20/06/20141 FANC - Overleg meetpoorten OVMB. 2 0.1. Inleiding: Beschrijving activiteiten OVMB  OVMB heeft 3 hoofdactiviteiten: Uitbaten van een categorie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stad Gent worstelt met betalingachterstand Vraag Johan Deckmyn 1.
Advertisements

2) Toelichting ABM Waarom gebruiken ? Wat is het ? Wanneer komt het ?
Het Megaports Initiative te Antwerpen
Financiering en verwijdering van radioactieve afvalstoffen bij weesbrongevoelige inrichtingen.
Het scheepsafvalstoffen verdrag (CDNI)
Waar kan ik me aan verwachten ?
TOOLBOXMEETING.
25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES Nieuwe manual en evoluties in Belgi ë Caroline van Ertbruggen FANC.
Interpretatie van artikel 12 ARBIS Beheer van wijzigingen VAN WONTERGHEM Frederik - FANC VAN DEN BERGHE Yves - Bel V.
Stakeholders meeting « Weesbronnen » – Gebeurtenis Duferco 07 februari 20121/9 Besmettingsincident van de installaties van Duferco La Louvière Produits.
24/06/ Toezicht op het grondgebied en natuurlijke straling.
Informatie besluit bijstandverlening zelfstandigen (BBZ)
Richtlijnen op te volgen bij de detectie of het aantreffen van een weesbron in weesbrongevoelige inrichtingen in de niet-nucleaire sector.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
RISICO VCA - Hoofdstuk 2.
Bescherming van stagiairs en interne werknemers
STAKEHOLDERSOVERLEG KB betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen, en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
bedrijvenvereniging Weststad/ De Wijsterd 25 maart 2014
Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van artikel 75 betreffende de erkenning van geneesheren voor het medisch toezicht van blootgestelde personen.
In de praktijk … Theoretische oefeningen: oefening 1  6
24/06/ Dienst IANBI.. 24/06/ Dienst NBI. De dienst NBI vergunt en inspecteert nucleaire, industriële installaties. In het Brussels Hoodstedelijk.
Informatievergadering betreffende het nieuw Koninklijk Besluit voor wat betreft de bepalingen voor de invoer, de doorvoer en de uitvoer van radioactieve.
Stralingsbescherming en natuurlijke radioactiviteit: NORM industrieën, luchtvaart en radon Art. 4 ARBIS “Beroepsactiviteiten waarbij natuurlijke stralingsbronnen.
WAT KAN IK VERWACHTEN ? Radioactieve bronnen en stoffen die bij het afval en het schroot (kunnen) worden gedetecteerd.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
WAAKZAAMHEID VOOR RADIOACTIVITEIT
Gemeentelijke afvalstoffen Quo vadis ? Antwerpen, 19 juni 2012.
Gecombineerd onderwijs Gecombineerd onderwijs Studiedag Talen 19 maart 2010.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Kwaliteitsmeting internationale partnerschappen
Hoofdstuk 7 Motiveren van medewerkers
Suzanne,lieke,kim en julia
Suus,Juul,Lieke en Kimmie Van Suus,juul,liek en Kimmie
Newton - VWO Ioniserende straling Samenvatting.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Enquête professionaliteit van MRen GMR, SPO Utrecht September 2010.
© de vries business consultancy, 2008
INZAGERECHT EN ELEKTRONISCH MEDISCH DOSSIER
Partner for progress SigmaCert Opzetten handboek Voorbereiding certificatie audit Evere,
1 Actualisatie milieuvergunning afvalberging DMH Johan G. Vollenbroek 12 oktober 2010.
Overleg Meetporten - 20 juni Daan Van Der Meersch1/9 ALARMDREMPEL Te streng of behouden? Overleg Meetpoorten / Concertation Portiques 20/06/2014.
Overlegvergadering Inleiding
van medische oorsprong
11 Overlegvergadering Een kijk op de toekomst Katleen De Wilde (deskundige/inspecteur FANC)
Brussel-Energie Uw afval, een bron van hernieuwbare energie.
Radioactiviteitsmetingen
1/x WEESBRONPROBLEMATIEK Algemeen kader en aanpak.
11 Overlegvergadering FANC - Uitbaters van een meetpoort.
25 september 2014, 2de kennisdag
Bea? Wie is Bea? Wouter Verhaverbeke
Is concentratie van auteursrechtspraak wenselijk?
Grond met asbest, waar liggen de grenzen?
Kennisbank Veilig werken
H.6 Overleggen en regelen
DE ARBOWET In deze presentatie zal worden ingegaan op de hoofdlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet), zoals deze er uit ziet na de wijziging.
Richtlijnen op te volgen bij de detectie of het aantreffen van een weesbron in weesbrongevoelige inrichtingen in de niet-nucleaire sector.
DE ARBOWET In deze presentatie zal worden ingegaan op de hoofdlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). In deze presentatie wordt geen aandacht.
Jobstudenten, werknemers van morgen. 1.Preventie en Interim 2.Jobstudent-uitzendkracht 3.Toegelaten werk voor jobstudenten 4.Transportwerktuigen.
Afval afkomstig van CBS / Hubrecht
EVC en Kenniscentrum Handel NVE 29 mei 2008 John Dekker Teamleider Examinering en beoordeling.
WEESBRONPROBLEMATIEK
Radioactiviteitsmetingen
Richtlijnen op te volgen bij de detectie of het aantreffen van een weesbron in weesbrongevoelige inrichtingen in de niet-nucleaire sector.
Stichting van de Arbeid
Studiedag Veilig organiseren van sportieve evenementen
Eind- en toetstermen VCA Basis Veiligheid
Programma Workshop 7B, ATEX
Werken in een arbeidsorganisatie
Transcript van de presentatie:

