Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudieserie. Thema: “Met Christus gekruisigd”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Is er leven na de dood?.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
WAAROM Stierf JEZUS?.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Goed vs Fout  Leven vs Dood
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Vrijheid?!.
Genade en veroordeling
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
MET CHRISTUS GEKRUISIGD ROM.6:1-11 GAL.2:20 GAL.2:20.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Op weg naar Herstel Op Weg naar Herstel 4 januari 2014 ’t Veerlicht
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.

Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Paulus’ bediening.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
“Met Christus gezeten in de hemel”
Hoe luister je naar de wet van God?
JEZUS DE RUIL JIJ.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
“Met Christus opgestaan”
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
Eén Heer: Christus Jezus
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Deuteronomium 1:1-3:22  Het begin van het onderwijs door Mozes voor de Jordaan: herinnering aan de woestijnreis,
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Ben jij wel eens verwonderd?
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
Het evangelie van de opstanding
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Leven met Christus is leven vanuit de hemel (Zondag 18/19, Efez.2:6b) 1.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.
Kind van God.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Les 3 Gedoopt leven.
De dwaasheid van het kruis
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
Transcript van de presentatie:

Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudieserie. Thema: “Met Christus gekruisigd”

De mensheid heeft twee problemen:

1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden)

De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet)

De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet) De mensheid ontving de oplossing voor beide problemen in één Persoon:

De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet) De mensheid ontving de oplossing voor beide problemen in één Persoon:

De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet) De mensheid ontving de oplossing voor beide problemen in één Persoon: 1. De Heere Jezus is vóór ons gestorven Jesaja 53:6b  profetisch Johannes 1:29  vervulling

De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet) De mensheid ontving de oplossing voor beide problemen in één Persoon: 1. De Heere Jezus is vóór ons gestorven Jesaja 53:6b  profetisch Johannes 1:29  vervulling zonden vergeven vrij toegang tot de Vader!

De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet) De mensheid ontving de oplossing voor beide problemen in één Persoon: 1. De Heere Jezus is vóór ons gestorven Jesaja 53:6b  profetisch Johannes 1:29  vervulling 2. Een christen is ook met Hem gestorven zonden vergeven vrij toegang tot de Vader!

De mensheid heeft twee problemen: 1.Een mens doet zonden (in woorden, gedachten, nalatigheden) 2.Een mens heeft een zondige aard/natuur (zijn/haar hart, de bron deugt niet) De mensheid ontving de oplossing voor beide problemen in één Persoon: 1. De Heere Jezus is vóór ons gestorven Jesaja 53:6b  profetisch Johannes 1:29  vervulling 2. Een christen is ook met Hem gestorven zonden vergeven vrij toegang tot de Vader! de machine / het organisme van de zonde is werkeloos!

Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten:

Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten:

Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten:

Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten: Dit noemen wij ook wel de tweevoudige boodschap van het kruis:

Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten: Dit noemen wij ook wel de tweevoudige boodschap van het kruis: * Door eenvoudig te geloven in Jezus ben je één plant met Hem geworden.

Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten: Dit noemen wij ook wel de tweevoudige boodschap van het kruis:  Door eenvoudig te geloven in Jezus ben je één plant met Hem geworden.  Wat met Jezus is gebeurd, is dus ook met een christen gebeurd.

Voor een christen gelden dus twee fundamentele geestelijke feiten: Dit noemen wij ook wel de tweevoudige boodschap van het kruis:  Door eenvoudig te geloven in Jezus ben je één plant met Hem geworden.  Wat met Jezus is gebeurd, is dus ook met een christen gebeurd.

Waarom is de tweevoudige boodschap van het kruis zo belangrijk?

1. De zondeschuld moest door Iemand betaald worden!

Waarom is de tweevoudige boodschap van het kruis zo belangrijk? 1. De zondeschuld moest door Iemand betaald worden! 2. De bron van de zonde moest uitgeschakeld worden!

Waarom is de tweevoudige boodschap van het kruis zo belangrijk? 1. De zondeschuld moest door Iemand betaald worden! 2. De bron van de zonde moest uitgeschakeld worden! Dit laatste is een blinde vlek in het leven van veel christenen. Gevolg? Veel christenen worstelen hun leven lang met zonden…

Een christen is met Christus gestorven.

1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen:

Een christen is met Christus gestorven. 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen: * De sterfdag van de Heere Jezus!

Een christen is met Christus gestorven. 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen: * De sterfdag van de Heere Jezus! * De sterfdag van de christen!

Een christen is met Christus gestorven. 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen: * De sterfdag van de Heere Jezus! * De sterfdag van de christen! 2. Als de Bijbel spreekt over sterven dan brengt dat leven voort (1 Kor. 15:36)

Een christen is met Christus gestorven. 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen: * De sterfdag van de Heere Jezus! * De sterfdag van de christen! 2. Als de Bijbel spreekt over sterven dan brengt dat leven voort (1 Kor. 15:36) * Psalm 22:7  Worm

Een christen is met Christus gestorven. 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen: * De sterfdag van de Heere Jezus! * De sterfdag van de christen! 2. Als de Bijbel spreekt over sterven dan brengt dat leven voort (1 Kor. 15:36) * Psalm 22:7  Worm * Jesaja 53:10  Zaad

Een christen is met Christus gestorven. 1. De boodschap/de prediking van het kruis bepaalt ons bij twee sterfdagen: * De sterfdag van de Heere Jezus! * De sterfdag van de christen! 2. Als de Bijbel spreekt over sterven dan brengt dat leven voort (1 Kor. 15:36) * Psalm 22:7  Worm * Jesaja 53:10  Zaad * Johannes 12:24-25  Tarwekorrel

Een christen is met Christus gestorven. 3. Wat betekent het gekruisigd zijn concreet voor de praktijk van ons leven?

