Een doopsgezind echtpaar. Schuttersmaaltijd De Amsterdamse stedenmaagd.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Opstand Albert van der Kaap.
Advertisements

Van harte welkom op de ouderavond HAVO-4
Patriotse en Bataafse revolutie
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
de genezing te Bethesda
Vinden jullie het Vanavond lachen hier? Mogen we als Christenen lol Hebben? Is alles Waar we om Lachen ook echt Om te lachen? Geef eens een Reactie.
Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders.
De Republiek in een tijd van vorsten De Republiek verliest haar voorsprong § 4.3.
Burgers regelen het zelf
De Republiek in een tijd van vorsten Een Gouden Eeuw voor de Republiek § 4.2.
WELKOM OP TOV!. Bidden Wie trekt er aan je touwtjes?
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
4.4 Het einde van de Gouden Eeuw
Frankrijk Politiek- I: Koning Lodewijk de XIVde had de adel buiten spel gezet en was een absolute vorst. Hij zou zijn macht van God gekregen hebben;
Geschiedenis van de democratische rechtsstaat in Nederland
Kenmerk 5: 07 b De confrontatie tussen de Romeinse en Germaanse cultuur van Noordwest-Europa Les 17: Het Romeinse Rijk valt uiteen.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Bij het kolenvuur Johannes
Hoofdzaken... (II) 1 Korinthe
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Gen 2: 10 Er ontspringt in Eden een rivier die de tuin bevloeit. Verderop vertakt ze zich in vier grote stromen. 11 Een daarvan is de Pison; die stroomt.
Quiz ter afronding van hoofdstuk 2
Tijd van Pruiken en Revoluties
Welkom op TOV!. De gemeente Bidden De gemeente De Christelijke gemeente Hoor je hierbij?
De Gouden Eeuw: Handel en wandel
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Lezen: Deut. 18:9 t/m 14 Zingen : Gezang 5:8
Presentatie Viresh & Arthur Burgemeestersreferendum Zoetermeer 2003.
De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.
De economie in de Zilveren Eeuw
De tijd van regenten en vorsten
Republiek versus Frankrijk
Prekenserie Mozes Spreker: Arie Davidse 9 november 2008.
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
De vreugde van de HEERE.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
Wat moet je weten aan het eind van de les?
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Schoolexamen dinsdag 13 januari
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
VOC, Grachtengordel, Rembrandt
In de 17de eeuw werd Frankrijk langzaam het machtigste land van Europa
De opkomst van Holland.
Nederland Les 6: De Gouden Eeuw; Sociale aspecten
Hoofdstuk 4 De Nederlanden
Vader Zoon Heilige Geest
1Korinthe 10: Korinthe 10 1 Want ik stel er prijs op, broeders, dat gij weet... Lett. Want ik wil niet dat jullie onbekend zijn, broeders...
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
28 juli 2013 Zoetermeer 1. 17x eeuw 61x eeuwigheid/ eeuwigheden 14x wereld 2.
1.4 Republiek der 7 verenigde Nederlanden
Zingen Vers 1 Mijn hart is, Heer, in U gerust.
Van gewesten naar eenheidsstaat
Niets nieuws... 3 januari 2016 Urk.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
Bestuur Europa 18 e eeuw. Frankrijk 18 e eeuw Welke drie standen waren er in Frankrijk in de 18 e eeuw? Hoe zie je deze standen vertegenwoordigd op de.
1.4 Republiek der 7 verenigde Nederlanden
Mijn gemeente Leeruitstap Schoolomgeving Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Nederlands Vrijdag 11 maart 2VA.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Nu even niet misschien later wel.
DE GOUDEN EEUW Grote Reis Thema 2: Kolonialisme.
Regenten en vorsten 3.4 Stedelijke cultuur in Nederland
Regenten en vorsten 3.2 Nederland en Europa
Workshop 26 januari 2017, Utrecht
Kenmerk 6 & 7 De confrontatie tussen de Romeinse en Germaanse cultuur van Noordwest-Europa Les 17: Het Romeinse Rijk valt uiteen.
Transcript van de presentatie:

Een doopsgezind echtpaar

Schuttersmaaltijd

De Amsterdamse stedenmaagd

Batavia

Regenten van het weeshuis in Gouda

Bij welk kenmerk van de Gouden Eeuw passen beide afbeeldingen?

Wapen van de gemeente Westland, vroeger van hoogheemraadschap (waterschap) Delfland. Welke functie van het waterschap?

Buitenhuis aan de Vecht

Engelse kritiek : waarop? onze eskaders zijn uitgerust en onze maatregelen te land en ter zee genomen om onze verbintenissen kracht bij te zetten; maar niets is in Holland tot dat doel gedaan. Wij zien dat de provincie Utrecht haar beraadslagingen heel tot de 17de April uitgesteld heeft, en dan zal een mijnheer Quint (burgemeester van Utrecht) misschien er niet toe geluimd zijn en ze tot nog later verschoven krijgen.

Twee belangrijke scheepstypen

Oprichting VOC waarom?

Welke kenmerken van de VOC?

Welke driehoekshandel?

Welk typerend aspect van de samenleving?

Reden van migratie?

Welke immigranten?

Dat de respectieve collegiën ter Admiraliteit, het ene meer het andere minder, sedert vele jaren van tijd tot tijd hebben gevonden een merkelijk verval en grote vermindering in de handel en commercie dezer landen; dat zij de oorzaak van dit verval meinen te moeten toeschrijven aan de meerder applicatie van verscheide natiën op de commercie en handel, die dezelve voortijds hadden genegligeerd; Analyse van de Admiraliteit

en dat zij als een tweede oorzaak van die vermindering hebben aangezien, dat de goederen die bevorens gezonden wierden van de ene plaats na de andere over deze landen als een opslag, sedert enige jaren buiten deze landen om en over andere landen heen haar weg genomen hadden Vervolg analyse

Nu is de staat van Vroedschap (regentschap)niet erfelijk, maar verkiesbaar, en een iegelijk van het Volk ofte Burgerij, daartoe gewettigd zijnde, en de vereiste bekwaamheden hebbende, kan daartoe worden verkozen, Kritiek waarop? Welke stroming?

Traditioneel of modern?

Rijkdom ten toon

... 's lands kasverkrachters, Bloedzuigers, eervergeten pachters, Als borgermeesters breed gehuisd, Gehoofd (van hof of tuin voorzien) en in den staatsie-wagen, Ten spijt der schamele gemeent, Van hen geknaagd tot op 't gebeent, Wie zijn dit?

Welk verschijnsel?