Functiegerichte leerroutes

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Startbijeenkomst Leren Leren in een professionele oefencultuur
Advertisements

Fred Beumer.
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
5 februari 2014.
Implementatie ECK Op een nieuwe manier bestellen, betalen en leveren van leermateriaal 1.
Laat zien wat je kunt. Het Praktijkonderwijs en de entree- opleidingen (mbo)
Leerroutes maken gericht op uitstroom
Anticonceptie.
1 Workshop voor maatschappelijke organisaties ter voorbereiding op de Beursvloer.
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
Welkom. VMBO Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs.
De voorbereiding Opzet gemaakt voor de inplementatie van oefenen.nl voor het MT Plan van aanpak Tijdslijn Kostenplaatje.
29 mei voor uur Jaarverslag in tweevoud op papier Oh ja1, zet je naam en klas op de kaft. Oh ja2, zorg dat duidelijk is welke specialisatie je kiest.
Professionals als sleutel tot succes. Programma Inloop en kennismaking De professional in een veranderende context Succesvol veranderen Het fundament.
Wat hebben we geleerd (1)? Pantar: verantwoordelijkheid bij werkleiding neerliggen, samen delen, je hoeft niet alles zelf te doen als opleider. Zorgpunt:
Karen van Oyen Renate Klaassen Sofia Dopper
Wil Weg Dagen – 14 februari Voorlichting over studie en stage in het buitenland International Office.
Doelstelling Wedeo Mensen aan het werk krijgen en houden in een zo regulier mogelijke arbeidssituatie. Dit is de belangrijkste basis voor het.
XXXXX AAN HET WERK MET EVC ERKENNING VERWORVEN COMPETENTIES VOOR DE SUWI-KETEN Utrecht, 27 november 2007 Elize de Bar (CWI) Ria van Dinteren (Kenniscentrum.
Schitterende Vrouwen Door Irene van Donselaar 6 November 2012
Wat is Pearson XTRA? De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux
Nieuwe vrienden maken en
In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit
Den Haag 30 oktober 2012 i-COACH Opleiding i-COACH 2012 Leontine van Schie Ruud Westra 1.
Welkom bij de Workshop “Studiestartgesprekken met aankomende studenten ”
TISO NIOC 18 april 2007 Jacob Brunekreef (HvA), Arie Dekker (HR), Frans Mofers & Anda Counotte (OUNL) 1 TISO Onderwijs en onderzoek met authentieke dossiers.
Welkom Voorlichtingsbijeenkomst ESF-EQUAL Tweede tranche Pieter Stroink.
Kennisdelen - 7 februari 2013
Titelpagina.
Pantar Amsterdam E-learning Maaike Verburgh – teamleider/docent
ICT-praktijkdagen lente 2007 … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen …
ICT-praktijkdagen lente 2007 … met één klik de eindtermen bij de kinderen brengen …
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
Van de juridisch dienstverlener
Kennisatelier Stage 23 april 2009
De rol van de docent en de vrijwilliger in online leren
Oefenen.nl als basis voor trajecten en materialen
Verbinden, stimuleren & ontwikkelen. E-learning module “Aan de slag blijven” Miranda Grootscholte Chantal Huinder Projectleider SBCMProjectleider STOOF.
Leven Lang Groen Leren Manifestatie groen onderwijs Marcel Creemers (Citaverde) Arry Verhage (Agro Opleidingshuis) Liesbeth van der Vegt (LTO) 12.
SBCM Opleidingen-en leermiddelendag Gideon Verhoeven, 2 juli 2014.
Informatiebehoefte na invoering van 1mei-deadline (recht op Studiekeuzeadvies) Wat het onderwijs(management) allemaal wil weten over het effect van deze.
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
MTB Samenwerking MTB met het (speciaal) onderwijs Kenniskring WPO 3 november 2014 Susan Jongstra.
Ondernemenincool Groepsbijeenkomst 2 juli. Voorstellen Liz Pelupessy John Autar Vertel in het kort: - Wie je bent - waarom je ondernemer wilt worden -
Beoordelen leermiddelen
De dag van het solliciteren - introductie
Deltion College Engels A1 Spreken/Presentaties[Edu/002] thema: Welcome… can-do : kan een korte, vooraf geoefende mededeling doen aan een groep © Anne Beeker.
14 november SBCM Opleidingen- & Leermiddelendag 2 juli 2014 Antropia - Driebergen 2 juli 2014 #SBCM.
NU Burgerschap Harald Veldman en Ingrid Leegsma 10 maart 2015 NU Methoden Congres.
ONTSLAGREGELEN.nu Gemakkelijk samen het ontslag regelen.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Methodiek Werkplekopleiden
schpa.  Projectmatig werken  Opzet module  Opdrachten  Projectgroepen vormen  Wat verder nog ter sprake komt.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Ons leervermogen moet in de 5 de versnelling – maar hoe ? Pim Verheijen NSCU – bestuurslid / oprichter Cap Cloud - online platform voor performance, kennis,
Onderzoek naar gebruik en effectiviteit van de WERK-portal Saskia Verstegen.
Afdrukken: Uw printer maakt mogelijk niet precies dezelfde afdrukken als onze printers, dus maak wel een paar testafdrukken. Experimenteer met de instelling.
D E VOORBEREIDING Opzet gemaakt voor de implementatie van oefenen.nl voor het MT Plan van aanpak Tijdslijn Kostenplaatje.
Bouw en verbouw van een accommodatie Het bouwprocess.
©Van Weert + Partners, 2005 Leergang CMS Exclusief voor VGN leden Van Weert + Partners Najaar 2005.
1.Account aanmaken 2.Eerste stappen van je profiel 3.Profielgegevens beheren 4.Vrienden zoeken en toevoegen 5.Pagina's en groepen toevoegen 6.Je startpagina.
SLC Assessment RUBEN SOL. Inhoud  Wie ik ben  Leerdoelen  Afsluiting.
Keuze leerroute
ViaVia Info-presentatie
Informatie avond Uitstroomprofiel Arbeid
Chemie Overal 5e editie voor de TF
Keuze leerroute
Welkom! WELKOM! HR-Netwerkdag Omgevingswet
<naam bedrijf> & <naam school>
Transcript van de presentatie:

