Europa en ik.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
DE INTERNATIONALE MOTORRIJTUIG- VERZEKERINGSKAART
Advertisements

Hoofdstuk 4 Duitsland, een land in Europa
Hoofdstuk 1A: Europeanen
Oostenrijk Door Caro.
KRINGEN 1 Module 2: Bedrijfshuishouding SEPA. KRINGEN 1 Module 2: Bedrijfshuishouding Inleiding: betalingen buitenland!  Op reis: cash en debetkaarten.
DE EUROPESE UNIE HOOFDSTUK 2A GROEP 7.
Hoofdstuk 1 Het begin van Europese samenwerking.
Topografie nakijken ! Topografie leren !.
Paragraaf 8.1 Europa. Wat voel jij je het meest? Bewoner van mijn dorp/stad Brabander Nederlander / inwoner van mijn land van herkomst Europeaan Wereldburger.
Een loopbaan in het onderwijs
De Donau zo blauw.
De Eerste Wereldoorlog
WWf Door Wouter En Omar.
De belangrijkste problemen
De eenwording van Europa
Hoofdstuk 1 van EGKS tot EU.
De eerste wereldoorlog (1914 – 1918)
Wolf Thomas en Eben.
Duitsland Door Ruben.
Reeks 1 Reeks 2 STOP TEST Je kennis van de Europese landen !
SAUTER NEDERLAND INDUTEQ 5 OKTOBER WAAR WE TE VINDEN ZIJN SAUTER OPEREERT INTERNATIONAAL EN IS DUS ALTIJD DICHTBIJ.
Europese eenwording.
Europese Samenwerking
België Bulgarije Cyprus Denemarken Duitsland Estland Finland Frankrijk
Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Italië 1973
Europa en ik. Naar een betere integratie van allen? De Europese Unie.
Europa en ik. Naar een veiliger Europa? De Europese Unie.
Groepje van: Marieke, Lars, Tobias, Anouk N, Maritha & Lisa
Europa.
Europese Samenwerking
Historisch overzicht paragraaf 6.2
INTERNATIONALE HANDEL
EVS European Voluntary Service. Youth in Action  Vrijwilligerswerk in het kader van ‘Youth in Action’ Youth in Action JINT vzw
Een periode aardrijkskunde
De Europese Unie: 500 miljoen mensen – 28 landen
Verdrag van versailles
Vraag: Door welke twee landen stroomt de rijn?
De Grote Oorlog
Duid het juiste land aan
De verschillen in Europa
Rollenspel EU besluitvorming
Aanval op Aanval op vliegveld Valkenburg Hongerwinter mobilisatie Operatie Market Garden Proclamatie Koningin Wilhelmina D-day Auschwitz monument.
Vrij verkeer Mohamed Ait-Baali Miki Zivkovic Min Lan Zhuo 2 juni 2010.
Aardrijkskunde Hoofdstuk 2 – les 3.
DE EUROPESE UNIE.
LEVENDE OCEANEN Oceanen zijn het prachtige leefgebied van duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben de oceanen een grote rol bij het regelen van het.
Cultuur in Europa.
Seminarie Uitbreiding Europese arbeidsmarkt : bedreiging of uitdaging? Tewerkstelling van buitenlandse werknemers in België
Warum Deutsch?. Alle sprechen doch Englisch? Duits = de meest gesproken moedertaal in Europa! In totaal zijn er in Europa 100 miljoen mensen die Duits.
Voorlichting Buitenland november Voorbereiding buitenlandstage Bespreek met je vakdocent je stagedoelen Zoek een Sbb erkend leerbedrijf.
Stages in Europa Erasmus+ Traineeship voor afgestudeerden.
De EU is een Unie = verenigt landen en mensen De EU is Europees = gelegen in Europa Wat is de Europese Unie? 2 Laten we eens inzoomen: Wat hebben de Europeanen.
De Europese Unie of EU De EGKS wordt gevormd EGKS = Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal.
1 oktober 2016 MATA HARI Mystery TOUR. MATA HARI Mystery TOUR Programma Infodag Mata Hari Themareis Routeschema Reisprogramma Techniek en Keuringen MATA.
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over de Nederland en Europa
Op sneeuwklas in Zwitserland
Europa Mijn thuis.
Welke rol speelt de EU bij de vrijmaking van de internationale handel?
Erasmus + Geneviève Cochez.
De toekomst van het milieu
Topografie Landen van Europa.
Op sneeuwklas in Zwitserland
Europa.
Geld in Europa rekenen.
De Donau zo blauw.
Maatschappijkunde Politiek H7 t/m 10.
De toekomst van het milieu
Rollenspel EU besluitvorming
Nederland en de rest van de wereld
Veilig werken in de logistiek (KAM)
Transcript van de presentatie:

Europa en ik

Naar een groenere planeet? De Europese Unie Naar een groenere planeet?

