Familie Tupker Oefenen rekenen E5.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Weetjesquiz over geld Grote Rekendag Dag 2009.
Advertisements

Gecijferdheid Negatieve getallen.
Rekenen met procenten Rekenen met procenten.
Kinderwerking Stefania & Yves
Gemiddelde * gemiddeld aantal punten * gemiddelde snelheid per uur
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
NEDERLANDS WOORD BEELD IN & IN Klik met de muis
Rekenen Cito M5 oefenen.
Rekenen Cito M6 oefenen.
Welkom bij de World Vision Quiz.
Klaas koopt een bank voor in de winkel, waarop mensen kunnen zitten
Wat kost dat wel niet? Heb jij enig idee?.
M3F-MATEN - Gewichten en lengtematen
Meten Grootheden kun je meten in eenheden. Tijd seconde Luchtdruk bar
Omzet.
Walibi World. Deze presentatie is gemaakt door: Matthias & Jeffrey
Rekenen met procenten Rekenen met procenten.
Welk geld zie je hier? Klik op de goede antwoorden!
Vraag 1 Het oude record van Wadoebi op de 100 meter was seconden. Hij verbetert zijn record met 4/100ste seconde. Wat is zijn nieuwe record?
Toepassingen 5L week 1: ‘Een nieuwe start’
Bewegen Bewegen (c) Ing. W.Tomassen.
BZ voor de Klas 3 juni 2010.
Niet te geloven! Quizvragen.
Agenda  Lessen (6)  tot  hs 30
2.3 Vreemde valuta.
Opdrachten Snelheid.
Opdrachten Snelheid.
Lesplanning Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent 2.2
Wat moet je leren: Heel hoofdstuk 3, behalve paragraaf 5
Kilometer per uur.
Goedemorgen.
M3F-MATEN - Gewichten en lengtematen
Hoofdstuk 6 Grafieken en formules
Kassabon controleren en tellen
Bart en Lisa Oefenen rekenen E4.
Wij oefenen voor Cito Rekenen-Wiskunde E5 Deel 2
Wij oefenen voor Cito Rekenen-Wiskunde E5 Deel 1
Cito oefen examen.

Rekenen groep 4.
Samenvatting hoofdstuk 1
JOUW WERELD MIJN WERELD
Agenda  Les  wkn  hs 2 1 omzet en afzet  bestuderen tb 32 tm 36 maken 2.1 tm 2.5 (wb tm 60)
Hoofdstuk 2.
Vraagstuk: korting ( type 1)
Vraagstukken: intrest
§2.4 Wat doet de bank voor jou?
H.5 Winst en toegevoegde waarde
Geleedpotigen, kolonies, en honing.
Rekenen met rente Jnw, september 2015.
Vraag 1: Het aantal inwoners van Obelin is in zes jaar van naar een kwart miljoen gestegen. Hoeveel inwoners zijn er in die zes jaar bijgekomen?
Klokkijken Hoeveel tijd is er verstreken?
Toets Introductie Made by: Jasper Luuk en lan. Opdracht 1 hoofdrekenen 1= 5 = 9 = 13 = 2= 6= 10 = 14 = 3= 7 = 11 = 15= 4 = 8 = 12 =
Wouter heeft 96 voetbalplaatjes. Hij wil deze in een album plakken. Er passen 10 plaatjes op een bladzijde. Hoeveel bladzijden kan hij volmaken?
Manon koopt een paar laarsjes van €93,45. Zij betaalt met een biljet van 100 euro. Hoeveel geld krijgt zij terug?
Jeroen zaagt de plank precies doormidden. Hoeveel centimeter wordt elk stuk? 70 cm.
Rekenquiz. Vraag 1. Decimale getallen Zet de decimale getallen van groot naar klein. Welk getal komt er in het rode vak? 7,431,684,295,051,667,493,49.
Er zijn 12 paarden. 4 paarden lopen buiten. De andere paarden zijn in het hok. Hoeveel paarden staan in het hok?
Rekenen!!! cito.
In een speeltuin zijn 44 kinderen aan het spelen.
Kaartjes kopen 1 kaartje voor de dierentuin kost € 7 ,-. Moeder koopt 4 kaartjes. Hoeveel euro moet ze betalen?
Oefenen CITO rekenen M6.
twee kinderen maken n sneeuwpop. als er nu zes kinderen zijn?
Rekenen.
Welkom bij de educatieve info!
Les 6 Combineren van bewerkingen in berekeningen
Jeroen zaagt de plank precies doormidden.
twee kinderen maken n sneeuwpop. als er nu zes kinderen zijn?
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Transcript van de presentatie:

Familie Tupker Oefenen rekenen E5

Bart en Lisa zijn heel goed in rekenen. Jullie ook? Hoeveel gram is 1 kilo? Hoeveel minuten zitten er in een uur? Hoeveel cent is 2 euro? Hoeveel centimete is 1 meter? Hoeveel maanden zitten er in een jaar? Lisa

Moeder heeft een bloemenwinkel Moeder heeft een bloemenwinkel. Op elke maandag krijgt de tiende klant een gratis bos bloemen. Er zijn vandaag 71 klanten geweest. Hoeveel gratis bossen heeft moeder weggegeven?

