The Family Rise and Fall van Charles Manson…. Charles Manson, pas uit de gevangenis… Waar hij vastzat voor het aanzetten tot prostitutie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

Uitleg over de politiek !
Niet Klikken, Er is muziek bij Oud mogen worden is een zegen Z e z e g g e n ….
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
De les van de graankorrel
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
GELD!!! Je kunt er een huis mee kopen, maar geen thuis.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Gedicht van Herma de Jong
Discipelschap.
Loverboys.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Ik ben VERMIST sinds 16 maart 2007 OPSPORING VERZOCHT.
De christelijke boodschap
Wat maakt het leven zinvol?
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Discipelschap.
Het Vierde Huwelijk.
Onderwerp Filosofie 1BaMV
Echtscheiding: gevolgen voor kinderen
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.
Weetjes over mannen..
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
Hallo, lieve vrienden! Het is iets wat je niet kunt zien!
Achab en Nabot Erfrecht in Israel.
Piet en zijn vader zitten in huis. Piet zegt dat hij naar buiten gaat. Zijn vader zegt dat hij niet mag glijden op het ijs, omdat het ijs nog te dun is.
Boekbespreking van: Damon Dekker.
Godsdienst 1 1.
Joringel ging weg en kwam uiteindelijk in een vreemd dorp.
Nu kon de heks niet meer toveren, en Jorinde stond weer voor hem.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
‘Liever een open relatie?’
Breek de stilteStef Bos & Bob Savenberg 2006.
Ik ben Ulrike Seynaeve en ik ben 18 jaar oud. Op 18 november 1991 werd ik geboren te Torhout, maar al men hele leven lang woon ik te Lichtervelde. En.
Dilemmatest vroeger en nu © 2013 Museum Elisabeth Weeshuis
Welkom Israelzondag.
10 raadseltjes om jouw logica te testen !!!
Les 3: Verkeer TOETS.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Kinderen over de liefde Grappige uitspraken en quotes
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
in Nieuw-Testamentisch perspektief
EEN GOEDE RAAD Van iemand… Met levenservaring....
Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm
Blok 6.
Stef Bos & Bob Savenberg
‘n Kleine jongen rijdt met zijn vader langs het ’’ hete ‘’ kwartier van de stad en vraagt aan zijn papa.
Rouw & Verlies Les 3.
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
Gods aanwezigheid ontdekken
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
‘Mixed up piles’.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Karel en Elegast.
God maakte in het begin alles.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
De mogelijke standpunten Songs  Willem Vermandere ‘Bange blanke man’ Lied: (toegang )
Myrna, een 5-jarig meisje werd gezien wegens een recente uitspraak aan moeder: ‘papa zit aan mijn plassertje’. Anamnese en lichamelijk onderzoek vertoonden.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Transcript van de presentatie:

The Family Rise and Fall van Charles Manson…

Charles Manson, pas uit de gevangenis… Waar hij vastzat voor het aanzetten tot prostitutie

Snel terug op het oude pad Mary Brunner is het eerste Manson- meisje. Anderen volgen al snel, zoals Lynette Fromme (18), Patricia Krenwinkel en Susan Atkins (beiden 19).

Manson zoekt gemakkelijke prooien De meisjes kennen elkaar niet, maar hebben hetzelfde meegemaakt: na de scheiding van hun ouders hebben ze hun kleinburgerlijke omgeving verlaten, en ze haten hun vader. Ze zoeken naar de zin van hun leven, maar vooral naar een vaderfiguur. Manson geeft ze waarnaar ze verlangen: aandacht, bewustzijnsverruimende lsd- trips en seks.

De ommekeer Manson verzamelt steeds meer volgelingen, zijn meisjes dienen als lokmiddel Ze wonen allemaal samen op een ranch en gebruiken dagelijks grote hoeveelheden LSD Manson wordt alsmaar gekker, hij wordt opvliegender en kwader op de maatschappij. Hij predikt rassenhaat en rassenoorlog is zijn doel

De voorspelling Spoedig zullen zwarte Amerikanen brute moorden begaan in het witte deel van Los Angeles en de muren beschrijven met het bloed van hun slachtoffers, voorspelt hij. In paniek zal de blanke bevolking de zwarte getto’s aanvallen. Deze rassenoorlog – die hij ‘Helter Skelter’ noemt – luidt het einde in van het blanke ras. Alleen de Manson-familie zal overleven omdat ze op tijd onderduikt. En zodra de zwarte winnaars van de oorlog inzien dat hun ras niet geschikt is om te heersen, zal de Familie klaarstaan en de wereld veroveren. Helter Skelter begint over een paar weken, zegt hij.

Maar… de voorspelling komt niet uit Als de zwarte bevolking niet doet wat Manson voorspelt, namelijk alle blanken beginnen uitmoorden, zal ‘The Family’, Mansons intussen uitgebreide groep volgelingen, daar iets aan moeten doen…

De eerste moorden Regisseur Roman Polanski en zijn vrouw Sharon Tate, samen in een film

8 augustus 1969 In deze villa op Cielo Drive wonen regisseur Roman Polanski en zijn hoogzwangere vrouw Sharon Tate. Op 8 augustus is Polanski niet thuis, zijn vrouw nodigde enkele vrienden uit…

Mansons opdracht De tijd is rijp voor Helter Skelter, volgens Manson. Het is al donker als Charles Manson zijn trouwe volgeling Tex opzoekt. Hij praat heel langzaam, alsof hij naar woorden zoekt: ‘Ik wil je vragen om iets voor me te doen vannacht...’ Manson kan hem alles vragen, is het antwoord van Tex. ‘Ik wil dat je naar het huis van Terry Melcher gaat. Neem een paar meisjes mee... en slacht iedereen in het huis af, zo wreed mogelijk’, zegt Manson en hij geeft Tex instructies: draag allemaal zwarte kleding, knip de telefoonleiding door, vermoord iedereen, hang ze op, steek hun ogen uit en beklad het hele huis met woorden in bloed: ‘pigs’, ‘rise’ en ‘Helter Skelter’.

Tweede moord: 9 augustus 1969 Bij het echtpaar LaBianca: ‘Rustig blijven. Ga zitten en blijf rustig’, zegt Manson als hij binnen is bij het echtpaar. Hij zegt dat hij uit is op hun geld en bindt ze vast. Dan gaat hij terug naar de auto, geeft instructies aan de anderen – Tex, Patricia en Leslie - en rijdt weg. In de woonkamer vermoordt Tex Leno LaBianca met vier messteken, terwijl de meisjes in de slaapkamer een eind maken aan het leven van zijn vrouw Rosemary, met 41 messteken. Voor ze weggaan steekt Patricia Krenwinkel een vleesvork in Leno LaBianca’s maag en bekladden ze de muren met woorden als ‘DEATH TO PIGS’ en ‘HELTER SKELTER’. De moordenaars liften terug naar de ranch.

Manson blijft buiten schot, zijn volgelingen doen het vuile werk… Susan Atkins-Patricia Van-Houton- Leslie Krenwinkel ‘Tex’

Toch wordt ook Manson veroordeeld Alle vijf de schuldigen worden veroordeeld tot de doodstraf. Aangezien de moorden in California gebeurden en de doodstraf daar snel wordt afgeschaft, wordt deze straf omgezet tot levenslang.