Help, ik ben spelleider! Instructie ouders voor spelleiden van de wedstrijdjes van de jongste jeugd.

Spelbegeleiding Zaalhockey Jongste Jeugd
ZAAL Zaalregel briefing seizoen Regels Hoe was het ook al weer? Nieuwe regels Spel Hervatting Self Pass 3 meter regel In het blok spelen.
Nieuwe regels 3-,6- en 8-tallen
Welkom bij de introductieclinic voor hockey-ouders Dag 2
Informatie uurtje Jongste Jeugd
Zaalbriefing december 2012.
uitleg (nieuwe) regels 2 december 2010
Spelregelsessie Nieuwe 11-tallen
Spelbegeleiders Jongste Jeugd NHC De IJssel Spelbegeleiders JONGSTE JEUGD.
1 verschillen met het veld zaalregels
Nieuwe Spelregels.
Informatieavond Spelleiders
Spelbegeleiding Jongste Jeugd
Spelhervatting Vrije slag
verschillen met het veld
Zaalbriefing Commissie Spelregels KNHB, 2012.
Frits Voorhout Hans Eikema
Zaalhockey: een vak apart! “een ander spelletje met andere regels”
In seizoen 2014 – 2015 geen nieuwe regels!. Het maken van een doelpunt: A - aanvaller B - bal binnen C - cirkel D - geheel over de doellijn.
Coach cursus Jongste Jeugd
Waarom deze cursus/ instructie avond ?
PODUZE snc STELT VOOR: DE ARBITRAGE, EEN PASSIE…
Zaalhockeyregels Spelen van de bal Speelveld / duur van de wedstrijd
Doelstelling: Naam Ad Dubbelman opdracht 2.1
Zaalbriefing MHC Weesp seizoen
Update Fluiten in de zaal
Scheidsrechterscafé Heet de aanwezigen welkom (op de club en) bij het arbitragecafé.
Zaalhockey
Een wedstrijd wordt gespeeld door twee elftallen met elk 11 spelers!
Zaalbriefing Waar gaan we het over hebben? Self-pass, Blok & Hoge balSelf-pass, Blok & Hoge bal StrafcornerStrafcorner KeeperKeeper Liggend spelenLiggend.
Handbal voor F & E-jeugd
Briefing
Clubscheidsrechter Briefing
Agenda Waarom van deze avond?
PODUZE snc STELT VOOR: DE ARBITRAGE, EEN PASSIE… VOOR U7-U8 / U9 / U10-U11-U12 MET DE SAMENWERKING VAN MARC LEQUINT.
ARBITRAGE U14-U16-U19.
Jongste jeugd Spelregels
Presentatie Jongste Jeugdhockey De vereniging en (spel)regels seizoen Bijeenkomst voor ouders.
Spelregels Hockey Elftallen
Zaalhockeyregels 2015/2016 Speelveld / duur van de wedstrijd
Presentatie Zaalhockey
Spelbegeleiding door OUDER Presentatie Spelbegeleiding door OUDERS 1. Inleiding 2. Waarom spelbegeleiding door ouders? 3. Hoe bij MHC Zutphen? 4.Wat is.
Voorbeeldpresentatie Jongste Jeugd & G/LG-hockey De vereniging en (spel)regels seizoen Bijeenkomst voor ouders.
ARBITRAGE JONGSTE JEUGD 3-, 6-, 8TAL HOCKEY. INTROFILMPJE HVM AC begeleiding jeugd2
Belangrijkste regels zaalhockey
Zaalhockey Jongste Jeugd (6E- en 8E-tallen)
Nieuwe Spelregels Beschikbaar gesteld door Jeroen Bom, KHC Strawberries.
Quiz Zaalhockey VHC.
Coach bijeenkomst Zaalhockey!.
Precies zoals op het veld, dus…
Jeugd Zaalhockey
Fluiten bij de Jongste Jeugd
Transcript van de presentatie:

Doelen Kennis over begeleiden Kennis over het veld Basiskennis over de belangrijkste regels

Spelleider Zorgen voor veiligheid Ondersteunen van het spel Begeleiden Uitleggen Sportiviteit en respect uitdragen

3-talhockey 3-talhockey 2 spelleiders van eigen team 1/8 veld . speelrichting 3-talhockey 2 spelleiders van eigen team 1/8 veld 2 x 2 wedstrijden van 15 minuten tegelijk 3 tegen 3 zonder keeper Alle doelpunten bij elkaar optellen 5 meter gebied

6-talhockey ¼ veld 6 tegen 6 met keeper 2 x 25 minuten 10 meter gebied . speelrichting 10m ¼ veld 6 tegen 6 met keeper 2 x 25 minuten 10 meter gebied Fluiten met een jeugdlid

8-tal hockey ½ veld 8 tegen 8 met keeper Strafcorner 15 meter gebied, als er geen cirkel is 2 x 30 minuten Fluiten met een jeugdlid

Regels voor 3/6 en 8-tal: wat mag niet Zwaaien met de stick Op de stick slaan van de tegenstander De bal hoog spelen De tegenstander duwen De bal met de voet spelen

Vrije slagen De bal: moet genomen worden op de plaats van de overtreding. moet stil liggen. mag niet omhoog worden gespeeld. mag vanaf 5 meter van het doelgebied nooit rechtstreeks het doelgebied ingespeeld worden Self pass mag!

Afstand houden Bij een aanvallende vrije slag moeten beide partijen 3 (3-tal hockey)of 5 meter afstand houden Bij een spelhervatting moet de verdedigende partij afstand houden

De bal is uit Over de achterlijn door: aanvallende partij: uitslaan verdedigende partij op 5/10/15 meterlijn Verdedigende partij: lange corner> uitslaan aanvallende partij op zijlijn 5 meter vanaf de achterlijn Over de zijlijn: de partij die hem niet het laatste heeft aangeraakt neemt uit op de plek waar de bal uit ging. De bal mag niet rechtstreeks richting doelgebied worden gespeeld. De bal moet eerst 5 meter zijn verplaatst of zijn aangeraakt door een andere speler.

Doelpunt Als aanvallende partij de bal in het 5/10/15 metergebied heeft aangeraakt en de bal over de lijn is.

Time out een time-out kan op initiatief van de spelleider worden gegeven een time-out kan gevraagd worden door de coach van een team

Overtreding in 5/10/15 meter gebied door verdediging 3/6-tal: De aanvallende partij krijgt een vrije slag. De vrije slag moet zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding worden genomen, doch op minimaal 5 meter van het doelgebied. Afstand beide partijen minimaal 5 meter. 8-tal: strafcorner

Strafcorner 4 spelers en keeper in het doel of achter de lijn, rest van de verdediging achter de middenlijn Pas zodra de bal door de aanvallende partij is genomen, mag de verdeiging uitlopen

Handicap Bij grote verschillen in de stand winnende partij een handicap geven: bv 2 x overspelen in 10 meter gebied. Van tevoren overleggen met beide coaches.