Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011. Gemeente Deerlijk – IBA’s 08 | 03 | 2011.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Westzanerdijk, Overtoom & Zuideinde
Advertisements

Infovergadering Veldstraat 24/09/2012
Maximale afkoppeling van hemelwater Ontwerpplannen
Collector doorgang Westrozebeke
Herent - infovergadering bewoners – 26-september-2012
Gemeentelijke milieubarometer Versie De gemeente als bedrijf.
H2O Goed wonen in H2O. H2O Programma 1.Verslag van 7 december 2.Na 7 december tot nu 3.Keukentafelgesprekken 4.Conclusies rapport 5.Vervolgstappen.
Riolering Hoograven fase III
Colemontstraat, Schotelstraat en Kuilbergstraat
Thema Natuur – luik groen
Waarom zijn we hier samen?
Maximale afkoppeling van hemelwater Voorontwerpplannen
Gemeentelijk RioleringsPlan Afdeling Weg en Water P.J. Lievense 22 augustus 2006.
Proefproject Noordrand Westwijk
PA7b overstromingen overzicht activiteiten Richtlijn 2007/06/EG Context: Plenaire vergadering, Brussel, 12 december 2007 D.8.1.c De plenaire vergadering.
Individuele waterzuivering 23 septmeber milieudienst Bierbeek Duurzaam Betaalbaar Betrouwbaar Hoog Zuiverings- rendement Kenmerken van een goede.
Afkoppelen in Kortrijk: het beleid. INHOUD Kader Historiek Subsidies Rol afkoppelingsadviseur.
Wettelijke bepalingen inzake scheiding van hemel- en afvalwater en kadering ervan in afkoppeling op particulier domein Rebecca Callebaut.
Verbindend Water: Langetermijnvisie op de waterketen
Collector Molenbeek fase 3 – Hauwerzele en Blareveld
Aquafin partner for all wastewater projects 1 FASE 3: Ommegang West tot burelen Westvlees.
Lokaal waterbeleid en Europese doelstellingen Wim Van Gils Beleidsmedewerker Water.
Pesticidenvrij terreinbeheer Samenwerken tussen gemeentebestuur en bewoners.
AFKOPPELING VAN HEMELWATER & AFVALWATER
Project: Hasselt Kuringen Noord fase 1
Pidpa – HidroRio in Willebroek
Project: Steenweg op Kortenaken en Drinkteil
Infovergadering Project: Hasselt Stevoortse Kiezel fase 2.
LAUWE Rekkemstraat - Menenstraat K. Astridlaan INFOVERGADERING 15 maart 2010 Bureau Cnockaert.
Riooltaks in Gent Hoe zit dat nu?.
SAMENWERKEN IN DE WATERKETEN Stand van zaken Bestuursakkoord Water in het werkgebied van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht.
VEILIG WERKEN OP HOOGTE
Herstructurering Molenstraat te Mussel Datum: 18 oktober 2012 Herstructurering Molenstraat te Mussel 1.
Herinrichting Everlosebeekstraat
Herinrichting Broekstraat – Melegemstraat - Groenstraat Hoorzitting 21 januari 2015.
Wegenis- en rioleringswerken Leugenberg – Marconistraat – Edisonlaan
- WIRIXSTRAAT – HAMELSTRAAT - STEENBAKKERIJEN - LEGASTRAAT - EMIEL DEWITTSTRAAT ONTWERPFASE Gemeente Niel: Wegen- en rioleringsprojecten:
Project: Albertkanaalstraat & Overdemerstraat Infovergadering.
Pidpa – Riolering in Zoersel. Wie zijn wij? Pidpa - Riolering = project van Pidpa voor rioolbeheer van de gemeente Pidpa is actief in 28 gemeenten op.
De Afkoppeling Stappenplan Timing Wie betaalt wat? Zaken om mee te nemen Dhr. Beeckman.
Doortocht Itegem - Aanleg riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering 25 april 2013.
Presentatie GRP 2008 Adrie Hanegraaf. Gemeentelijk Riolering Plan 2008 Omvang van de voorzieningen Beheer en onderhoud Renovatie en vervanging Kosten.
Nieuwe hemelwaterverordening Geldig voor bouwdossiers ingediend na !
Project K : Rioleringswerken Wortel kolonie Voorstelling bewonersvergadering 4 september 2013.
Afkoppelingswerken op perceelsniveau Info-avond Riolerings- en wegeniswerken Weikantlaan, Berkenlaan, Populierendallaan, Verlandevijvers en Oude Schapenbaan.
Beheer van rioleringen Zoneringsplan Centraal gebied Collectief te saneren gebied Individueel te saneren gebied Beheer grachten en waterlopen Wijkoverleg.
Beheer van rioleringen Zoneringsplan Centraal gebied Collectief te saneren gebied Individueel te saneren gebied Beheer grachten en waterlopen Wijkoverleg.
Gemeentelijke watertaken onder de Omgevingswet Peter de Putter Utrecht, 4 februari.
Afkoppeling Haneveldlaan Gemeente Grimbergen Infovergadering
Zonhoven: Kriekelstraat, Bruinstraat ea 30 april ZONHOVEN KRIEKELSTRAAT, BRUINSTRAAT, KOLVERENSTRAAT EA TOELICHTING DOOR MARC VANDECRUYS.
1 Gemeente Rijkevorsel: K : Wegen- en rioleringswerken in Looi – Looiweg - Smeel 14/06/2016.
1 BRASSCHAAT: Wegen- en rioleringswerken Het Leeg - Aanleg riolering en wegenis -
STUDIE- EN ONTWERPBUREAU LANDSCHAPSINRICHTING RIOLERINGSCONCEPTEN KEURING RIOLERING.
Aansluiting Neerpoortenstraat 26 september Waarom zijn we hier samen? Inleiding door de heer burgemeester Danny Vangoidtsenhoven Toelichting Aquafin.
Afkoppelingswerken op perceelsniveau
Afkoppelingswerken op perceelsniveau
Project:Hossenstraat Tongeren
Informatieavond riolerings- en wegeniswerken Warandestraat
IBA BEHEER HEIST-OP-DEN-BERG
VNG Modelverordening hemelwater en grondwater
Project: Persoonstraat
Project:Hossenstraat Tongeren
Afkoppelingswerken op perceelsniveau
Routekaart verbreed GRP
Project: Doortocht N141 Ham
STUDIE- EN ONTWERPBUREAU
Collectieve aankoop/beheer IBA’s
Vleteren – Woesten Wegenis en rioleringswerken in de Poperingestraat te Woesten Bewonersvergadering 13 november
Kathleen HUTSEBAUT Burgemeester
Herinrichting Strijpstraat
Transcript van de presentatie:

