Project: Superfietsers

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom in de AUTIKLAS.
Advertisements

Veilig naar school een zorg voor ons allemaal
Welkom op de informatieavond van groep 7!
Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
Presentaties •Leerjaar 1 Informatiekunde - Presentaties maken.
Groep 1: Thematiseren “Fietswinkel”
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Welkom.
Goede doel 2013 Boeken voor Zuid-Afrika. Hier ligt Zuid-Afrika Hier ligt Nederland.
Infoavond september. Uurverdeling  maandag: juf Gemma 1u l.o.  dinsdag: juf Isabelle 1u levensbeschouwelijke vakken  woensdag: juf Isabelle 25 min.
Verkeersprojecten aan de scholen
Maandbrief – juni - juli
KIND EN VERKEER Een presentatie over het belang van verkeerseducatie op de basisschool en een veilige schoolomgeving.
Leerlingenraad… eventjes de ouders informeren
Ouderavond Kindcentrum De Schutsluis 7 februari 2012.
Verlengde Instructie Groepen 3.
Les 13 Presenteer jezelf (2) Leerjaar 1 Informatiekunde - Presentaties maken.
Ruimte om te leren Onderwijs in Zambia kinderen in Zambia willen naar school!
Project: Superfietsers. Superfietsers?  Kinderen verdienden gedurende de hele basisschool verkeersdiploma’s.  Superfietser is het laatste en moeilijkste.
Ervaringsgerichte leefschool Elshout
Ouderavond Jaaroverzicht groep 5
Zorgteam: juf Inge, juf Rita, juf Martine, juf Inge, juf Heidi, meester Ward.
Zorgteam: juf Inge, juf Rita, juf Martine, juf Kristien, juf Heidi.
Ouderavond donderdag 12 juni Programma ouderavond Welkom Toelichting op het proces Praktische zaken Ondersteuning Afsluiting.
Ouderavond Schooljaar
5 e /6 e leerjaar Vul hier je school in LES 2 - Krabbels van een onderzoeker.
Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.
‘Veilig en duurzaam naar school’ Project mobiliteit 2008 Gemeente Destelbergen - Heusden.
Informatieavond Groep 7-8
De Sint-Gillisschool “Ieder kind zijn eigenheid”.
Waarom het ouderportaal?
Zorgtoewijzing Passend Onderwijs. Nieuwe aanpak zorgtoewijzing Deze power point geeft een korte impressie van de nieuwe ontwikkelingen van Passend onderwijs.
Zorgteam: juf Inge P, juf Inge DW, juf Martine, juf Heidi L, meester Dirk, juf Caroline V, juf Caroline P, juf Nicol.
Veel mensen hebben het over “hoe belangrijk het is om een goede opvoeding te geven aan onze kinderen”. De Amerikaan geeft- en laat alles toe dit om “ de.
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
Magister voor ouders.
Basisschool Op De Horst
Basisschool Op De Horst
Welkom op Bogerman Kennismakingsavond Vakcollege klas 1.
Pesten Nee, dat doen wij niet..
Verkeersveilige Schoolomgeving
Seculariseer uw school! 20 tips Hoe de katholieke identiteit van uw school zéker verloren laten gaan? “Ironie is de hoogste vorm van ernst.” (S. Kierkegaard)
Welkom Mentoren T35 Leonie Koelemij Wendy Couperus.
Hoe volgen wij de kinderen?
“Slootje springen, een vuurtje stoken of fruit plukken van de boom… Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan! Is het belangrijk om te doen? Ja! Want.
PROJECT 3 PEDAGOGISCH WERKEN IN DE WIJK Bijeenkomst 1, week uur Kwartaal 1, schooljaar 2014/2015 Klas: VQR2A Docent: Madeleine Meurs Mail:
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
Sociaal Plan fase I voor bewoners Siriusstraat 278 t/m 456.
Info avond cluster 3/4/5/. Agenda Welkom Verdeling binnen het cluster 3/4/5 Zelfstandig werken Planbord Onze (school) Visie Organisatorische aandachtspunten.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
Welkom in 5! Het wordt een jaar om nooit te vergeten!
Van het Primair Onderwijs naar Van het Primair Onderwijs naar het Voortgezet Onderwijs.
 Welkom, voorstellen van leerkrachten  Verkeer  Entree  Huiswerk en agenda  Takenkaart op niveau  Werkwoordspelling  Seksuele voorlichting v.a.
Het wordt een jaar om nooit te vergeten!
Groep 3 Hoe volgen wij de kinderen?
Vragenlijst sociale media en beeldscherm gebruik
Ouderraad laat van zich horen!.
Project: Superfietsers
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Welkom bij Veilig Verkeer Nederland
Project: Superfietsers
Welkom ouderavond L3.
Uitnodiging Nieuw! Thema-ochtend Vrijdag 2 november Beste ouders,
Het iCLB Gent in het Atheneum Wispelberg
Welkom in groep 6/7!.
Transcript van de presentatie:

Project: Superfietsers

Superfietsers? Kinderen verdienden gedurende de hele basisschool verkeersdiploma’s. Superfietser is het laatste en moeilijkste diploma. Bedoeling is om de zesdeklassers fietsvaardig te laten worden zodat ze volgend jaar veilig naar de secundaire scholen kunnen fietsen.

Het project… Het project superfietser is een uniek en groots project in de gemeente Schoten. Samen met de politie, de gemeente en de scholen van Schoten werd er hard aan gewerkt! Op vrijdag 2 juni zullen meer dan 500 zesdeklassers het fietsexamen individueel afleggen!

Hoe gaan we te werk… Uw kind ontving vandaag een folder van het project. Daarin wordt de route van 13 km doorheen de gemeente en langs de scholen grondig beschreven. Deze route wordt in de klas besproken.

Oefenen! De route kan een heel schooljaar ingeoefend worden. Het is de bedoeling dat u, een grootouder, een buur, … de route oefent met uw kind. Door deze individuele aanpak behalen we het hoogste rendement!

Oefenkaart In de schoolagenda van uw kind zit een oefenkaart. Telkens er geoefend werd voor de fietstocht wordt deze kaart ingevuld. Deze controle is zeker nodig. We willen geen ongeoefende kinderen de straat op sturen op 2 juni.

Taak van de ouders… U merkte het al… Wij hebben UW hulp nodig! U zal gedurende dit schooljaar enkele keren met uw kind moeten oefenen op het parcours. Hiervoor gebruikt u de folder van de gemeente Schoten.

Intentieverklaring Wij vragen jullie om een intentieverklaring te tekenen. Daarmee verklaart u dat: u verkeersopvoeding belangrijk vindt in de opvoeding van uw kind; u uw kind zal voorbereiden op het examen in juni; u enkele keren met uw kind zal oefenen om de aangeduide knelpunten te beheersen; u de school zal verwittigen indien uw kind de fietstocht nog niet zelfstandig kan fietsen aan het einde van het schooljaar, zodat er geen onnodige risico’s genomen worden.

Taak van de leerkracht De klasleerkracht besteedt in de klas ook aandacht aan de route d.m.v.: foto-presentaties en besprekingen van de route. lessen over verkeersborden. lessen over de voorrangsregel.

Het examen… Op vrijdag 2 juni wordt het examen afgenomen. De kinderen vertrekken individueel aan onze school en komen hier ook terug aan. Op het parcours worden zij veelvuldig geobserveerd door verkeersouders. Op het parcours is de politie prominent aanwezig.