Een verhaal van twee landen

Ondertussen, stroomopwaarts aan de rivier in een ander land…

Stroomafwaarts zijn de vissen allemaal dood…

Hoe kunnen ze ervoor zorgen dat de vissen niet meer vergiftigd worden?

Belangrijkste rivieren in Europa Volga Don Shannon Theems Elbe Oder Vistula Dnjeper Seine Rijn Loire Donau Po Rhône Taag

Wist je dat... de belangrijkste Europese rivieren en de landen waar ze doorheen stromen de volgende zijn: Donau (2850 km): Albanië, Oostenrijk, Bosnië-Hercegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Italië, Macedonië, Moldavië, Polen, Roemenië, Servië, Montenegro, Slovakije, Slovenië, Zwitserland, Oekraïne Rijn (1319 km): Zwitserland, Duitsland, Nederland, Italië, Liechtenstein, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, België Vistula (1086 km ): Polen, Wit-Rusland, Slovakije, Oekraïne Oder (912 km): Tsjechië, Polen, Duitsland  Po (652 km): Italië, Zwitserland, Frankrijk  Elbe (1165 km): Tsjechië. Duitsland  Taag (1007 km): Spanje, Portugal  Rhône (485 km): Zwitserland, Frankrijk  Loire (1020 km): Frankrijk  Shannon (370 km): Ierland 

Wist je dat... de belangrijkste soorten giftig afval de volgende zijn: Pesticiden/insecticiden Onkruidverdelgers/herbiciden Accuvloeistof Batterijen Verven Olie Radioactief afval Geneesmiddelen – ook klinisch afval, bijvoorbeeld hypodermische naalden of dialyse-afval Bleekmiddelen Gasflessen Koelkasten/diepvriezers

Wist je dat... Negentien landen het rivierbekken van de Donau delen, wat het tot 's werelds meest internationale rivierbekken maakt. Vijf grote rivieren en 165 miljoen mensen lozen vervuiling in de Donau. De rivier krijgt ongezuiverd rioolwater te slikken van steden, pesticiden en chemicaliën van landbouwakkers, afval van fabrieken en olie van schepen. In 1988 werden 364 vaten giftig afval uit Italië in de Donau gedumpt en raakten die op de een of andere manier tot op de stranden en in de kustwateren van Turkije.

Wist je dat... de Europese Waterkaderrichtlijn een aantal wetten omvat die de zorg voor rivieren in de EU-lidstaten regelt. De richtlijn stelt dat de lidstaten al de rivierbekkens die op hun grondgebied liggen, volledig in kaart moeten brengen de lidstaten een management plan voor ieder rivierbekkendistrict moeten opstellen, om een goede ecologische staat van het water te verzekeren en vervuiling door gevaarlijke stoffen terug te dringen. Lidstaten moeten ook boetes opleggen als er inbreuken op deze maatregelen worden gepleegd. rivierbekkens die het grondgebied van meer dan één lidstaat bespoelen, zullen worden toegewezen aan een internationaal rivierbekkendistrict. Een bevoegde autoriteit zal voor elk van deze rivierbekkendistricten worden aangewezen.

Wist je dat... de Europese Unie heel wat maatregelen heeft genomen om het milieu te beschermen – waaronder: De formulering van doelstellingen ter beperking van luchtvervuilende stoffen afkomstig van voertuigen Het instellen van normen voor zwemwater Het invoeren van regels voor afvalverwerking, zodat gevaarlijk afval uit Europa niet meer geloosd kan worden in arme landen De vraag aan alle lidstaten om het lawaai van hun grote steden, wegen en luchthavens in kaart te brengen en actieplannen op te stellen om het lawaai terug te dringen De goedkeuring van de Vogelrichtlijn die 194 bedreigde soorten en ondersoorten van wilde vogels specificeert die bijzondere zorg behoeven Het instellen van de EU-Emissiehandel voor CO2-uitstoot uit de industrie