Informatie-avond groep 1-2 September 2014

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een schooldag in groep 1, 2 en
Advertisements

Informatieavond groep 3 / 5b september 2013
hoe gaan we om met verschillen in leercapaciteit
Een kijkje bij de nt2.
Informatie-avond groepen 2 Schooljaar
Informatieavond 30 september 2013
Informatie Groep 1 / 2 Schooljaar
Verlengde Instructie Groepen 3.
Welkom in groep 3b.
Infoavond groep 4.
Welkom in groep 3 en 4.
Instructiegroep 3 ouderkring 16 september 2014
Even voorstellen : Groep 3b
Ouderavond groep 1-2 dinsdag 16 september 2014
Een kijkje in de keuken…..
Informatie avond groep 8A
Informatieavond groep 1-2 schooljaar Voorstellen Groep 1-2: Maandag: Natascha en Anouk Dinsdag: Annelies en Anouk Woensdag: Annelies en Anouk.
Informatie avond Groep 3 22 september Start van de dag inloop vanaf 8.15 – 8.30 uur werk afmaken of kiezen kring - viering - Trefwoord - kringgesprekken.
Welkom in groep 7M Koffie/thee vooraf!.
Informatieavond Groep 7-8
Onderwerpen van deze avond
Ouderinformatieavond groep 0/1
Welkom in groep 3b.
Informatie groep 1 / 2 schooljaar
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Informatieavond groep de kikkers basisschool Prins Constantijn
Informatie avond groep 3 14 september 2015.
Welkom in groep 1!.
Informatie groep 1 / 2 schooljaar dagritme Inloop: vanaf 8.15 – 8.30 uur. De kinderen kiezen via het activiteitenbord. Kring: - trefwoord.
Informatieavond Groep 1/2 D.
Op de informatieavond van de groepen 5
Welkom op de ouderavond van groep 7. Doel van de avond KKKKennismaken TTTTijden VVVVakken GGGGeen vakinhoudelijke avond PPPPraktisch.
Hoe volgen wij de kinderen?
Informatieavond 14 september 2015 Uitleg Groep 0/1 Schooljaar
Groep 5/6 René Hellingman
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs 8 oktober 2015.
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
en het leerlingvolgsysteem
Informatie avond groep 8 Welkom en toelichting op de avond Welkom en toelichting op de avond De Zilverberg en opbrengstgericht werken De Zilverberg en.
Informatieavond groep 1-2 schooljaar Welkom! Agenda:  Schoolbeleid : - gruiten -verjaardag -ziekmelding/verlofregeling -plusklas -10 gouden.
Mei 2013 Welkom 19.15u: Inloop met koffie/thee 19.30u: Opening en presentatie 19.45u: Vragenronde 20.00u: Presentatie clusters 21.00u: Tips en tops 21.15u:
Informatieavond groep 1/2 30 september ‘13. Welkom in de Bijengroep!
Welkom bij de informatieavond van groep 7!. Dit zijn wij!
 Groep 1 en 2  Ochtendkring  Spelen en werken  Eten en drinken  Gymles  Letterfeestje  Spelinloop  Ontwikkelingsmaterialen  Brood eten  Buiten.
Welkom in groep 3. Programma van vanavond  Leerkrachten van groep 3.  Nieuw in groep 3.  Praktische zaken.  Afspraken in groep 3.  De methoden. 
Welkom bij de info-avond van groep 6. Agenda Voorstellen Toelichting vakken Leerlingenzorg Algemene zaken.
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
Info avond cluster 3/4/5/. Agenda Welkom Verdeling binnen het cluster 3/4/5 Zelfstandig werken Planbord Onze (school) Visie Organisatorische aandachtspunten.
Informatie groepen 1 Schooljaar Inhoud Even voorstellen… Groepsindeling Binnenkomen en uitgaan Dagindeling Werkwijze Doelen Klassenknuffel.
Welkom in groep 1-2b. Een dag in de kleutergroep.
22 september 2014 Welkom! Informatieavond. Dagritme Circuit Dagritme kaarten Gebedjes/versjes.
Informatieavond groep 1/2 30 september ‘13. Welkom in de Vissengroep!
INFORMATIE AVOND Stamgroep de Orka’s Schooljaar Stamgroepleiders: Thea Kunne (ma-do-vrij) Inge Hengeveld (di-woe)
INFORMATIE AVOND Stamgroep 5/6: De zeehonden Schooljaar Stamgroepleiders: Wilma Koop:op woe Annemarie Spenkelinkop ma, di, do, vr.
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
Informatieavond 5 september MaandagBregje DinsdagIlona WoensdagIlona DonderdagBregje VrijdagBregje Ilona en Bregje komen nog een paar keer extra.
Informatie groep 5/6 dinsdag 5 september
Welkom in groep 2!.
Groep 3 Hoe volgen wij de kinderen?
Informatiemiddag groep 5
Brede school De Muldershof… waar ieder zijn draai vindt
Inloopavond Dinsdag 5 September 2017 Welkom allemaal…
Ouderavond groep 1-2 donderdag 7 september 2017
Informatieavond Unit 3 Welkom allemaal!.
Informatieavond groep 8
Groep
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs
Welkom in onze groep! We hebben er zin in!
Uitnodiging Nieuw! Thema-ochtend Vrijdag 2 november Beste ouders,
Welkom in groep 6/7!.
Transcript van de presentatie:

