Identiteit & Grenzen Alien in Estland

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Advertisements

Communicatie als strategisch instrument bij verandertrajecten in de langdurige zorg Saskia ter Kuile, Communicatiemanager In.
Wat heeft een cultuurlening mij te bieden? Congres Podiumkunsten Alexander Ramselaar, mei 2014.
Doe meer met … Language Learning Histories Saskia Visser Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie/Alfasteunpunt.
Estonian alien passport
De Pionier Koerier Digitaal persbureau 2.0 Pim Staals.
Sander Bloem Human Technology Project “Skatesor”.
De maakbaarheid van de mens en samenleving
& People4Change.
Theo Burghout Week van de techniek We hebben bij.
O NDERWIJS SYSTEEM HAVO/VWO Marianne de Jong, Jelmer Mollinga, Paulien Nuiver, Mirjan van der Meer, Sieuwke Jacobsen.
Professionals als sleutel tot succes. Programma Inloop en kennismaking De professional in een veranderende context Succesvol veranderen Het fundament.
LEAN Leiderschap en Cultuur
Ferdinand de Saussure (Genève, 26 november Vufflens-le-Château, 22 februari 1913) =
Paragraaf 4 Europa 4.1 Bloedig Europa.
Project Letland Gemaakt door: ROBIN.B, KOEN EN THIJS.
Verhelle Jill 1BaswB Informatieve vaardigheden : sadan opdracht.
Steden: van hier tot Tokyo
Edukans Going Global Ghana
AutiTalent is dé werkgever voor mensen met autisme!
Het Oude Ambt is een brede organisatie voor welzijn, maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke ontwikkeling in Oost-Groningen. Door middel van.
Zoek van het standbeeld “de verwoeste stad” foto’s die vanuit een hoog, een laag een dichtbij en een ver standpunt gemaakt zijn. Waar staat het beeld?
Moeten kritisch leren omgaan met media en informatie. Er komt een massa aan informatie op hen af. Jongeren hebben steun nodig van leraren en ouders om.
© Twynstra Gudde 9 & 10 juni 2005 De organisatie als werkgemeenschap 1 Opkomst nieuwe organisaties (1) –Organisatie –Taken –Functie –Individu –Organisatie.
College 2 7 stappenplan.
Nature / Nurture: Aangeboren ? Aangeleerd ?
Orthopedagogisch centrum “Katrinahof”
Bat Jetpacks Files vermijden? Neem een jetpack!. 
Tijdvak 10: De tijd van televisie en computer
Iris, Twann, Isa en Thomas
Mayte Lesley kinderarbeid Raiko Noah Nina.
Rashida Abdoelkadir & Noureddine El Amiri
Want 1 op 5, dat is te veel!. 2 Netwerken 3 New York State Training School for Girls (1930)
Hoofdstuk 4. Europa in beweging.
Het ontstaan van de bijbel
Bulgarije Bulgarije Gemaakt door : Stef, Niels v. A, Roos, Marloes en Amber.
HOM COM Ledenvergadering 21 mei Google Chrome stoot Internet Explorer van de troon – Chrome 33 % – IE 30 % Maar Windows phone wint van iPhone in.
Lesplanning Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent 2.4 Zelfstandig werken, met radio?? Afsluiting van de les. Lokaal verlaten.
Flood Information and Warning System THE RIGHT INFORMATION at the right place at the right time to take the right decisions.
Invalshoek: Niet-Europese invloeden
Volken, staten & cultuur B121-B124
Amsterdam Dance Event Ryan Marciano & Sunnery James
Recht.
Marketing Marketingoriëntatie
Welkom Bij de onafhankelijke partij voor elke Bestenaar.
3 havo 3 brandhaarden §6 en 7.
Jeugdjournaal kijken van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs.
Dossier Empowerment.
Dag van de cultuureducatie 25 januari 2011 Wel Jong Niet Hetero (WJNH)
Opgesteld door: Julie Patout
Een wereld van verschil
College 2 7 stappenplan.
Hoe meet je welvaart? Arm&Rijk.
BABBELTRUC Wat zijn babbeltrucs en hoe kunt u zich hier het beste tegen beschermen? Een workshop voor senioren en mantelzorgers.
Stage draait door Paul, Lieke, Niels en Anna
Smart Business Consultants ‘We turn questions into solutions’
Celia, Fanny en Deyanira wonen op het Colombiaanse platteland
50.
Toezicht op governance: waar draait het om en paralellen tussen de mediasector en de financiële sector Wijnand Nuijts – Manager toezicht Governance Gedrag.
H6 Imperialisme §6.5 Gevolgen van het imperialisme Wat moet je weten aan het eind van de les? Wat de politieke gevolgen voor Europa waren Wat de economische.
<plaats en datum>
Veendam 9 april 2015 Societeit Past Rotarians
Onderzoek leereffecten educatief programma Joods
Samen werken aan leefbaarheid
Kwaliteitszorg Les 2.
SHEQ SHQ.
<plaats en datum>
Grenzen en identiteit: Rusland
Culturele diversiteit
Transcript van de presentatie:

