Adviesrapport Restaurant keuken
Rationale schema eisen
Foto’s keuken
Foto’s keuken
Foto’s keuken
Redeneerschema of de kantine voldoet aan de eisen
Microbiele controle Bevindingen: op koelkastdeur, kraan en werkbank zowel op NA als op VRBG bacterien. Na: niet selecterend medium VRBG: Enterobacteriaceae en salmonella Aanbevelingen: VRBG hoort niet thuis in de keuken. Beter schoonmaken met alcohol, kruisbesmetting voorkomen.
Persoonlijke hygiëne Bevindingen: Haarnetjes Handalcohol Schone werkschoenen Geen persoonlijke spullen in keuken Geen sieraden Aanbevelingen: wasplan voor handen bij kraan ophangen.
Opslag producten Bevindingen: Niet aan bederf onderhevige producten los in de keuken. Geen magazijn Temperatuurmetingen alleen op display (vriezer, koelkast) Wel registratie temperatuur koelkast vanaf display Aanbevelingen: aparte opslagruimte voor niet aan bederf hevige producten, thermometer aanschaffen
(Voor)bereiding Bevindingen: Opslag in aparte bakken Niet alles gekoeld (bakjes op aanrecht) Gelijk na bereiden uitserveren Vriezer vol ijs Geen temperatuurcontroles Aanbevelingen: temperatuurcontroles bij voorbereide producten doen, voorgesneden groenten gekoeld bewaren
Uitgifte producten Bevindingen: Bereide producten worden gelijk uitgeserveerd Coderen bij slechts enkele producten Wel afdekken van producten Geen temperatuurcontroles Aanbevelingen: alle producten coderen in koelkast, temperatuurcontroles uitvoeren
Schoonmaakplan en onderhoud Bevindingen: Niet aanwezig Eigenaar: alles wordt elke dag schoongemaakt, behalve afzuigkap (elke week) Wij: vriezer vol ijs, vlekken op aanrecht, koelkast, frituurvet vies. Krassen en scheuren in werkbank. Aanbevelingen: schoonmaakplan met duidelijk wat, hoe en hoe vaak. Ook voor grotere onderdelen, werkbank beter onderhouden
Schoonmaakplan en onderhoud Bevindingen: Afwas met machine Temperatuur niet gemeten, automatisch ingesteld Vuile vaat gestapeld Aanbevelingen: temperatuur van vaatwasser in de gaten houden, vuile vaat niet stapelen.