Project Management Fails

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze TANTRA komt uit India.
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Aandacht voor het steunend netwerk
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Problemen in de melkweg
Uitslag enquête over online pesten
De beroemdste persoon die er is …
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Voorbij & Do Met enkele foto’s van Giovanni.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Blijf bij mij Jolink.
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Wat maakt het leven zinvol?
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Werk mijmeringen Sleepy Shores.
Presentation Of Learning
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Het Potlood.
Een website ontwerpen met Peter en Tink
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Geloven en nu….
WELKOM OP TOV!.
Ken je me niet meer?.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Geluid aan.
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
Interpreteren van data
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Welke keuze maak jij voor jezelf?
De kunst van het fouten maken
Met handen en voeten geloven 1
Voor Aranka... Van Aart.
Rekenen groep 4.
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Vraag aan de Helpdesk: Hoe kan ik LIEFDE installeren?
Dieren. De vos en de raaf Meneer Ibert, ik wil u graag iets kwijt, Hier zit ik naar uw notenbrij te staren Ik zou dit spelen, maar heb nu.
Jezus roept de leerlingen
Het opbouwen van een data base
Nieuwjaarsbrief aan God
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Help! Verzuim voorkomen
Ik wou dat ik een vulkaan was, dan kon ik de hele dag roken en zou iedereen zeggen: "kijk hij werkt".
Als woorden belangrijk worden…
Hoe gaat het verder na Bethel?
ZIJ GELOOFT IN MIJ Aangeboden door ANDRE HAZES ZIJ GELOOFT IN MIJ.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
Altijd online!.
Rouw & Verlies Les 3.
ono počínatzahrátkošile (het inspeelshirt)
H9 Sturen. Bewaking scope Door scope verandering is er kans dat er meer geleverd wordt dan afgesproken Meer leveren betekent meer kosten Meer leveren.
Solliciteren: wat wil ik?
Transactionele analyse
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Woordjes leren.
“ Het ontneemt je de levensvreugde, niet te kunnen leven zoals je wilt leven.”
Hoe tevreden ben jij? We willen graag weten wat jij vindt. Afbeelding opgevraagd bij Bert.
Talent in Ontwikkeling
Project Management Fails
Nee Zeggen!.
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Transcript van de presentatie:

Project Management Fails ter lering ende vermaeck

Project Management Fails Van fouten kun je leren. Van je eigen fouten, maar ook van andermans fouten. Deze Project Management Fails vormen een compilatie van uitspraken van projectmanagers die het allemaal al een keer hebben meegemaakt. Misschien herken je er een van jezelf, of hoor je het een collega zeggen... Lees het met een , en neem de lessons learned mee in je lopende project. Of beter nog: deel het met je team en je opdrachtgever. Zodat je er allemaal beter van wordt.

Fail # 1: Lees het contract eens, maar nooit weer Dat contract is van voor mijn tijd. Ze hebben het zo verkocht. En ook al kan het niet, wij moeten het maken. Onze taak is het ontzorgen van de opdrachtgever. Ze blijven maar zeuren over een projectmanagementplan dat we moeten gaan opleveren. Risico’s zijn voor de opdrachtgever. Facturatie pas na definitieve goedkeuring documenten.

Fail # 2: Negeer de klant Dank voor de opdracht, we leveren over drie maanden op. Wie is eigenlijk mijn opdrachtgever? De opdrachtgever is een veelkoppig monster. Voortgangsrapportages zijn niet nodig; ze worden toch niet gelezen. Dit zit niet in de opdracht. Die mensen van Beheer zijn lastig.

Fail # 3: Laat wijzigingen op zijn beloop Dat kunnen we nog wel erbij doen. Dat past nog wel binnen het vaste afgesproken budget. Minderwerk bestaat niet. Ik heb nog wel een potje ergens. Maar uw collega heeft toen gezegd dat het moest gebeuren! Kunnen we dan qua geld ergens in het midden uitkomen?

Fail # 4: Kwaliteit is belangrijker dan geld en uren Het moet gewoon goed zijn. Engineers willen altijd gouden kranen. Een tevreden klant is ons belangrijkste doel. Wij gaan niet voor een zesje. Zo doen we dat altijd. Dit moet nu eenmaal verder worden uitgezocht.

Fail # 5: Sta regelmatig teamwisselingen toe Met haar uitstekende cv hebben we de opdracht binnengehaald. Daarna zien we wel wie het echt gaat doen. Er zijn meer projecten dan de mijne. Dus ja, soms raak ik een teamlid kwijt. Als het afdelingshoofd geen mensen beschikbaar heeft, regel ik het zelf wel. De afgesproken capaciteitsplanning is nu eenmaal niet heilig hier. Capaciteitsplanning? Wasda?

Fail # 6: Laat opleggen wie je partners zijn We hebben nu eenmaal afspraken met deze partij. Er schijnt een of andere deal te zijn met de directie. Inkoop bepaalt. Je hebt het niet altijd voor het zeggen. Waar wrijving is, ontstaat glans.

Fail # 7: Negeer of verbloem negatieve signalen We gaan het niet redden. Die urenraming is echt te laag. De factuur is nog steeds niet betaald. Vóór de Kerst gaat niet lukken. Hierbij ontvangt u versie 5 van het Definitief Ontwerp.

Fail # 8: Werk langs de randen van integriteit Ik vraag altijd teveel, dan kan er nog worden onderhandeld. Als jij dat nu voor mij regelt, dan doe ik een goed woordje voor jou. Ik laat mijn team uren schrijven met een vork. Zo halen we de afgesproken korting terug. Ik accepteer maar dat hij mijn projectprognose aanpast, hij is immers mijn baas. In dit project verlies ik geld, maar dat maak ik administratief wel weer goed met een ander project.

Fail # 9: Onthoud alles, leg zo min mogelijk vast Ik ben het wandelend geheugen van het project. Dat hebben we zo toch afgesproken? Jij zou dat toch doen? Dat regelen we later wel. Ik heb geen tijd om te tikken.

Fail # 10: Vraag nooit om hulp Hulp vragen is een zwaktebod. Ik moet het zelf kunnen. Niemand kan mij helpen. Als projectmanager moet ik het zelf oplossen. Mijn project is uniek. Ik kan het nu eenmaal beter. Hulp vragen kost teveel tijd.