Flexibel en geavanceerd. Dat is het idee.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Met dyslexie naar het ASO? Yes you can!
Advertisements

Van kartonnen dozen tot USB-stick
Autisme en Mindmap Thuis en op School
Unleash your productivity with Startup TOOLS today •Configuratie voor de PTC product ontwikkeling omgeving, •Applicaties voor een gecentraliseerd, grafisch.
Beheer en ordenen van digitale documenten 2008
Vereenvoudiging en flexibilisering van het functiehuis
Media en creativiteit.
Analyse Intranet Evy Jansen – Loredana Falone – Anke Coenen
Gegevensbeheer Karin Diederiks KOAC•NPC.
Workshop creatief brainstormen
Team-Psych Online steun bij uw werk. Visie Wij geven persoonlijk advies via de mail zodat de klant zelfstandig verder kan om een oplossing te vinden.
Studiedag “Blijf meester over uw schoolarchief”
Geïntegreerde integriteit: hoe werkt u daaraan?
Mindmappen ook wel bekend als woordspin of woordweb.
E-Government Architectuur Dordrecht Eén loket voor burgers
Logisch redeneren in wiskunde C
Herkansing MedMec Q3 co creatie 15 en 16 juli 2009 De student is in staat: Het begrip co-creatie en de voordelen van co-creatie te benoemen. De voorwaarden.
MEDMEC02 – periode 1 – jaar 1 Creative Tools VAKGROEP MEDIA EN CREATIVITEIT Mail: Aanwezig: di/wo/do/vr Lokaal: PH Elske Revelman de.
Digitaal Sociaal Huis Samenwerkingsproject Vlaams-Brabantse sociale huizen 2 februari 2009.
2004-nu: Safe Assign(-ment) op de VU
Naam: Juf Manon Groep: 7 Datum Tip van de week Ben kritisch op je eigen werk! BasisstofGI Extra stof Rekenen Blok 1, les.
SWOT Analyse Wat is het? Analytische tool die kan helpen om ideeën te kiezen, rekening houdend met diverse interne en externe factoren: Een interne kijk:
E-Team 2003 E-Government Dordrecht Mark Voogd, programma-manager e-government Corné Dekker, informatie-architect e-government Information Retrieval Day.
Praktijk Online Flexibel opleiden en examineren. Agenda Andriessen en Partners in het kort Zekerheid en veiligheid Praktijk voorbeelden opleiden en examineren.
1 1 ZO ZEIST Bouwen aan Brieven november Doelen Programma Dienstverlening aansluiten wensen en behoeften klant voldoen aan wettelijke eisen denken.
Aan de slag Bouwen aan Brieven in de praktijk Lex Slaghuis: Directeur Wikiwise Susanne Emde: Projectleider Bouwen aan Brieven 4 juni.
Excel Oplossingen MAATWERK voor alle diensten en organisaties die betaalbare oplossingen zoeken voor hun administratieve afhandeling.
Communicatie met ouders
1e gebruikersgroep, 6 januari 2015
Media en creativiteit Herfst les 3.
Burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen.
The Creative ones 3 concept ideeën David Kimpel Laura Prins
Kinderopvang Puurs Van centrale opvang naar Korte en Lange opvang.
MedMec04 Engagement Media & Creativiteit Wiki: http//mediaencreativiteit.pbworks.com Docentenpagina- module- les.
EEN GRENSVERLEGGENDE HOGESCHOOL VOOR IEDEREEN.
Het Nieuwe Werken eWerkplek Caroline Hovenkamp, Programma manager HNW September 2015.
Voorlopig plan trends Waar zijn we achter?  Resultaten desk  Mening van experts Wat hebben we bedacht?  Het idee Vragen?
Evaluatie Huis van de Mechelaar. Cijfers Huis van de Mechelaar Totaal # bezoekers sinds start nieuwe werking: Totaal # afspraken afgehandeld sinds.
Inleiding AAN DE SLAG MET HET INTRANET Aan de slag met het intranet 1.
BELEIDSPLAN. Concept en Pilot jaar  Het team van O.B.S “de Westhoek” voert het zogenaamde Handelings Gericht Werken in (HGW).  We stemmen.
Wiskunde in de bovenbouw havo
Administratie inrichten Van bouwstenen tot instructie schrijven.
HNW Workshop Ambtenaar 2.0, 19/10/ HET NIEUWE WERKEN BIJ DUO.
DigEplan
Mindmappen ook wel bekend als woordspin of woordweb.
Cliënt en Mediawijsheid Les 5 Mensen met een (lichte) verstandelijke beperking.
Miranda Mesman, RIVM Theo van Alphen, RIVM 21 juni 2016 Digitaal samenwerken met je buren, sessie 3.7.
Vergaderingen zinvol maken. De kern van een fantastisch team is fantastische communicatie. Kern.
Arbeidsmarktonderzoek gehandicaptenzorg
Digitale mogelijkheden voor leerlingen met lees- en schrijfproblemen
Docentvaardigheden ICT
Grip & Controle op digitalisering
TOOL MEDIA DESIGN Onderwerp van de les.
Les Pointeurs en facebook
Tool IE-3: Kenmerken van probleem-oplosopdrachten
Start digitaal portfolio LOB
Woordenschat Hoofdstuk 3
Gebruik Blackboard FEW
Van centrale opvang naar Korte en Lange opvang
Marktconsultatiedag 29 november
Kennisclip Web toepassingen
Product van TU Delft, SEC
Organisatie structuur
Ontwerp een buitenles Les 1 Les 4.
waar / niet waar DE WAARDE VAN IETS IS VOOR IEDEREEN HETZELFDE
Product van TU Delft, SEC
Het is belangrijk om u hierover goed te laten informeren.
Transcript van de presentatie:

