Club voor jongens en meiden met een beperking.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Loopbaanbegeleiding in het groene onderwijs
Advertisements

Inleiding tot inhoudsopgaven j Druk dan op F5 of klik op Diavoorstelling> Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen.
Rijdend op een paard hoeft een handicap, geen beperking te zijn. Het geeft een gevoel van vrijheid, je bouwt een band op met het paard. Het geeft je een.
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Welkom bij Best Buddies Nederland
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Hoe ontstond dit initiatief ?
Van AWBZ naar Wmo mantelzorgcafé 26 september 2013.
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
Profiel- en privacy-instellingen bijwerken j en druk daarna op F5 of klik op Diavoorstelling > Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk.
Expertisegroep Haptotherapie en Topsport (Sjoerd van Daalen), voor NOC*NSF, 3 april 2013.
Een project van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vzw i.s.m. de lokale besturen.
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
1 Stappenplan Organisatorische Integratie Handleiding en checklist bij het ontwikkelen van een sportaanbod voor mensen met een beperking binnen de sportvereniging.
Een presentatie maken Les 2
FRAAM – een unieke plaats
Modern fotoalbum. Dit fotoalbum bevat voorbeeldpagina's om u op weg te helpen. Als u pagina's wilt toevoegen, klikt u op het tabblad Introductiepagina.
Snelzoekgids voor audiogesprekken
Afdrukken: Uw printer maakt mogelijk niet precies dezelfde afdrukken als onze printers, dus maak wel een paar testafdrukken. Experimenteer met de instelling.
Afdrukken: Uw printer maakt mogelijk niet precies dezelfde afdrukken als onze printers, dus maak wel een paar testafdrukken. Experimenteer met de instelling.
De PiëzoMethodiek Een bottom-up methode.
Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?
Afdrukken: Uw printer maakt mogelijk niet precies dezelfde afdrukken als onze printers, dus maak wel een paar testafdrukken. Experimenteer met de instelling.
Repressief Zakboekje VRU 2012
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Lync-vergaderingen Deelnemen aan een Lync-vergadering
Snelle naslag Lync 2013 voor Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Met Lync kunt u beginnen met samenwerken zonder dat u.
RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE JEUGDHULP VANUIT DAGCENTRUM DE TWIJG.
1. Starten Zet de telefoon aan en voer je pin code in Als dit scherm verschijnt klik dan vervolgens op de Boordcomputer Icoon 2.1 Inloggen Log in door.
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Inhoud Introductie Pameijer Doelgroepen Dienstverlening
De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen Laat ouderen weer delen in onze digitale wereld: foto’s & video’s, berichten, beeldbellen, lokaal nieuws, online.
Psychologie van de straat Week 5.  Masculien  Wantrouwen naar buiten/antiauthoritairehouding naar buiten de groep  Loyaliteit aan eigen groep  Afzetten.
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Afdrukken: Uw printer maakt mogelijk niet precies dezelfde afdrukken als onze printers, dus maak wel een paar testafdrukken. Experimenteer met de instelling.
JAN PIETER HEIJE Cheyenne Cubuk & Erwin Duits. ● VOBC, LVB behandelcentra in Nederland ● Pluryn  Hietveld, Beele, Hoenderloo Groep, JOBSTAP, Werkenrode,
Alles draait om jou ! Startconferentie G32 12 juni 2014 Een sluitende keten van leren, werken en ondernemen.
Respijtzorg werkconferentie ‘...respijt op maat Drenthe’ 15 april 2015 B. Bijl.
Informatie avond schooltijden aanpassing 13 mei 2013 Agenda 1.Welkom; ouders, Jelte de Graaf, Monique van de Oever 2.Doel van de avond 3.Presentatie nieuwe.
Meer verbinding, sociale cohesie en eigen/samen regie in de buurt Met het Buurtteam als stimulator, facilitator en begeleider van een samenleving die niemand.
Opmerking: Deze brochure is ontworpen om te worden afgedrukt. Maak eerst een afdruk op gewoon papier om na te gaan of het document op de juiste positie.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Northwind traders Wie wij zijn Ondertitel brochure of bedrijfsslogan
Hartelijk welkom aan de ouders van de leerlingen van de 2e klassen
[Postertitel] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit maecenas porttitor congue massa fusce [Vervang de volgende namen en titels met die.
Doelen behalen met activiteiten
Doelen behalen met activiteiten
De PiëzoMethodiek Een bottom-up methode.
travel margie’s margie’s travel
reizen Maria's Maria's reizen
Titel van evenement Inleiding van evenement Subtitel van evenement
Margie’s Travel Laat Margie uw volgende wintervakantie plannen!
Voorjaarssale met Fabrikam
Bedrijfsnaam Producten en services
Presentatie Rode Bosbes
Uw bedrijfsbrochure Dit is een uitstekende plek voor een missieverklaring U kunt deze nieuwe professionele brochure gebruiken zoals hij nu is of u kunt.
Presentatie deelgebied 4
Wat heb je nodig? Schaar, lijm, computer en een printer.
reizen Menna's Menna's reizen
Begeleiden Les 7.
JUIST GYM.
[Postertitel] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit maecenas porttitor congue massa fusce [Vervang de volgende namen en titels door.
Klassiek fotoalbum.
Titelindeling Ondertitel.
Titel van uw gebeurtenis
Telefoon | adres | Webadres
Creëer een mooie folder
Indeling titel met afbeelding
Sjabloon voor socialemedia-afbeelding
Vier het Leven 2019.
Transcript van de presentatie:

