“Vertelt u over uzelf, uw onderneming, wensen, doelstellingen en toekomstvisie? Ik vertel u dan over de mogelijkheden voor een pensioenopbouw die bij u.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Loopbaanbegeleiding in het groene onderwijs
Advertisements

Identiteitsverankering
- Administratie - Analyse - Actie -
Pensioen beweegt…. Later met pensioen? Minder pensioen? Meer kosten?
fundamenteel, richtinggevend en samenhangend
Een Jaarplan maken volgens de indeling van het INK Managementmodel met de internet-werkomgeving van Helder & De Witte Van buiten naar binnen Van grof.
Financiële Planning. Financiële planning  Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend?  Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid.
Welke keuzemogelijkheden zijn er m.b.t. pensionering? Vele medewerkers kiezen er niet voor om met 62 jaar met pensioen te gaan, maar overwegen een eerdere.
55+ en financiën? Van productverkoop naar een integraal overzicht
Hypotheekvormen Er zijn diverse hypotheekvormen mogelijk. Elke vorm met z'n eigen kenmerken en z'n eigen voordelen. Het hangt dus van uw omstandigheden.
K3 Business Solutions B.V. De K3 experience: Wij verzorgen op Microsoft Dynamics gebaseerde ERP oplossingen voor retailers en wholesalers in Living, Fashion,
Beheer(s) je milieutaken Milieuzorgsysteem als tool! 19 november 2012.
Excellent Financieel Plan
Meer rendement uit advies Hoe kom ik van A naar Beter? Matthias Meijer.
Een startersgids voor innovatie
Een continue vakantiegevoel dankzij Audit & Control
Tuin en Timmer management
Welke boeken kies ik voor mijn kinderen?
Make a choice, the right choice
De kracht van HGH Gedreven, doelgericht en met zekerheid naar de juiste oplossing. Gedreven professionals, met de juiste oplossing daar gaat het om. Helder.
K3 Business Solutions B.V. De K3 experience: Wij verzorgen op Microsoft Dynamics gebaseerde ERP oplossingen voor retailers en wholesalers in Living, Fashion,
Buigen van installatiebuis
Klik op deze link om een filmpje over
Janneke Barelds, MSc Universiteit van Tilburg/Tranzo
FINLES N.V. Financial Management Association
Hoe gaat dat? Wat moeten wij doen? Tips om aan een project te komen
Financiële Planning. Financiële planning  Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend?  Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid.
Boerhaaveplein. Van wie komt de vraag om een aanpassing van het plein?  Van buurtbewoners met kinderen  Van buurtkinderen  Van schoolkinderen  Van.
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
PROJECT KEUZEPROCESSEN
Basiscommunicatie Publiekgerichtheid Verplaatsen in Afstemmen E=K*A
Heeft u het vermogen om met uw vermogen om te kunnen gaan? Jaap Koelewijn Mei/juni 2014.
DGA & Pensioen. Weet u al hoe u uw pensioentoezegging gaat aanpassen aan de Wet Witteveen 2015 per ?
Een zorgsysteem voor betere arbeidsomstandigheden
Vrijwilligersbeleid HC Zwolle 17 november Vrijwilligersbeleid - Inleiding Een club draait op haar vrijwilligers. Dat geldt zeker voor een grote.
Bos Incasso & LAVG ALV Vereniging SZS 11 november 2010 Hans Meijers.
Maren Oosthuizen, diëtist
Advies; verder in 2015 met het Scholennetwerk en netwerkscholen?
Regie over eigen leven..
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Verantwoorden over passend onderwijs Congres Antwoorden bij Verantwoorden 23 september 2015.
Ondernemingsplanning in de praktijk Inleiding. Definitie van ondernemingsplanning De voorziening in, en de verdeling van de middelen van de onderneming.
18 mei 2015 Alles over uw pensioen. De pensioenregeling is veranderd AOW-leeftijd gaat omhoog De flexibele mogelijkheden van de pensioenregeling op een.
Weten wanneer de dood komt Controle Privacy Pijn- en symptoombestrijding is optimaal Keuze hebben over de plaats van sterven Toegang tot de gewenste en.
EEN VAN DE GENOMINEERDEN IN EINDSTRIJD…. GELUK VOOR IEDEREEN.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Periode 2 Les 1: Faalangst Doelen:doe de test en check of jij misschien last hebt van faalangst.
3. WBSO in het kort WBSO = Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk Voorwaarden: Uw onderneming betaalt loonheffingen of u betaalt als zelfstandig.
Project Architectuur en Beheer BI2-DT en Inf2-DT Module CMIPRJ25DT George Pluimakers en Jacques Wetzels Studiejaar 2011/2012 Opdracht 3.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 SLC jaar 2 INFSLC02-2 Lesweek 1, kwartaal 1.
Informatieavond keuze leerjaar 2 naar leerjaar 3 Februari 2016.
Alles over jouw pensioen
Van harte welkom!. Financiële administratie 22 januari 2015 Leon te Brake.
Administratie ‘Wat is administratie?’. Wat is administratie? “Administreren is vastleggen, op papier of elektronisch, wat er in jouw onderneming gebeurd.
De drie V’s Visie  De ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk staat centraal. De leerling is eigenaar van zijn of haar eigen leren en kan zich in eigen.
Wie is Altersum Onafhankelijk adviseur. Altersum verkoopt geen producten en heeft geen aanstelling bij een bank en/of verzekeraar. Sterker.
Fietspad Oase- Zandvoortselaan (Buitenrandvariant) Bewonersavond Bramenlaan-Duinrooslaan e.o. 14 juni 2011.
Terug naar eerste pagina Introductie Individueel Keuze Budget (IKB)
Informatiedag verenigingen
Kiezen voor de toekomst
Studieloopbaanbegeleiding
Financiële rechtmatigheid
Projectplan en fasering BGT regio Nijmegen
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Hoofdstuk 3 Wat gaat de beginnend beroepsbeoefenaar
Fijn dat je voor ons kiest Fijn dat je bij ons blijft
ONDERNEMEND LEREN LES: OUD SPEELGOED.
Presentatievormen.
PERSOONLIJK LEIDERSCHAP
Transcript van de presentatie:

