Koffie
Waarom koffie?
Hoe ontstaan de koffiebonen? Granberry De bes bestaat uit twee bonen (de zaden van de bes..)
Koffie maken Pluk de bonen Handmatig Duurder, betere kwaliteit Machinaal Scheiden
Koffie maken Pel de bonen Na het plukken bonen uit bes Natte methode Betere smaak, kwaliteit Droge methode Droogveld zon
Koffie maken Drogen van de bonen Na pellen worden de bonen gedroogd Groen Gedroogd niet geroosterd Geroosterd Land waar gedronken
Koffie maken Koffiebonen roosteren Roosteren bepaald smaak Ieder land eigen smaak, roosteren Zelf roosteren, veel voor gaan leren
Koffie maken Koffiebonen malen Na roosteren en afkoelen malen Verschillende koffie malers
Koffie maken Zet de koffie Koffiezetapparaat
Koffie maken Zet de koffie Senseo
Koffie maken Zet de koffie Cafetiere
Koffie maken Zet de koffie Turkse koffie
Koffie maken Zet de koffie Percolator
Soorten koffie Robusta Arabica 2 soorten koffie bonen
Ruikerij Costa ria Sumatra organic Ethiopia
Weetjes Per jaar wordt er meer dan 7,7 miljoen ton koffie geproduceerd. Dit houdt in: Als je alle kopjes koffie die er per dag worden gedronken achter elkaar zou zetten dan krijg je een rij die 4,25 maal rond de aarde past. Tijdens het branden van de koffie vinden er zo’n 700 chemische processen plaats die de uiteindelijke smaak aan de koffie geven. Rond 1512 de eerste koffie. Duurste koffie € 50 per kopje. De bonen Kopi Luwak en komen uit Indonesie. De bonen zijn eerst gegeten en uitgepoept door een katachtig dier.
Vragen 1.Welke twee soorten koffiebonen zijn er? 2.Noem drie verschillende manier van koffiezetten? 3.Noem een van de smaken koffie die ik mee heb?