Beste, Twee jaar geleden werd er in Port-au- prince te Haïti, een nieuwe school gebouwd voor 300 leerlingen. Dit dankzij de steun van de Redemptoristen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Met de actie ‘De Pluim’ wensen de Koning Boudewijnstichting en de tien regionale zenders mensen die zich inzetten voor andere mensen en de samenleving,
Advertisements

Op reis langs de voorzieningen
Nieuws van de OC Vanaf heden zal de OC (oudercommissie) om de paar maanden een update geven van onze activiteiten, zodat u inzicht krijgt waar de OC zich.
De historie & de toekomst
De Van Damschool in ontwikkeling
GAMBIA 3-10 juni 2011.
Samenwerkingsverband
April 2006 Annie M.G. Schmidt school Welkom in de Annie M.G. Schmidt school….. Kunst/cultuur thema: Vincent van Gogh april 2006.
‘Het podium op voor Villa Joep!
Haïti achtergrond achtergrond. Probleem: ontbossing.
Project Sponsoring Kenia
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Aan de slag met het leerplan RK-godsdienst
IKL project door: Kiki Pappers
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
In deze dienst zal Prof. Dr. J. Douma voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 28 : 1, 2, 3 en 4 Schriftlezing: Psalm 3 en 4 Tekst: Psalm 4.
Zingen Vers 1 Heer, laat het licht zijn om ons heen,
Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.
Maandag 3 juni 2013 WELKOM. Waarom het ouderportaal? Leerlingvolg- en administratiesysteem van de school. Openheid naar ouders. Bijdrage leveren aan een.
Dit is een Beste buurtbewoner, bij ons op de hoek is er sinds jaar en dag een speeltuintje speeltuintje. De gemeente wil dit nu afbreken en vervangen.
Welkom.
Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet.
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Onze school staat in de Merenwijk vlak bij de Zijl. We hebben ook vlakbij onze school een gymzaal, daar turnen ook clubs. En de straat heet regenboogpad.
Ruimte om te leren Onderwijs in Zambia kinderen in Zambia willen naar school!
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
De dankdag-collecte is bestemd voor Red een Kind
Openbare Jenaplanschool de Buizerd
TEVREDENHEIDONDERZOEK 2014 GEMAAKT DOOR: NICK HENRIQUEZ.
Boerhaaveplein. Van wie komt de vraag om een aanpassing van het plein?  Van buurtbewoners met kinderen  Van buurtkinderen  Van schoolkinderen  Van.
In deze dienst zal Ds. P.K. Meijer voorgaan Voor de dienst zingen we Ps. 88: 1, 6, 7 Schriftlezing: Ezechiël 37: 1 – 10 Tekst: Zondag 17 Na de zegengroet.
Kindertehuis in Ghana.
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Schoolproject in beeld
Informatieavond Groep 7-8
Zingen Vers 1 God heeft het eerste woord. Hij heeft in den beginne
FEEST EERSTE KLASSERTJES Zondag 26 april
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
De Sint-Gillisschool “Ieder kind zijn eigenheid”.
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Het conflict in Zuid-Sudan kostte al aan duizenden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Een hongersnood dreigt. Er is gebrek aan water, voedsel,
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
H O O P in kwetsbaarheid BEELDMEDITATIE mensen … ze zoeken naar hoop
De koning van de kikkers
Avondmaalscollecte 9 januari 2011 Noodhulp Myanmar (Birma)
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.. Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1.
Informatieavond groep
Noodhulp aardbeving Nepal. Aardbeving op 25 april Aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter van heeft duizenden mensen het leven gekost. -Meer.
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
Nieuwsbrief Augustus 2015 Personele zaken Juf Amy is gestart in groep 8. Zij en de kinderen hebben er al twee leuke dagen opzitten. We wensen haar veel.
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Info avond cluster 3/4/5/. Agenda Welkom Verdeling binnen het cluster 3/4/5 Zelfstandig werken Planbord Onze (school) Visie Organisatorische aandachtspunten.
U zult bij het zien van deze serie over foto’s misschien (nog beter) begrijpen dat de kinderen in India, maar ook de leerkrachten en de ouders van hen,
Vrijwilligerswerk in Peru Babette en Minoesch. Waar ligt Peru?
leren opvoeden spelen vieren……… de school maken!
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Informatieavond 7 juni verhuizing/verbouwing. Welkom Doel van de informatieavond Nieuw gebouw Organisatie verhuizing Schooltijden Terug in de nieuwe school.
Presentatie Stichting Steun Cité Soleil Haïti
Hoever staan wij met ouderbetrokkenheid?
De Goede Week 2013 op de lagere school.
Welkom in groep 1.
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
Vooraankondiging Kerstwensboom 2017
Transcript van de presentatie:

Beste, Twee jaar geleden werd er in Port-au- prince te Haïti, een nieuwe school gebouwd voor 300 leerlingen. Dit dankzij de steun van de Redemptoristen. Op de volgende foto’s ziet u hoe het gebouw feestelijk werd ingewijd.

13 december 2008

12 januari 2010 Een aardbeving verwoest het hele schoolgebouw. Leerkrachten, ouders, Paters Redemptoristen ruimen het puin in de hoop overlevenden te vinden.

Alle 300 leerlingen kwamen om...

Een meisje heeft net haar broertje tussen het puin gevonden …

Er zijn geen woorden voor …

13 december januari 2010

Meer dan 300 kinderen kwamen om...

Zoveel is kapot !

Laten we bidden dat de slachtoffers de kracht hebben om het lijden te boven te komen. En laten we bidden dat de Westerse wereld ons niet vergeet.

Woensdag 3 februari maken onze leerlingen een grote koekjestaart die dan donderdag zal verkocht worden. Deze opbrengst gaat volledig naar Haïti. Ook een deel van de opbrengst van de Rommeshoeffeesten zal dit jaar naar deze school gaan. Als wij u daar mogen verwelkomen, steunt u daarbij het project van de Paters Redemptoristen ter plekke. Mocht u nog op een andere manier uw bijdrage willen leveren, dan kan dat op de volgende rekening met vermelding ‘College Essen voor Haïti’ Provinzialat der Redemptoristen e.V. Köln, IBAN: DE BIC: GENODETIPAX;