“Vertelt u over uzelf, uw onderneming, wensen, doelstellingen en toekomstvisie? Ik vertel u dan over de mogelijkheden voor een pensioenopbouw die bij u en uw onderneming past”.

Pensioenadvies is maatwerkadvies…… Een goed pensioen? Als het naadloos past bij uw wensen, doelstellingen en mogelijkheden. Samen op weg……

Pensioentraject bij Frank de Boer Pensioenconsultancy : Pensioentraject : 1)Kennismaking 2)Inventarisatie / oriëntatie 3)Aan het werk ! 4)Passen en meten 5)Keuzes maken 6)Realisatie 7)Periodiek onderhoud

1. Kennismaking : “Graag hoor ik van u wie u bent, over uw onderneming en wat uw toekomstverwachting is. Deze informatie is ons vertrekpunt voor de volgende fase.”

2. Inventarisatie /oriëntatie : Om een goed beeld te krijgen komen in deze fase o.a. de volgende vragen aan bod: Wat is uw doelstelling met de pensioentoezegging? Welk ambitieniveau streeft u na voor wat betreft de opbouw van het pensioen? Welke risicobereidheid past bij u? Welke financiële lasten kunnen uw onderneming verantwoord dragen de komende jaren?

3. Aan het werk! : Op basis van de ontvangen informatie gaan wij aan de slag naar een voor u op maat gemaakte, passende pensioenregeling ! Helder en begrijpelijk pensioenrapport Op maat gemaakt ! Passend bij uw wensen, doelstellingen en mogelijkheden

4. Passen en meten : Het pensioenrapport gaan wij met u bespreken. Kijken of de pasvorm goed is en of het optimaal aansluit bij uw persoonlijke wensen. Uw pensioen moet u lekker zitten !

5. Keuzes maken: Na het bespreken van het pensioenrapport kunt u de voor u juiste keuze maken m.b.t.: Pensioenopbouw Pensioensysteem Opbouw van (pensioen)vermogen Afdekken overlijdensrisico Mate van zekerheid / risico Vorm van begeleiding

6. Realisatie: De uiteindelijke vastlegging van uw keuzes en implementatie van uw pensioenregeling. Opstellen pensioenbrief en notulen AVA Vastleggen van voortraject, keuzes en gespreksverslag(en) t.b.v. uw en onze administratie Benodigde stukken aanleveren aan accountant t.b.v. jaarrekening Goedkeuring regelen van belastinginspecteur

7. Begeleiding: Ook hierbij geldt dat u voor een begeleiding kan kiezen, die goed bij u en uw onderneming past. Jaarlijkse berekening van de pensioenvoorziening (eigen beheer) Periodiek onderhoud. Past de gekozen toezegging nog bij u en uw onderneming? Pro actieve houding bij wetswijzigingen en benodigde aanpassing(en) Geen vaste abonnementskosten, maar declaratie gebaseerd op verrichte werkzaamheden (incl. specificatie)

Voor een op maat gemaakt pensioenadvies.