Informatie-avond groep 1-2 September 2014

Een dag op school: Zelfstandig naar binnen: -kinderen kunnen dit heel goed zelf -geeft rust in de gang -leerkracht heeft dan tijd en aandacht voor de kinderen Inloop: De kinderen komen zelfstandig naar binnen en hebben tijd om iets te vertellen tegen de juf/meneer of andere kinderen. Dagopening: In de kring bespreken we de dagen van de week, het weer, belangrijke zaken en de dagplanning. Grote kringen: instructie op het gebied van taal, rekenen, wereldoriëntatie en sociaal-emotioneel gebied. Kleine kringen: aansluitend op de grote kring wordt in deze kring verdieping, herhaling of extra uitleg gegeven. Werktijd: In deze tijd verwerken de kinderen zelfstandig de instructie die gegeven is in de grote kring of werken zij met behulp van ontwikkelingsmateriaal aan doelen die voor hen van belang zijn. Kinderen uit groep 1 krijgen 1x per dag een werkje van de leerkracht en mogen 2x vrij plannen. Kinderen uit groep 2 krijgen 1x per dag een werkje, kiezen 1x per dag zelf een werkje uit de kast en mogen 1x per dag vrij plannen.

Buiten spelen. Pauze: Kinderen hebben 15 minuten om hun drinken en eten op te drinken en te eten. Daarna mogen ze kletsen of een boekje lezen. Gymles/Spelles: Op maandag brengen de kinderen een gymtas mee. De kinderen kleden zich zelf om. We gymmen op dinsdag en donderdag.

Toetsen en observaties Cito: In januari en mei/juni nemen wij bij kinderen van groep 1 en groep 2 de citotoets af op het gebied van Taal/woordenschat, rekenen. Voor groep 2 ook nog beginnende geletterdheid (najaar/voorjaar).

Kijk: 2 x per jaar vullen wij voor uw kind de KIJK in Kijk: 2 x per jaar vullen wij voor uw kind de KIJK in. Dit is een observatiemethode op alle ontwikkelingsgebieden. Deze gegevens worden ook gebruikt voor het invullen van het rapport en de groepsplannen. Groepsplannen/beredeneerd aanbod: In dit schooljaar gaan wij starten met het werken met groepsplannen. In een groepsplan worden bepaalde doelen gesteld die door de kinderen behaald moeten worden. Deze doelen verwerken wij in het thema dat wij op dat moment draaien. (einddoelen SLO)

Praktische zaken Spelletjesochtend Creatieve ochtend Div. activiteiten Verlofbrief E-mail Nieuwsbrief/themabrief Hulp in de groep Spelletjesochtend Creatieve ochtend Div. activiteiten

Bedankt voor uw aandacht! Een fijn schooljaar toegewenst! Zijn er nog vragen?