Flexibel en geavanceerd. Dat is het idee. Jori van Keulen Mark Uriot Mark Montvai Een team met ideeën.

Het probleem Papierloos leven de oplossing? Waar ligt het probleem? Field Research Rabobank gaf aan hun klanten te willen helpen al hun papierwerk weg te kunnen doen Wat zou moeten betekenen dat klanten momenteel papier als probleem zien We zijn gaan kijken wat precies het probleem is, om uit te vinden of het wegdoen van al het papierwerk een oplossing is voor het juiste probleem Om een beter inzicht in de behoeftes van de gebruiker hebben we een aantal onderzoeksmethodes toegepast Interviews, Direct Observations, Usability Tests en What If.. Aan de hand van de resultaten die hier uit gekomen zijn hebben we een concept ontwikkeld en uitgewerkt in een functioneel prototype

Papier Papier is niet het probleem Het zorgt voor problemen Het heeft unieke eigenschappen Het zorgt voor problemen Waarom dan toch papier? Iedereen gebruikt het anders Papier opzich bleek niet het probleem te zijn, er is dan ook geen directe behoefte dat mensen geen papier meer willen Mensen vinden het bijvoorbeeld erg fijn als ze met een document te moeten werken om een vel papier in handen te hebben, wat je snel weg kan leggen, samen kan bekijken, of aantekeningen op maken Maar het brengt een aantal problemen met zich mee en hier wil men wel graag vanaf Ten eerste neemt papier veel ruimte in, vooral als je alles opbergt in mappen en kasten Daarnaast kost het te veel tijd en energie om alles op orde te houden, vaak gebeurt dit dan ook niet Toch vinden mensen het lastig om hun papier weg te doen. Er zijn nog steeds documenten waarvan het noodzakelijk is deze op papier te hebben, zoals contracten en zaken voor de belasting Veel mensen weten niet goed wat wel en niet weg mag. Uit onzekerheid bewaren ze daarom veel meer dan nodig. Uiteindelijk wordt het aantal papier in huis bepaald door wat bedrijven nog via de post opsturen, zolang deze niet overstappen naar digitale documenten zullen mensen altijd papier blijven hebben. We hebben ook gekeken naar wat voor documenten mensen bijhouden en hoe ze dit op orde houden Het werd snel duidelijk dat iedereen een eigen manier van ordening, specifiek ingericht voor de persoonlijke situatie Sommige mensen gooien alles in een la, anderen hebben een kamer vol kasten en alles gestructureerd in mappen ingedeeld Iets dat we tegenkwamen waren parkeer- of todo-bakken. Veel mensen geven de voorkeur om bijvoorbeeld 1 keer per week of per maand de administratie te doen en gooien in de tussentijd alles in zo'n bak

