Vers 1 De HEER die leeft, de God der goden spreekt, van waar de zon rijst als de dag aanbreekt, tot waar zij, als de nacht komt, ondergaat, roept Hij de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Zingen Gedenk, o volk, met heilig beven,
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Zingen Vers 1 Heel de schepping, prijs de Heer!
Liedboek 8 Vers 1 Gij hemel en aarde, doet open uw oor en geeft mij gehoor. Ik spreek dat mijn woord op u regenen zou, mijn taal op u druppelt als dauw.
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Jezus verliest de liefde van mensen
Welkom in deze kerkdienst
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
WELKOM OP TOV!.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Welkom Israelzondag.
Vers 1 De zonde spreekt haar vleiend woord, waarnaar de boze gaarne hoort, want hij wil God niet vrezen. 't Is enkel kwaad wat hij beoogt. Hij denkt dat.
Welkom Kerstnachtdienst 2014.
Welkom In deze dienst worden de liederen op de beamer geprojecteerd,
Zingen Vers 1 God heb ik lief, want die getrouwe HEER
Zingen Vers 1 'k Hef mijn ziel in vast vertrouwen
Zingen Vers 1 Met heel mijn hart heb ik de HEER verwacht,
Zingen Vers 1 Bij U, o HEER, berg ik mijn leven.
Zingen Vers 1 God is mijn licht, mijn heil: wie zou ik vrezen?
Zingen God die ik loof te allen tijde,
Vers 1 Hoor mij, HEER, wil antwoord zenden, Zie mijn bittere ellende. Hoed mijn leven, U gewijd, stel uw knecht in veiligheid. Heer mijn God, wees mij.
Vers 1 Ik zal met heel mijn hart o HEER, In psalmgezang, uw naam ter eer, blij al uw wonderen verhalen, U, Allerhoogste, dank betalen. Psalm 9.
Zingen Vers 1 Welzalig hij wiens zonde is vergeven,
Zingen Vers 1 Ontferm U, God, zij maken op mij jacht.
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
Zingen Vers 1 Mijn ziel verheft Gods eer; mijn geest mag blij den Heer
Zingen Vers 1 Troost troost mijn volk! zo zegt uw God
Welkom in de samenkomst
Vers 1 Verschijn in lichtglans, God der wrake! Verhef U, dat uw toorn ontwake over de rotsen en hun waan! Wraak over hen die U weerstaan! Gij Rechter,
Zingen Vers 1 Hoe lieflijk is uw huis, o HEER!
Zingen Vers 1 Ontferm U God, ontferm U, hoor mijn klacht,
Zingen Vers 1 Heer, een hert in dorre streken
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Vers 1 Lof zij den HEER, goed is het leven als 's Heren lof wordt aangeheven. Lieflijk en recht te allen tijde is 't onze God ons lied te wijden. Hij bouwt.
In deze dienst zal Ds. A.H. Verbree voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 99: 1,4,8 Na de zegen Ps. 104: 2,8 Schriftlezing & tekst: Genesis 1: 1-2, 4.
Zingen Vers 1 Breng redding, HEER, de vroomheid is geweken.
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
In deze dienst zal Ds. J. van de Wetering voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 124: 1 Na de zegen Ps. 89: 5, 6 Schriftlezing: Mattheüs 25:
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Vers 1 Zingt vrolijk, looft de naam des HEREN, rechtvaardigen, brengt God uw dank. Het past oprechten Hem te eren met een nieuw lied en citerklank. Laten.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Vers 1 Voorwaar, ik keer mij stil tot God. Hij is mijn heil, mijn vaste rots. Een schuilplaats wil Hij voor mij wezen. Alleen hij Hem is hulp in nood.
Welkom Israelzondag.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Leugen of waarheid.
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na de preek.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
Voorganger:ds. Abma Welkom in deze dienst Schriftlezing:Handelingen 2:
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Voorganger: ds. B.J.P. de Bruin Welkom in deze dienst Schriftlezing:Hosea 1 : 1 – 12.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. G.E. van der Hout
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Gebed: de ademhaling van het geloof.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Het mei/juni nummer van Naast/ is uit!
Transcript van de presentatie:

