Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Advertisements

Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Blijf in Gods genade.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Wandelen in een wankelende wereld n.a.v. Heb 12: 27 Bewerking van een preek gegeven door Ds. John Owen tijdens een speciale dag van verootmoediging op.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Zonde, de grootste vijand
Ik ben er voor ….. de ander Jeugdzondag 14 september 2008.
WELKOM Vrijwilligersavond De Rank
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: There is a day © 2001 Kingsway’s Thankyou Music / Unisong Music Publishers.
Zingen Er is een dag, waar al wat leeft al lang op wacht
Nooit meer alleen Ook al gaat mijn weg door een diep Dal van duisternis heen, Uw liefde drijft de angst uit in mij. Ook al loop ik vast, overvallen Door.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1978 Universal Songs 1/3 SAMEN IN DE NAAM VAN JEZUS (C.A.E. Groot / Arr.: Hans Lieberton)
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
God en ons.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Liturgie Gz.100: 1, 3, 6 Ps.60: 1 Lz.Luc. 24: Op. 3: Ps.96: 1, 3, 5 Gz.167: 1-3 Opw.334: 1-3 Agenda aanstaande week donderdag 29 mei 09:30Kerkdienst:
is groter dan de grootste…
Thema voor vanavond is:
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Welkom deze avond in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Wie is God voor jou?.
VREDE.
1 17 juli 2014 Rijnsburg 17 juli 2014 Rijnsburg. 2 terugblik  4-11: beproeving van het geloof (> verdrukkingen = diciplinering ('tuchtiging')  12-15:
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Ik wil jou van harte dienen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Niets zonder Gods zegen
Lekker gegeten??.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in de samenkomst
In deze dienst zal Ds. J.Th. Jonkman voorgaan Voor de dienst zingen we Gezang 167 Na de zegen Psalm 19: 1, 3 Schriftlezing: Prediker 7: 15 – 22 Tekst:
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond: Je ouders
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Welkom in de samenkomst
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Wat is een kerkdienst?. Wat verwacht je van een kerkdienst?
We lezen: Exodus 25: Exodus 27: Hebreeën 12: De preek gaat over Zondag 5 Voorlezer: Margriet Toornstra Voorganger: ds. A.H. Driest.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Liturgie▶ God is Goed ♪474:1,3,4,5✝FIL2:5-11♪438:1,2♪574:1,2,3♪138:1,2,3♫KND✝GEN11:1-9♪488:1,3,4,5♫167:1,2,3☂OPW:298.
Juntos Contigo heeft een nieuwe Website!
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
‘in de hemel, en op aarde’
Johannes de Heer dienst
Welkom Voorganger: Ds. Dekker Ouderling van dienst: Jenny Organist:
Transcript van de presentatie:

Liturgie

18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch te midden van bazuingeschal en stemgedonder. Het volk dat dit alles onderging smeekte dan ook dat er geen woord meer tot hen zou worden gesproken, 20 omdat wat hun werd opgedragen ondraaglijk was: ‘Zelfs een dier dat de berg aanraakt, moet gestenigd worden!’ 21 Zo schrikbarend was de verschijning dat Mozes uitriep: ‘Ik sidder van angst!’

22 Nee, u staat voor de Sionsberg, voor de stad van de levende God, het hemelse Jeruzalem, en voor duizenden engelen die in vreugde bijeen zijn, 23 voor de gemeenschap van eerstgeborenen, die in de hemel ingeschreven zijn, voor God, de rechter van allen, en voor de geesten van de rechtvaardigen, die tot volmaaktheid gekomen zijn, 24 voor de bemiddelaar van een nieuw verbond, Jezus, en voor het gesprenkelde bloed dat krachtiger spreekt dan dat van Abel.

25 Let op dat u hem die spreekt niet afwijst. Want als zij al niet ontkomen zijn toen ze degene afwezen die hen op aarde onderrichtte, dan kunnen wij, wanneer we ons afkeren van degene die dat vanuit de hemel doet, helemaal niet ontkomen. 26 Destijds deed zijn stem de aarde beven, nu heeft hij deze belofte gedaan: ‘Nog eenmaal zal ik de aarde doen beven, en met de aarde ook de hemel.’ 27 Met dat ‘nog eenmaal’ wordt bedoeld dat wat geschapen is, wankelt en verdwijnt, zodat alleen blijft wat onwankelbaar is. 28 Laten we daarom het onwankelbare koninkrijk in dankbaarheid aanvaarden, om God zo te dienen dat hij er behagen in schept, met eerbied en ontzag. 29 Onze God is een verterend vuur!

Er is een dag, waar al wat leeft al lang op wacht, een dag van blijdschap, als heel de schepping wordt bevrijd. En op die dag, dan komt de Heer en haalt zijn bruid, die rein en stralend Opgaat in zijn heerlijkheid. Spoedig zullen wij Hem zien en voor altijd op Hem lijken en Jezus kennen zoals Hij is, amen! Nooit meer tranen, nooit meer pijn, want wij zullen met Hem leven in zijn nabijheid, voor altijd. Amen, amen!

Dus kijk omhoog en zie wat nog verborgen is, maar wat beloofd is, dat blijft in alle eeuwigheid. En als je lijdt, weet dat het maar voor even is. Als Jezus terugkomt, deel je in zijn heerlijkheid Spoedig zullen wij Hem zien en voor altijd op Hem lijken en Jezus kennen zoals Hij is, amen! Nooit meer tranen, nooit meer pijn, want wij zullen met Hem leven in zijn nabijheid, voor altijd. Amen, amen!

Kerkenraad CKL

Organisatiestructuur

26 mei om 19:45

BINNEN EVALUATIEFORMULIER BOVEN

BUITEN

Micha 6:8 Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.

INVENTARISATIEVRAGENLIJST

Gezang 167 : 1, 2, 3 1Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken, naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot zijn eer.

2Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is en zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis. 't Werk van God is niet te keren omdat Hij er over waakt en de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt. Gezang 167 : 1, 2, 3

3Prijst de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar. Vader, met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. 't Is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer! Gezang 167 : 1, 2, 3