Op zaterdag is het drukker in de winkel Op zaterdag is het drukker in de winkel. Dan krijgt elke twintigste klant een gratis bos bloemen. Er zijn vandaag 136 klanten geweest. Hoeveel gratis bossen heeft moeder weggegeven?

Moeder controleert de kassa altijd op zaterdag en controleert de voorraad. Op maandag had zij 102 rozen. In deze week heeft zij 54 rozen verkocht en 23 rozen gekregen. Hoeveel rozen heeft zij nu nog in de winkel staan?

Dit doet ze ook voor de tulpen. Op maandag had zij 102 tulpen Dit doet ze ook voor de tulpen. Op maandag had zij 102 tulpen. In deze week heeft zij 75 tulpen verkocht en 12 tulpen gekregen. Hoeveel tulpen heeft zij nu nog in de winkel staan?

Dit doet ze ook voor de lelies. Op maandag had zij 237 lelies Dit doet ze ook voor de lelies. Op maandag had zij 237 lelies. In deze week heeft zij 112 lelies verkocht en 49 lelies gekregen. Hoeveel lelies heeft zij nu nog in de winkel staan?

Op zaterdag helpen Bart en Lisa hun moeder in de bloemenwinkel door boeketten te maken. In elk boeket komen 10 rozen. In de bak staan 123 rozen. Hoeveel boeketten kunnen Bart en Lisa maken? Lisa Bart

Dit doen zij ook voor de tulpen. In elk boeket gaan 5 tulpen Dit doen zij ook voor de tulpen. In elk boeket gaan 5 tulpen. In de bak staan 116 tulpen. Hoeveel boeketten kunnen Bart en Lisa maken?

Op dinsdag gaat moeder naar de bank om het geld in te wisselen Op dinsdag gaat moeder naar de bank om het geld in te wisselen. De bank geeft alleen briefjes van 100 euro. Hoeveel briefjes van 100 krijgt moeder. 60 briefjes van 5 euro = ………….. briefjes van 100 euro 20 briefjes van 10 euro = ………….. briefjes van 100 euro 25 briefjes van 20 euro = ………….. briefjes van 100 euro 10 briefjes van 50 euro = ………….. briefjes van 100 euro Hoeveel geld heeft moeder in totaal omgewisseld?

Lisa en Bart gaan met vader en opa naar Walibi Lisa en Bart gaan met vader en opa naar Walibi. Hoeveel moet vader betalen? 66 jaar 10 jaar 8 jaar Kinderen € 12,50 Volwassenen € 21,00 Senioren (55+) € 18,00 40 jaar

Tussen de middag trakteert opa op patat Tussen de middag trakteert opa op patat. Opa heeft in zijn portemonnee alleen muntjes van 20 cent. Opa moet 5,40 euro betalen. Hoeveel muntjes van 20 cent zijn dit?

Wachttijd: 83 minuten Dit is ……… uur en ………… minuten Ze gaan met z’n allen in de El Condor. Helaas staat er een hele lange rij. Op het bord staat: Wachttijd: 83 minuten Dit is ……… uur en ………… minuten

Gelukkig staan er langs de rij informatieborden, zodat ze wel wat te doen hebben. Op 1 van de borden staat dat de achtbaan 6,15 m hoog is. Dit is iets meer dan ……. meter. De gemiddelde snelheid is 200,9 km/u Dit is iets meer dan …….. kilometer per uur.

Wachttijd: 40 minuten Hoe laat zijn ze aan de beurt? Stapje voor stapje gaan ze vooruit. Lisa kijkt op haar horloge en ziet dat het kwart over 11 is. Ze staan nu naast dit bord. Wachttijd: 40 minuten Hoe laat zijn ze aan de beurt?

Eindelijk mochten ze in de achtbaan Eindelijk mochten ze in de achtbaan. Als ze eruit komen wilt Lisa de foto kopen die gemaakt is in de achtbaan. De foto kost 3,50. Lisa betaald met een briefje van 5,00. Hoeveel muntjes van 50 cent krijgt zij terug?

Voor het spookhuis moet apart betaald worden Voor het spookhuis moet apart betaald worden. Een volwassene betaalt 5 euro. Kinderen mogen voor de helft. Hoeveel moet vader betalen? Volwassenen: 5 euro Kinderen: halve prijs

Ook voor de botsauto’s moet worden betaald Ook voor de botsauto’s moet worden betaald. Dit kost 25 cent per kwartier. Hoeveel moet je betalen voor een heel uur?

Als afsluiting van een gezellige dag trakteert opa iedereen op een ijsje van 2 bolletjes. Hoeveel moet opa betalen? Let op! Opa heeft alleen muntjes van 20 cent. 60 cent per bol.