Hierna volgt een samenvatting van de belangrijkste rechten en plichten van de huurder van een sociale woning. Een volledig overzicht ervan vindt u terug.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Algemene Weetjes Over Tekst verklaren en het CSE.
Advertisements

Huurverhoging 2013 Informatieavond bewonerscommissies De Key.
RECHTEN & PLICHTEN VAN DE HUURDER
ONDERHOUD & HERSTEL TEN LASTE VAN HUURDER.
Overzicht Inkomen en armoede bij Belgische ouderen, vergeleken met hun leeftijdsgenoten in buurlanden Niet-monetaire indicatoren van de levensstandaard.
Einde Definitieve bijdrage 2011 op inkomen 2008 Definitieve bijdrage 2012 op inkomen 2009 Definitieve bijdrage 2013.
RSVK WAREGEM vzw Uw woning zorgeloos verhuurd
dy dx De afgeleide is de snelheid waarmee y verandert voor x = xA
NIET TOEGELATEN VERANDERINGSWERKEN !
H4 Wonen Paragraaf 1+2.
1 Sinds Evolutie van 2000 tot 2010 Huurprijzen : 50% Gezondheidsindex : 15 % Informatie : - Crise du logement à Bruxelles.
Paragraaf 4 Werken met de atlas.
Huurwaarborgen Brecht Vermeulen Directeur De Mandel.
havo B Samenvatting Hoofdstuk 12
vwo A/C Samenvatting Hoofdstuk 2
Rechten van burgers Plichten van de overheid
Overzicht relevante informatie voor sociaal wonen Vlaamse Wooncode.
vwo B Samenvatting Hoofdstuk 2
vwo A Samenvatting Hoofdstuk 12
vwo B Samenvatting Hoofdstuk 15
vwo A Samenvatting Hoofdstuk 16
vwo B Samenvatting Hoofdstuk 13
Arrest Van Bommel-Ruijgrok
Arrest Hendrikx - Peters
Inkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid
Project Communicatieverbetering 28 januari 2013 Met steun van.
Tom DEHAENE Resultaten OCMW-enquête december 2008.
Digitale Bibliotheek Zoekresultaten bewaren Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
Regels zijn regels.
Vwo C Samenvatting Hoofdstuk 15. Formules en de GR Met de GR kun je bijzonderheden van formules te weten komen. Eerst plot je de grafiek. Gebruik eventueel.
Groot huurprijsdebat tussen corporaties en huurders 18 november 2008 Mozes en Aäronkerk.
Huursubsidies Kimberly Deseure.
Huursubsidie en sociale huur
SOCIAAL HUREN IN VLAANDEREN Sien Winters. INLEIDING 1994: iedereen heeft recht op behoorlijke huisvesting 1997: recht opgenomen in Vlaamse Wooncode Sociale.
DIAMETER of …... DOORSNEDE?.
havo B Samenvatting Hoofdstuk 1
Welkom! Woningmarkt Katwijk Rijnsburg en Valkenburg 2014.
Huurdersbijeenkomst 18 maart 2014
Klik op één van de hoofdstukken voor meer informatie of klik op volgende pagina om de handleiding te starten. 1.Navigatie op de homepaginaNavigatie op.
De rechten en de plichten van de huurder en de verhuurder.
Voorjaarsbijeenkomst Afdeling Noord Actualiteiten
POVO-procedure Regio MHR Door: Walter Bruins Onderwijs Transparant.
Naar een aanbod voor de vlaamse private huurmarkt.
Passend toewijzen vanaf 1 januari 2016
Break-even analyse Hoeveel moet ik minimaal produceren om geen verlies te maken?= p.
Werk en kanker, re-integratie
Hierna volgt een samenvatting van de belangrijkste rechten en plichten van de huurder van een sociale woning. Een volledig overzicht ervan vindt u terug.
Kostendelersnorm.
Sociaal Plan fase I voor bewoners Siriusstraat 278 t/m 456.
Algemene Ledenvergadering 17 maart 2016 Marianne Hilbolling Consulent Drenthe.
Pensioenfonds van de bedienden van Truvo Belgium
Les 1 Rechtsstaat paragraaf 1. Indeling hoofdstuk Paragraaf 1,2 en 3 beginselen Paragraaf 4,5,6 en 7 praktijk.
Mooiland in MHM.
Presentatie HBO 14 oktober 2015
Zelfstandigen die een activiteit opstarten.
Prijsbewust verhuren in Mechelen
Te Huur 6 benedenwoningen aan de Waterwiel in Zoeterwoude-Rijndijk
Workshop Berekening van Sociale Huurprijs
EVALUATIE PASSEND TOEWIJZEN 2016
Thema 3: De verzorgingsstaat
Te Huur 12 bovenwoningen aan de Waterwiel in Zoeterwoude-Rijndijk
Welkom Havo 5..
Welkom Havo 5..
Woningtoewijzing Mooiland
Thema 3: De verzorgingsstaat
Aandachtspunten IB/VpB 2013 en andere wetenswaardigheden in het nu!
Kan je zelf een geschikte schaalverdeling maken
3 vmbo-KGT Samenvatting Hoofdstuk 6
havo B Samenvatting Hoofdstuk 1
Passend toewijzen (najaarsoverleg HV Woonbelang/ BOC’s)
Transcript van de presentatie:

Hierna volgt een samenvatting van de belangrijkste rechten en plichten van de huurder van een sociale woning. Een volledig overzicht ervan vindt u terug in uw huurovereenkomst.

