Virtueel kantoor Boekhouding

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
DE OEFENFIRMA Albert Geuens.
Advertisements

Lucas, uw partner bij uitstek
Document Management Silicon.
10 tips voor een gouden start Groeitips
DE OEFENFIRMA Albert Geuens.
DE OEFENFIRMA Albert Geuens.
Interne opvolging KMO-Portefeuille Pijler:Technologieverkenning
Module 6: Kantoortechnieken
Internet boekhouden in de praktijk Kennismaken met Noordzij Online.
1.6 Om een goed te kopen, zet ik een aantal stappen
Stagedagboek IAB opleiding - 16/02/2013.
Handleiding TURBOCASH
First! Quick demo tour.
Grootboek / General Ledger Toelichting bij de financieel administratieve verwerking van in- en verkoop mutaties in het “General Ledgar” van Navision.
Bestedende beheerder Een eerste stap naar budgethouderschap.
Een aankoop boeken Vanuit het modulescherm, tab ‘Boekhouden’, gaat u naar het gewenste aankopendagboek. Link \ Manage © / 14.
De afdeling: boekhouding en personeelszaken
Module 6: Kantoortechnieken
Zelf aanmelden Hoe doet u dat?.
Cado & co GIP Presentatie
Presentatie Virtueel kantoor
Candy Haezaerts & Stefanie Van der Elst
De afdelingen van Cado & co BVBA Receptie Aankoop Verkoop Voorraad Boekhouding.
Balans Schematische weergave
Kolom aanmaken en cijfers invoeren in Grade Center.
Culturele receptie – wat, hoe, waarom?
Enterprise Document Management Fase
Om met een overschrijving te kunnen betalen, volstaat het dat ofwel de opdrachtgever ofwel de begunstigde een zichtrekening heeft. JUIST FOUT.
Workshop Exquise Online
Informatievaardigheden
Boekhouden Goe 12 Stap 1 1. Maak tweetallen. 2. Bedenk een naam van een restaurant. 3. Stel een beginbalans op volgens de regels.
Gemeente Ede Bedrijfsvoering Wmo 14 januari 2015.
met studievaardigheden
Sales H4 Onderhandelen en offreren
ADMINISTRATIEVE TRAININGEN PERIODE AFSLUITING STUDIEBEGELEIDING LEARN-IT MBO, AVENTUS, 5 JUNI 2013.
Intverantwoordelijke 28 April 2015 INFOSESSIE. BEDANKT Voor de verdeling van geschenken en waardebonnen WELKOM Aan de Sintverantwoordelijken van.
10 tips voor een gouden start Ivo Bols 10u30 – 11u15.
Financiering en inkoop
Boekhouden Groep 2 GJ de Boer Mei k3c
Eenvoudig Boekhouden Mei 2015 GJ de Boer 3k3c
Boekhouden Extra stof bij Taak 8
De kunst om een klant of prospect een dienst van SNS Bank te laten kopen SNS Programma voor Ondernemende Helden Sales training Verkoop adviseur Docent:
Plannen & Cohorten Utrecht 13 oktober Onderwerpen inrichten OpenAC voor automatisch plannen instellingen tips voor automatisch plannen cohorten.
de boekhoudkundige verwerking van een economische cyclus:
Office online woensdag 21 oktober Office Online Wat is office online? Via online webservices gebruik maken van kantoor toepassingen Wie bieden deze.
DE NAYER Master industriële wetenschappen Financieel Beleid.
1. EVEN VOORSTELLEN… LEERDOELEN Je weet wat een bank is en doet. Je kent de (financiële) gevolgen van rood staan, kopen op afbetaling en een lening afsluiten.
1www.gbsardooie.bedocucentrum Opdracht 2 : Druk de inhoudstafel van de zonnelanden van 2003 af ! Voeg eerst je naam en titel toe aan deze afdruk! Klik.
Cursus Innen - Betalingen GouwBelastingen Programma Betalingen Inlezen en verwerken betalingsbestanden Digitale dagafschriften Digitale betalingsopdracht.
1 Mijn Geldzaken. EVEN VOORSTELLEN… Na vandaag… Weet je wat een bank is en doet. Weet je waarom inzicht in je bankzaken belangrijk is Ken je de (financiële)
Permanence Kosten en opbrengsten
Opleiding BINC Februari - maart Boudewijngebouw. Programma 9u – 9u 20: opbouw en principes BINC 9u20 – 9u40: in/uitloggen 9u40 – 10u: download DoMinO.
De factuur.
Inhoud Wat is ERP? MS Dynamics NAV ERP staat voor Enterprise Resource Planning, software die alle processen in een bedrijf integreert. Met 1 pakket,
Bedrijfs-administratie les 4: H
In de cloud uitwisseling van informatie tussen SAK en werkgever.
IDDINK BOEKENSERVICE.
Bedrijfs-administratie les 5: Hdst 3.6 – 3.10
Facturatie bij ETION.
Inhoud Train the Trainer Wat is ERP? MS Dynamics NAV.
Snelcursus digitaal tafelen
Het verschil tussen werkomschrijving en bestek?
Test Jezelf.
Hoofdstuk 2 Van inkoop naar verkoop
Vakman Ondernemer – Financieel Plan
Bedrijfsadministratie
Jaarafsluiting Jeroen Bos.
Opmaken van rekeningen
Rob Goossens Wat weten we nu?.
Transcript van de presentatie:

Virtueel kantoor Boekhouding Kelly De Ron Jeroen Goossens 7 KAG

Overzicht Het klassement Aankoopfacturen Betalingsopdrachten Verkoopfacturen Rekeninguittreksels Dagboeken Hier zie je een overzicht van de taken van de afdeling boekhouding in het virtueel kantoor. Rechts vind u het logo van ons virtueel bedrijf Cado & co.

