten en plantpathogenen met als doel het ontwikkelen van betere anti-plantenziekte middelen.

Moleculaire biologie In moleculaire biologie onderzoekt men de processen in cellen op het kleinste werkende niveau, dat van de moleculen.

Productiegroep De 3 belangrijkste productgroepen zijn: Wortelen Kool uien

coolwrap Een coolwrap is de buitenkant van een kool die de binnenkant van de kool beschermd tegen ziekte en insecten.

Snack carrot De snack carrot is een grote wortel die gesneden is in kleine makkelijk te eten stukjes zoals bolletjes of kubusjes.

foodservice De foodservice zorgt ervoor dat de groente die minder bekent zijn of ene andere kleur hebben als het typische bij de consumenten terechtkomt.

Biologisch groentezaad Bejo heeft al veel bereikt met betrekking tot biologisch groentezaad zoals dat ze veel ziektes hebben verholpen en veel soorten kleuren hebben gekweekt.

scheutjesbroccoli De scheutjesbroccoli is €60,70 per 1000 zaden.

Rode bieten zaad De rode bieten zaad is €15,63 voor 5000 zaden.

Grondsoort van spinazie De grondsoort van spinazie moet voldoen aan deze eisen: Leem of zand goed gedraineerd, neutraal/alkaline

vacature De vacature die voor mij het meest geschikt is is: Stagiair fysiology omdat ik niet zoveel van werken met zaden of het managen van dingen.

opleiding De opleiding die je nodig hebt om fysiology stagiair te worden is helemaal geen oimdat het maar een stagiair is.

De bedrijfstarters Cor Beemsterboer en Jacob Jong waren de mannen die het bedrijf Bejo hebben opgestart.

Jaar van fusie In 1963 werd gezamenlijk geïnvesteerd in de nieuwe hybridisatietechniek. Dit was een succesvolle stap en de samenwerking mondde in 1978 uit in een fusie tot het familiebedrijf Bejo Zaden.