BEREKENING : Uw maandhuur 2014 = 1/55 x inkomen – patrimoniumkorting – gezinskorting Het resultaat van deze formule ligt tussen of is gelijk aan een minimum en een maxi- mum. Het minimum is de minimale huurprijs en het maximum is de basishuurprijs. minimale huurprijs <= maandhuur 2014 <= basishuurprijs Het resultaat noemen we de "reële huurprijs". Uiteindelijk moeten we nog de huur- lasten bijtellen en eventuele huurtoelagen aftrekken. Ook de andere verhuringen (vb. garage) moeten er bijgeteld worden. Het uiteindelijke resultaat is wat u betaalt. Klik op het VMSW-logo voor meer uitleg over alle begrippen :

STEEDS TE BETALEN : vòòr de 10 e dag van elke maand via doorlopende betalingsopdracht op rekeningnummer BE met vermelding van de gestructureerde mededeling /0000/ BE

BETALINGSPROBLEMEN ? contacteer onmiddellijk DE LEIE contacteer indien nodig het OCMW niet (of te laat) betalen kan leiden tot extra kosten of zelfs tot de verbreking van de huurovereenkomst !

STEEDS ONMIDDELLIJK TE MELDEN : huwelijk of samenwoning met partner scheiding of vertrek van partner geboorte overlijden mindervaliditeit

STEEDS VOORAF TOELATING VRAGEN : voor de tijdelijke of permanente inwoning van personen (al dan niet familieleden) waarmee u geen partnerrelatie heeft.

Respecteer uw WONING regelmatig onderhoud vereist vergeet ook het onderhoud van uw tuin niet! ventileer regelmatig uw woning (klik hier voor infobrochure)klik hier voor infobrochure

Respecteer uw BUREN vermijd (nacht-)lawaai of andere overlast in appartementen zijn huisdieren verboden in woningen zijn bepaalde soorten huisdieren toegelaten voor zover geen hinder door lawaai, geur, uitwerpselen…

Respecteer uw OMGEVING laat geen zwerfvuil rondslingeren zet restafval, papier en PMD op het juiste moment buiten parkeer enkel op de daartoe voorziene plaatsen

1.probeer het probleem eerst onderling en op een rustige manier uit te praten 2.contacteer uw wijkagent indien nodig 3.indien nog geen oplossing, vul het meldings- formulier in (verkrijgbaar bij de CVBA DE LEIE) 4.anonieme klachten worden niet aanvaard.

voor centrale verwarming en waterverwarmers zie klever op centrale verwarming of waterverwarmer ook voor jaarlijks onderhoud firma zelf contacteren bij defect

vrije keuze energieleverancier (voor overzicht zie bij verhuis tellernummers en -standen tijdig doorgeven aan uw elektriciteits-, gas- en waterleverancier controleer regelmatig de tellerstanden van uw woning om eventuele verliezen tijdig te constateren en te verhelpen !

CVBA DE LEIE CVBA DE LEIE sluit voor uw woning (= gebouw) een brandverzekering af met afstand van verhaal op de huurder. HUURDER De HUURDER moet steeds een eigen brandverzekering afsluiten voor zijn inboedel, verfraaiingswerken (behang- en schilderwerken) en/of eventuele door hemzelf opgerichte constructies (vb. tuinhuis).

DOOR BRAND, STORM, WATER, BLIKSEM, enz. verwittig steeds onmiddellijk de CVBA DE LEIE doe aangifte bij uw verzekeringsmaatschappij indien schade aan inboedel, verfraaiingswerken (schilderwerk, behang) of aan eigen constructies. DOOR VANDALISME, AANRIJDING, INBRAAK, enz. doe aangifte bij lokale politie en bezorg een bewijs hiervan (= kopie van het PV) aan de CVBA DE LEIE.

DE HUURPRIJS KAN WORDEN HERBEREKEND BIJ inkomensdaling van minstens 20 % t.o.v. referentiejaar pensioen van (mede-)bewoner vertrek medebewoner nieuwe medebewoner overlijden medebewoner mindervaliditeit

opzegtermijn = 3 maanden (vanaf de eerste dag van de volgende maand) per aangetekende brief of opzegformulier bij de CVBA DE LEIE afspraak voor afgifte sleutels volgt automatisch laat de woning steeds in goede en propere staat achter afrekening huurwaarborg ten vroegste 3 maand na afgifte sleutels

Wij danken u alvast voor uw aandacht en medewerking! Voor eventuele verdere vragen of inlichtingen kunt u steeds contact opnemen met onze diensten 056 /