De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Precies zoals op het veld, dus…

Verwante presentaties


Presentatie over: "Precies zoals op het veld, dus…"— Transcript van de presentatie:

1 Precies zoals op het veld, dus…
HIBC Lange corner Precies zoals op het veld, dus… Per ongeluk = lange corner; opzet = strafcorner Nemen op de middenlijn, evenwijdig aan de zijbalk t.o.v. de plaats waar de bal over de achterlijn ging. Bepalingen uitvoering gelijk aan veld. Scheidsrechter wijst eerst naar een hoek en vervolgens met dezelfde hand naar de plaats op de middenlijn waar de bal genomen dient te worden

2 (inzet vanaf meer dan 50 cm van de bal) OF Zwaaibeweging naar de bal
HIBC Wat is slaan? Grote schuifbeweging (inzet vanaf meer dan 50 cm van de bal) OF Zwaaibeweging naar de bal Flats (slagbeweging met 2 handen bij elkaar)

3 stick horizontaal op de grond leggen met beide handen
HIBC Wat is liggend spelen? Languit Drie steunpunten op de grond. 2 voeten en extra hand of knie aan de grond. Wat wel mag: stick horizontaal op de grond leggen met beide handen liggend spelende (vliegende) keeper (alleen toegestaan als bal en keeper IN de cirkel zijn)

4 Bal van de grond: wanneer fluiten we?
HIBC Bal van de grond: wanneer fluiten we? Fluiten:  De bal moet hoger opspringen dan 10 cm Bij hinder tegenstander (speler in de rug, meestal niet, face-to-face, meestal wel)) Geen voordeel Niet fluiten:  Opspringen lager dan 10 cm zonder hinder Opstuitende stop zonder hinder Verdediger stopt in de cirkel en de bal springt zonder hinder of gevaar over de achterlijn Bal over de zijbalk zonder overtreding: inpush Als voordeel geven beter is dan fluiten

5 Schot op doel: wegwerken
HIBC Schot op doel: wegwerken Bal mag (om)hoog op doel, tenzij hinder of gevaar Bal boven de grond op doel, en dan ?: bal mag alle kanten op (ook hoog/hoger) weggewerkt. bal moet daarbij uitstuiten, dus: meenemen uit de lucht mag niet, maar: onmiddellijke controle naar de grond is toegestaan gevaarlijk vervolg = strafcorner wegslaan = strafbal overtreding door aanvaller = vrije slag voor verdediging

6 De keeper HIBC Standaardkeeper Vliegende keep
afwijkend shirt mag liggend spelen wanneer hij (geheel) en de bal in de cirkel zijn moet altijd een helm op hebben mag niet verder dan middenlijn (behalve om strafbal te nemen) Vliegende keep mag liggend spelen wanneer hij (geheel) + bal in cirkel MOET een helm op bij strafcorner en strafbal mag ZONDER HELM over het hele veld heeft de rechten van een standaardkeeper bij het stoppen van de bal Voor het wisselen wordt de tijd en het spel nooit stil gezet.

7 Wat is ‘in het blok spelen’?
HIBC Wat is ‘in het blok spelen’? De bal wordt zeer hard gespeeld. Ontvangende stick ligt klaar en laat geen (pass)ruimte. Bal wordt van nabij gespeeld (enkele meters). Op of nabij de handen van de ontvanger. Ontvanger staat direct achter zijn stick: houdt zijn stick voor het lichaam (zijn/haar voeten) Roekeloosheid en/of opzet bij spelen bal. Strafopbouw: fluiten, vermaning, groen, geel  balk dicht met stick = afgesloten; andere weg balbezitter Oplossing: speel om het blok heen !

8 Verkeerde wissel: wat is ‘verkeerd’?
HIBC Verkeerde wissel: wat is ‘verkeerd’? team staat tijdens het lopende spel met minimaal één speler te veel in het veld team wisselt tijdens een strafcorner team wisselt buiten drie meter van de middenlijn 

9 Verkeerde wissel: wanneer ingrijpen?
HIBC Verkeerde wissel: wanneer ingrijpen? Minimale invloed: vermaning bij herhaling: aanvoerder Merkbare, directe invloed: strafcorner aanvoerder. Maar eerst spelers/coach uitleg geven !

10 Verkeerde wissel: wanneer & hoe ingrijpen?
HIBC Verkeerde wissel: wanneer & hoe ingrijpen? Reageer bij een strafcorner die nog niet genomen is en waarbij gewisseld wordt onmiddellijk met het terugdraaien van de wissel en een vermaning. Er volgt geen spelstraf! Tijdens een lopende strafcorner beoordeel je de invloed van de wissel.            A) Beperkte mate: spel gaat door.             B) Voldoende/grote mate: nieuwe strafcorner* (+ aanvoerderskaart).           OF: wissel door de nemende partij: strafcorner andere kant (+ aanvoerderskaart) Vermaan in alle andere gevallen waarbij eveneens sprake is van een fout. Ook daarna kun je bij herhaling de strafmaat proportioneel opvoeren. * Let op: als er sprake is van voordeel gaat het spel door en volgt de kaart later.

11 Insluiten met meerdere sticks
HIBC Insluiten met meerdere sticks Verdedigers moeten een duidelijke (!) opening laten waar de bal doorheen kan worden gespeeld. Als ze dat niet doen krijgen ze een vrije push tegen; als het in de cirkel gebeurt dus een strafcorner. De bal doelbewust tegen de balk klemmen is een opzettelijke overtreding. Altijd eerste paar keer uitleg geven.


Download ppt "Precies zoals op het veld, dus…"

Verwante presentaties


Ads door Google