Vers 1 De HEER die leeft, de God der goden spreekt, van waar de zon rijst als de dag aanbreekt, tot waar zij, als de nacht komt, ondergaat, roept Hij de aarde op, want Hij houdt raad. Uit Sion, hoog in heerlijkheid verheven, verschijnt de Heer, door blinkend licht omgeven. Psalm 50

Vers 2 Door een verterend vuur voorafgegaan, omgeven door een wervlende orkaan, komt onze God, geweldig schrijdt Hij voort. En Hij verheft zijn stem om 't verste oord in hemel en op aarde te doen horen dat Hij zal richten wie Hij heeft verkoren. Psalm 50

Vers 3 Verzamelt hen tot wie mijn gunst zich neigt, wier offer als een heilig teken stijgt, als zij 't verbond bezeeglen met hun Heer. De hemel roemt Gods recht en geeft Hem eer nu Hij als rechter zetelt en de zijnen dagvaardt om voor zijn vierschaar te verschijnen. Psalm 50

Vers 4 Zo spreekt de Heer en opent zijn geding: Hoor nu, mijn volk, naar mijn beschuldiging, Israël, luister wat mijn aanklacht zegt, Ik ben uw God, voor Mij staat gij terecht. Ik vel geen oordeel om uw offeranden, daar steeds uw altaarvuren voor Mij branden. Psalm 50

Vers 5 Meent gij dat Ik de stieren uit uw stal, de bokken uit uw kooien nemen zal? Het wild dat in het woud zijn schuilplaats heeft, dat zwerft en vrij op duizend bergen leeft, de vogels in de lucht, Ik ken ze alle, Ik kan ze nemen naar mijn welgevallen. Psalm 50

Vers 6 Ik die als herder 't wild gedierte weid, behoef de spijzen niet die gij bereidt. Indien Ik honger had, Ik zei 't u niet, de hele wereld is mijn grondgebied. Meent gij dat stier en bok als offergaven, dat vlees en bloed Mij voeden en Mij laven? Psalm 50

Vers 7 Offer God lof, bied Hem uw dankbaarheid, voldoe aan uw geloften, Hem gewijd. Dan zult gij, als het onheil u omringt, wanneer de angst u in de engte dringt, Mij roepen en Ik zal het al doen keren. Ik geef u ruimte en gij zult Mij eren. Psalm 50

Vers 8 Maar tot de goddeloze mens spreekt God: Mijn rechten klinken in uw mond als spot. Gij spreekt van mijn verbond, maar haat de wet, verwerpt mijn woord, als het u grenzen zet. Gij houdt het met ontuchtigen en dieven en leeft naar eigen lusten en believen. Psalm 50

Vers 9 Al wat uw lippen spreken is onwaar, uw tong rijgt enkel leugens aan elkaar. Gij zit met andren nauwelijks tezaam, of gij werpt smetten op uw broeders naam. Wanneer Ik zweeg, dan zoudt gij, goddelozen, nog denken: God heeft mijn partij gekozen. Psalm 50

Vers 10 't Is daarom dat Ik u de waarheid zeg, de vinger bij uw boze daden leg. Ik breng ze een voor een u onder 't oog. Bedenk dat Ik de zonde niet gedoog. Gij die uw God vergeet, geen hulp kan baten, als Ik mijn toorn de vrije loop zal laten. Psalm 50

Vers 11 Zo spreekt de Heer: al wie in dankbaarheid aan Mij het offer van zijn leven wijdt, houdt Mij in eer en heeft mijn wil verstaan. Hij baant de weg, waarlangs mijn heil kan gaan. Hij zal het zien, hij zal het zelf ervaren: Ik zal mijn vrede aan hem openbaren. Psalm 50

Picto’s die gebruikt kunnen worden.