Een christen is met Christus gestorven. 3. Wat betekent het gekruisigd zijn concreet voor de praktijk van ons leven? Romeinen 6:5-6 Ik ben geen slaaf meer van de zonde!

Een christen is met Christus gestorven. 3. Wat betekent het gekruisigd zijn concreet voor de praktijk van ons leven? Romeinen 6:5-6 Ik ben geen slaaf meer van de zonde! Kolossenzen 3:3-5 Ik ben gestorven (…) Dood dan uw leden!

Een christen is met Christus gestorven. 3. Wat betekent het gekruisigd zijn concreet voor de praktijk van ons leven? Romeinen 6:5-6 Ik ben geen slaaf meer van de zonde! Kolossenzen 3:3-5 Ik ben gestorven (…) Dood dan uw leden! Galaten 2:20-21 Ik leef niet meer, maar Christus in mij!

Een christen is met Christus gestorven. 3. Wat betekent het gekruisigd zijn concreet voor de praktijk van ons leven? Romeinen 6:5-6 Ik ben geen slaaf meer van de zonde! Kolossenzen 3:3-5 Ik ben gestorven (…) Dood dan uw leden! Galaten 2:20-21 Ik leef niet meer, maar Christus in mij! Zonden Galaten 2:20

Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd?

Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd? 1. Onze oude mens is gestorven  ons “eertijds” wat geregeerd werd door zonden!

Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd? 1. Onze oude mens is gestorven  ons “eertijds” wat geregeerd werd door zonden! 2. Het lichaam van de zonden is teniet gedaan / buiten werking gesteld

Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd? 1. Onze oude mens is gestorven  ons “eertijds” wat geregeerd werd door zonden! 2. Het lichaam van de zonden is teniet gedaan / buiten werking gesteld 3. De zonde heeft geen heerschappij meer!  in ons “eertijds” wel!

Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd? 1. Onze oude mens is gestorven  ons “eertijds” wat geregeerd werd door zonden! 2. Het lichaam van de zonden is teniet gedaan / buiten werking gesteld 3. De zonde heeft geen heerschappij meer!  in ons “eertijds” wel! 4. De machine / het mechanisme van de zonde is werkeloos gemaakt, is teniet gedaan.

Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd? 1. Onze oude mens is gestorven  ons “eertijds” wat geregeerd werd door zonden! 2. Het lichaam van de zonden is teniet gedaan / buiten werking gesteld 3. De zonde heeft geen heerschappij meer!  in ons “eertijds” wel! 4. De machine / het mechanisme van de zonde is werkeloos gemaakt, is teniet gedaan. 5. In de oude mens regeerde ik  In de nieuwe mens regeert JEZUS!

Wat is er op de geestelijke sterfdag van de christen gebeurd? 1. Onze oude mens is gestorven  ons “eertijds” wat geregeerd werd door zonden! 2. Het lichaam van de zonden is teniet gedaan / buiten werking gesteld 3. De zonde heeft geen heerschappij meer!  in ons “eertijds” wel! 4. De machine / het mechanisme van de zonde is werkeloos gemaakt, is teniet gedaan. 5. In de oude mens regeerde ik  In de nieuwe mens regeert JEZUS! 6. De kracht van de oude mens is de zonde  De kracht van de nieuwe mens is JEZUS!

Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven!

Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid

Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid - egoïsme, elke vorm van disharmonie, trots en hoogmoed

Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid - egoïsme, elke vorm van disharmonie, trots en hoogmoed - materialisme, liefdeloosheid

Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid - egoïsme, elke vorm van disharmonie, trots en hoogmoed - materialisme, liefdeloosheid - ongeduld, onvriendelijkheid, ongeloof

Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid - egoïsme, elke vorm van disharmonie, trots en hoogmoed - materialisme, liefdeloosheid - ongeduld, onvriendelijkheid, ongeloof - je zelf niet kunnen beheersen

Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid - egoïsme, elke vorm van disharmonie, trots en hoogmoed - materialisme, liefdeloosheid - ongeduld, onvriendelijkheid, ongeloof - je zelf niet kunnen beheersen - etc. etc. etc.

Het kruis staat dus niet alleen voor vergeving, maar ook voor bevrijding van het ik-gerichte leven! - negatieve gedachten, verslavingen, haat en bitterheid - egoïsme, elke vorm van disharmonie, trots en hoogmoed - materialisme, liefdeloosheid - ongeduld, onvriendelijkheid, ongeloof - je zelf niet kunnen beheersen - etc. etc. etc.

Wat te doen als deze zonden – bij u als kind van God – weer opkomen in uw leven?

Wat te doen als deze zonden – bij u als kind van God – weer opkomen in uw leven? Romeinen 6:11

Wat te doen als deze zonden – bij u als kind van God – weer opkomen in uw leven? Romeinen 6:11 Zo dient ook u uzelf te rekenen als dood voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus, onze Heere.

Wat te doen als deze zonden – bij u als kind van God – weer opkomen in uw leven? Romeinen 6:11 Zo dient ook u uzelf te rekenen als dood voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus, onze Heere. Erkennen

Wat te doen als deze zonden – bij u als kind van God – weer opkomen in uw leven? Romeinen 6:11 Zo dient ook u uzelf te rekenen als dood voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus, onze Heere. Erkennen Belijden

Wat te doen als deze zonden – bij u als kind van God – weer opkomen in uw leven? Romeinen 6:11 Zo dient ook u uzelf te rekenen als dood voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus, onze Heere. Erkennen Belijden Vergeving aanvaarden

Ten slotte