Digitaal Eigen oplossingen Al het papier digitaliseren te veel werk Flexibel en op maat Al het papier digitaliseren te veel werk Lastig te structureren Veel mensen hebben al een start gemaakt met het digitaliseren van hun documenten Met zelfgemaakte Excel-sheets wordt de administratie bijgehouden Het viel ons op hoeveel er al gebruik gemaakt wordt van diensten als Dropbox en Google Drive Vooral voor het opslaan van ingescande documenten Men gaf aan erg tevreden te zijn met de simpelheid en flexibiliteit van de mappenstructuur hierin De voornaamste reden dat mensen zijn gaan digitaliseren is om makkelijker bij hun informatie te kunnen Men is gewend om via de computer vrijwel alles te kunnen vinden wat ze nodig hebben Dus het doorzoeken van tientalle papieren documenten is te veel moeite Ondanks dat de systemen worden gewaardeerd, schiet het vaak toch niet op Vooral het inscannen van documenten is voor vrijwel iedereen te veel moeite en dan ook de reden dat ze het niet doorzetten Daarnaast is het ook lastig om alle mappen en bestanden goed in te delen, waardoor mensen alsnog documenten kwijtraken

Het concept Doelgroep Flexibiliteit door aan te sluiten bij persoonlijke administratie structuur Ongedwongen parkeer-bak Vrije mappenstructuur Documenten met informatie Intelligente functies Analyseren en begrijpen Koppelen en taggen Het is duidelijk dat de overgang van papier naar digitaal al in werking is Mensen zullen nooit actief gaan inscannen of foto's maken Het is geen optie papier om te zetten, dus we moeten focussen op het ondersteunen van wat er al digitaal is en zal worden De huidige administratie structuur moet voor iedere klant behouden blijven, Het mag niet zo zijn dat mensen hun systeem moeten veranderen En omdat iedereen zo zijn eigen syteem heeft moet het flexibel genoeg zijn om iedere soort van ordening te ondersteunen Het idee van de parkeerbak dat we tijdens het onderzoek tegen kwamen gaf ons inspiratie voor het systeem Het startpunt van de applicatie is dan ook deze zelfde parkeerbak, omgedoopt tot Rabobak Hierdoor wordt de gebruiker niet gedwongen om alles meteen in te moeten delen, maar rustig op bijvoorbeeld een zondagmiddag alles netjes op orde te brengen. Het viel ons op hoeveel mensen er momenteel gebruik maken van Dropbox en Drive voor digitalisatie Het systeem zal gebruik maken van deze zelfde mappen structuur, zodat de gebruiker in controle blijft Een gebruiker kan zijn documenten op verschillende manieren in het systeem zetten. Bij ieder document heeft de gebruiker een onbeperkt aantal velden om de informatie van dit document in te voeren Voor het gemak is er de optie op deze velden op te slaan als Sjabloon, zodat dit opnieuw gebruik kan worden Wat dit systeem speciaal zal maken zijn een aantal intelligente functies wat het ordenen en vinden van informatie sterk zal verbeteren. Ieder document kan geanalyseerd worden en, mocht het herkent worden, automatisch gecategoriseerd worden en de informatie uitgelezen worden. Met behulp van tags en koppelingen tussen documenten is de gebruiker in staat sneller informatie bij elkaar te vinden. Dit, in combinatie met het kunnen zoeken naar content binnen documenten zal een gebruiker, zelfs als de documenten niet ingedeeld worden in mappen, alles snel terug kunnen vinden

http://share.axure.com/2USPKL/ Het prototype werd over het algemeen goed ontvangen, men vond het overzichtelijk en snapte het idee Waar vooral vragen over waren was de meerwaarde van dit systeem tegenover bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive. Dit werd mede veroorzaakt door de gebreken van het prototype. Indien alle functies zouden werken waren veel mensen enthousiast

De knelpunten Onder naam van de Rabobank? Privacy en vertrouwen

Extra uitbreidingen Administratieve tools Groepen en profielen Werkblad Koppeling aan bankpas

Flexibel en geavanceerd. Dat is het idee. Vragen?