Identiteit & Grenzen Alien in Estland

Baltisch Estland Estland is jaren lang overheerst door Europese en Russische landen, zoals Duitsland, Denemarken, Polen, Rusland en Zweden. Estland heeft altijd al een goede band gehad met de andere Baltische staten, ze zijn erg gericht op Europa, maar einddoel was altijd een eigen staat.

Eesti Dat doel werd behaald in 1918, toen werd Estland voor het eerst onafhankelijk. Tijdens de onafhankelijke periode ging het goed met Estland, ze waren welvarend, mede door hun oriëntatie op de Baltische landen. De onafhankelijkheid was echter van korte duur.

Sovjet Estland Want ik 1940 werden ze geannexeerd door Rusland als de vijftiende republiek van de Sovjet Unie. Op de foto: nationale bibliotheek gebouwd in 1948. Veel Russen trokken naar Estland vanwege de welvarendheid in de republiek, hierdoor woont er ook vandaag de dag nog een grote Russische minderheid in Rusland.

Onafhankelijk en Europees Na 50 jaar werd Estland wederom onafhankelijk, na de zingende revolutie werd op 20 augustus 1991 de onafhankelijk. Na aanleiding van de onafhankelijkheid koos Estland er voor om alle banden met de Sovjet-Unie te verbreken en zich te richten op de Europese Unie. Estland werd in 2004 lid van de EU en sinds 2011 hebben zij de Euro als officiële munteeneenheid.

Wat nu?

Russen op Ests grondgebied Gesetteld & niet van plan om terug te gaan Eisen staatsburgerschap: Estse taal leren Verdiepen in Estse cultuur

Russen op Ests grondgebied Waarom niet? Russische taal veel gebruikt Dienstplicht Visa Duur Geen goede informatie rondom aanvraagprocedure

Alien paspoort Legaal, maar 7,5% is alien Geen Rus, geen Est http://www.youtube.com/watch?v=ffrlIuV6WX4

“Svetlana vouwt haar identiteitsbewijs open “Svetlana vouwt haar identiteitsbewijs open. Drie kruisjes staan achter ‘identiteit’. Alsof ze niet bestaat, geen geboorteland heeft.” (Swank, 2005)

Gevolgen Geen stemrecht Kans op goede baan nihil Geen mogelijkheid tot politieke carriere Geen mogelijkheid op werk bij een maatschappelijke organisatie Geen bescherming door de staat Geringe tot geen mogelijkheid tot reizen

Ervaringen Veel maatschappelijke nadelen (geen stemrecht, geen bescherming door de staat, etc.) zijn bekend, maar de sociale gevolgen niet. Hoe ervaart een alien het leven in Estland? Is het echt wel een probleem? Misschien zijn er ook wel positieve gevolgen van het hebben van een alien paspoort.

Vraag- en doelstelling Vraagstelling: Wat zijn de gevolgen voor een inwoner van Estland met een alien paspoort op sociaal en maatschappelijk vlak? Doelstelling: Het doel van het onderzoek is inzicht verkrijgen of het hebben van een alien paspoort nadelige gevolgen oplevert op sociaal en maatschappelijk vlak, door middel van kwalitatieve interviews.

Onderzoek

Organisaties Legal Information Centre for Human Rights Estonian Human Rights Centre Russische ambassade Misschien mensenrechten organisatie Narva

Planning 9-10 mei Organisaties in Tallinn 12 mei Organisatie in Narva