Het klassement Aankoopfacturen Betalingsopdrachten Verkoopfacturen Rekeninguittreksels ING Dexia De Bank van de post Dagboeken Startkapitaal Aankoopfacturen: In dit deeltje worden al de verwerkte aankoopfacturen numeriek per AF nummer geklasseerd. Betalingsopdrachten: Hierin worden de bewijzen geklasseerd waarin de opdracht geven volgende betalingen uit te voeren. We geven ook een exemplaar aan de receptie omdat de receptie dit met de fax verstuurd. Verkoopfacturen: Hierin worden al de verkoopfacturen numeriek per VF nummer geklasseerd die verwerkt zijn. Rekeninguittreksels: Deze rekeninguittreksels worden geklasseerd volgens de financiële instelling en per nummer van het afschrift. ING: Al de rekeninguittreksels die van de ING bank komen worden geklasseerd per nummer van het afschrift. Dexia: Al de rekeninguittreksels die van Dexia komen worden geklasseerd per nummer van het afschrift. De Bank van de post: Al de rekeninguittreksels die van De Bank van de post komen worden geklasseerd per nummer van het afschrift. Dagboeken: Per periode drukken we een dagboek af en klasseren we deze in onze map.

Aankoopfacturen Nieuw aankoop factuurnummer Steeds vermeld op de documenten Controle berekening  MS Excel Al de aankoopfacturen boeken in het programma BOB onder ingaven  aankopen De boekhouding neemt een nieuw aankoop factuurnummer los van het aankoopdossiernummer dat de afdeling verkoop heeft toegewezen. Beide nummers worden steeds vermeld op de documenten. Vooraleer we al die aankoopfacturen boeken in BOB, maken wij eerst een controle berekening van al de aankoopfacturen. Dit gebeurt in MS Excel. Het MS Excel bestand kun je vinden in de map boekhouding op de share. Dit bestand kun je steeds opnieuw gebruiken, al de formules staan er in die we nodig hebben.

Betalingsopdrachten Fax maken Kies niet zomaar een willekeurige bank Betalingsopdrachten vermelden Kies niet zomaar een willekeurige bank Ga na of er genoeg krediet op de kredietinstellingen staan 2 exemplaren afprinten 1 voor eigen klassement 1 voor de receptie Opdracht geven aan de receptie om de betalingsopdrachten door te faxen. Eerst en vooral maken wij de afdeling boekhouding een fax waarin we al de betalingsopdrachten vermelden. Je kan dit bestand terugvinden in de map boekhouding. Dit document kun je steeds opnieuw gebruiken. Kies niet zomaar een willekeurige bank, maar controleer steeds of er genoeg geld aanwezig is op de rekeningen van de 3 banken. We printen de fax 2 x af. 1 voor eigen klassement en 1 voor de receptie. Dit kan altijd een bewijs zijn dat we de opdracht hebben gegeven om de betalingen uit te voeren. Wij geven de opdracht aan de receptie om al de betalingsopdrachten te faxen.

Betalingsopdrachten boeken in BOB Rekeninguittreksels worden verwerkt in BOB ingaven  financieel Wanneer we de uittreksels krijgen van de receptie worden deze verwerkt in het programma BOB onder ingaven  financieel.

Verkoopfacturen Verkoopfacturen manueel voorbereiden Afprinten en in het verkoopdossier steken Afsluiting van het dossier geklasseerd onder de rubriek verkoopfacturen De afdeling boekhouding bereid de verkoopfacturen manueel voor. Hier hebben we natuurlijk ook een bestand van dat je kan helpen. Als deze manueel voorberied zijn printen we deze af en steken we deze bij het verkoopdossier. Bij de afsluiting van het dossier worden deze berekeningen geklasseerd onder de rubriek verkoopfacturen.

Verkoopfacturen boeken in BOB Boeken de verkoopfacturen in BOB Facturatie  ingaven klanten  facturen We boeken al de verkoopfacturen in het programma BOB onder facturatie  ingaven klanten  facturen

Rekeninguittreksels Controleer de rekeninguittreksels op het juiste bedrag Controleer de financiële instelling WAT als er een fout optreedt? contact nemen met W.E.B. We controleren al de rekeninguittreksels of dat het wel het juiste bedrag is dat er van de rekening is gegaan. We controleren ook of dat het bedrag van de juiste financiële instelling is gegaan. Als er zich een fout optreedt met het bedrag of de financiële instelling neemt u contact op met W.E.B. De contactgegevens kan u terugvinden bij de afdeling receptie.

Dagboeken Bij elke periode drukken we een dagboek af

Bedankt voor jullie aandacht!