20/06/20141 FANC - Overleg meetpoorten OVMB

Inleiding: Beschrijving activiteiten OVMB  OVMB heeft 3 hoofdactiviteiten: Uitbaten van een categorie 1- en 2-deponie voor het bergen van gevaarlijke en niet-gevaarlijke bedrijfsafvalstoffen. Uitbaten van een solidificatie-installatie voor het verwerken van industriële afvalstoffen. Laguneren van baggerslib.

3 1. OVMB: categorie 1 –deponie  Verwerking van afvalstoffen die geen hoogwaardiger verwerking kennen dan storten.  Volgende groepen afvalstoffen worden aanvaard op de deponie: Shredder Slib (Vlieg)assen Grond – saneringen Fysico-chemisch behandeld afval Hechtgebonden asbesthoudend afval Ander anorganisch afval 1.1.Deponie.

1.2. Foto’s 4

5 2. Solidificatie en stabilisatie van bedrijfsafvalstoffen 2.1. Solidificatie  Behandeling van afvalstoffen die een of meerdere overschrijdingen hebben ten opzichte van de uitloogcriteria zoals zware metalen of pH.  Behandeling zodat voldaan wordt aan de wettelijke criteria.

6 3. Meetpoort 3.1. Installatie  Meetpoort Saphymo – installatie MC TEC  Ervaring meetpoort: Ingebruikname meetpoort: mei 2013 Beperkte software. Geen mogelijkheid om automatisch een onderscheid te maken tussen natuurlijke radioactiviteit en kunstmatige isotopen.  Ervaring leverancier: Weinig kennis met betrekking tot alarmen bij de afvalstromen die bij OVMB aanvaard worden. De eerste maanden na installatie regelmatig een anomalie.

Werkwijze  Opleiding Waakzaamheidsprocedure toegelicht aan alle werknemers. Opleiding intervenant voor alle betrokken werknemers. Specifieke opleiding meetpoort. Persoonlijke beschermingsmiddelen: beschermende schort, bril, halskraag, handschoenen, tyvek pak, dosimeter.  Procedure Procedure op basis van KB 14/10/2011 en Besluit FANC 03/11/2011: Controle van afvalstoffen met meetpoort. Toelichting aan alle werknemers. Specifieke laboprocedure voor gebruik software meetpoort.

Alarmen  Alarmen Grote hoeveelheid alarmen bij vliegassen. Bijna alle alarmen betreffen overschrijdingen van de alarmdrempel.  Behandeling alarm 1 dossier behandeld in samenspraak met FANC Aanlevering teruggestuurd naar klant voor verdere karakterisatie, klant beschikt over eigen meetpoort en heeft de nodige expertise. Karakterisatie door erkende deskundige, in quarantaine tot voldoende verval.  Stockage bron Inventaris radioactieve stoffen: geen radioactieve stoffen aanwezig. Specifieke metalen opslagcontainer op geïsoleerde plaats.