Club voor jongens en meiden met een beperking. JoemeClub Club voor jongens en meiden met een beperking. Kenmerken van de doelgroep. De doel groep verkeerd over het algemeen in een sociaal isolement en komt dus weinig tot niet in contact met mensen buiten hun wereld. Dit kan er voor zorgen dat kinderen op latere leeftijd onnodig hulpbehoevend blijven en hun isolement vergoot wordt. Hoe ouder men wordt des te groter wordt je wereld en hoe groter het contrast met de werkelijkheid. Het hebben van een visuele, autistische of verstandelijke beperking zegt niet dat er geen mogelijkheden zijn. Juist in deze leeftijdsfase is het uitermate belangrijk om gebruik te maken van bestaande fantasieën, ontdekkingsdrang om de vaardigheden te vergroten. Ook bied het de kans om interesses en talenten te ontdekken Dam Noorderhaven 29 a t/o 9712vg Groningen Uitdaging, plezier, praktische, sociale en emotionele vaardigheden, samenwerken , vergroten van netwerk, enz. 0620742052 damgroningen@gmail.com www.dam-groningen.nl Kvk: 59885068 www.dam-groningen.nl

de activiteiten. de begeleider. JoemeClub. Doelstellingen. *De begeleider zet zich er voor in dat er zowel in een groep als individueel gewerkt wordt aan vooraf gestelde doelstellingen. *Hij zorgt voor een wisselend aanbod van activiteiten die binnen een thuis of schoolse situatie niet vanzelfsprekend zijn. *Hij zorgt voor uitdaging zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. (toezicht) *Indirect zorgt de begeleiding ook voor drukvermindering binnen het gezin. (respijtzorg) *Hij zorgt er voor dat de omgang vertrouwd is. de activiteiten. De activiteiten wisselen iedere keer, voorbeelden hiervan zijn: reizen, paardrijden, klimmen op een klimwand, spel en sport, musea en andere educatieve locaties , enz. De activiteiten hebben in principe het doel, ontmoeten, leren van vaardigheden, kennis verbreding en ontspanning. Kinderen en jongeren kunnen hier zelf ook voorstellen in doen. In principe is het programma vooraf bekend. JoemeClub. JoemeClub (Jongens en Meiden Club) is een vorm van zinvolle en educatieve dagbesteding die door DAM wordt aangeboden aan kinderen en jongeren met een beperking . In een kleine groep ondernemen de kinderen en jongeren verschillende uitdagende activiteiten onder leiding van een professionele begeleider en vrijwilligers Doelstellingen. *Eigen mogelijkheden ontdekken. *Netwerk verbreden. *Communiceren ook met niet bekenden, *hulpvragen en bieden. *Zelfverzekerd zijn , anderen vertrouwen en geen misbruik van je laten maken, weerbaarheid. *Oriëntatie en mobiliteit, waaronder het reizen met het openbaar vervoer en het lopen met blindenstok, in een stad, drukke, lawaaiige omgeving. *Zelfredzaamheid, waaronder het zelfstandig leren reizen, keuzes maken, het bereiden van eten en drinken. *Samenwerken met elkaar en met anderen, initiatief nemen. *Respijtzorg (ontlasten van de thuis situatie)