Functiegerichte leerroutes Welkom Driebergen, 2 juli 2014

Functiegerichte leerroutes Programma: Uitleg van het project Functiegerichte leerroute tonen Vragen

Functiegerichte leerroutes Aanleiding Portal oefenen.nl/sw was in eerste instantie ingericht voor het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Programma’s als Handige Herman, Steffie, Klik en tik en WPO digitaal zijn later toegevoegd. Doordat er behoefte is aan vakgerichte e-learning programma’s heeft SBCM besloten om functiegerichte leerroutes te maken.

Functiegerichte leerroutes Wat is een functiegerichte leerroute? Een verzameling van e-learning programma’s, oefeningen en informatiefilmpjes die de deelnemers helpen bij het kennismaken met en/of het leren van functiegerichte c.q. werksoortgerichte vaardigheden. Het doel is om de kennis en vaardigheden van een medewerker te verhogen zodat hij/zij beter is voorbereid op een plek in de arbeidsmarkt. Je kunt de leerroute ook gebruiken als een voorbereiding voor de AKA of de Entree opleidingen (grotere kans op een positief bindend studie advies).

Functiegerichte leerroutes Buitenruimte (groen) Horeca Logistiek Productiemedewerker (montage – inpak) Schoonmaak Toezicht en veiligheid (parkeerwacht – verkeersregelaar) Detailhandel Zorghulp Postbezorging Telefoniste – gastheer/vrouw Administratieve ondersteuning

Functiegerichte leerroutes Opdracht Zoek uit wat een medewerker aan kennis en vaardigheden moet hebben om succesvol geplaatst te worden in een basis- of instapfunctie. Maak gebruik van de programma’s in oefenen.nl en waar mogelijk zoek en gebruik andere programma’s. Het is low budget en indien gewenst zal SBCM onderhandelen met organisaties als o.a. SVS en VHG die geschikte programma’s hebben.

Functiegerichte leerroutes Expertise Wilma van Bruchem (Wedeo) Betsy Jansen (Wezo) Susan Jongstra en Alda van Leeuwen (MTB) Pauline Kolff (Permar) Fons l'Ortye (NLW) Bertus Wilbrink (Felua-groep) Suzanne Pach (technische ondersteuning) Guus Scholten (projectleider)

Functiegerichte leerroutes Hoe werkt het? In oefenen.nl/volgsysteem wordt een werknemer aan een leerroute gekoppeld. De leerroute kan worden aangepast door programma’s te verwijderen of toe te voegen zodat maatwerk ontstaat. Leerroutes kunnen klaargezet worden voor individuele cursisten en voor een groep.

Functiegerichte leerroutes Demonstratie van een leerroute http://oefenen.nl/learningroute

Functiegerichte leerroutes Vraag Wanneer jullie zien dat er iets mist of je hebt een suggestie of aanvulling op de leerroute, geef dit door aan Arie Visser of Guus Scholten.

Vragen?