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011

Gemeente Deerlijk – IBA’s 08 | 03 | 2011

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011 Overzicht wetgeving Zoneringsplan Collectief aanbod van de gemeente Facturatie en kosten voor de burger Concreet en praktisch Beheer en onderhoud na plaatsing Uitgevoerde werven

Overzicht wetgeving Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011 Overzicht wetgeving Europese Kaderrichtlijn Water – 23 oktober 2000 Decreet Integraal Waterbeleid – 18 juli 2003 de bescherming, de verbetering of het herstel van oppervlaktewater- en grondwaterlichamen op zo'n wijze dat tegen uiterlijk 22 december 2015 een goede toestand van de watersystemen wordt bereikt het voorkomen en verminderen van de verontreiniging van oppervlaktewater en grondwater (door zuivering) hemelwater zoveel mogelijk verdampt of nuttig wordt aangewend of geïnfiltreerd, en dat het overtollig hemelwater en effluentwater gescheiden van het afvalwater en bij voorkeur op een vertraagde wijze via het oppervlaktewaternet wordt afgevoerd

Opmaak zoneringsplannen Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011 Opmaak zoneringsplan Opmaak zoneringsplan – 2007 Kans om bezwaren in te dienen Geeft weer in welke zuiveringszone uw woning gelegen is Opgesteld door de VMM in samenwerking met de gemeente Indeling in zones Oranje of centraal gebied (via openbare riolering aansluiting op zuiveringsstation van Aquafin) Groene of collectief te optimaliseren buitengebied (collectieve inzameling nog te realiseren) Rode zone of individueel te optimaliseren buitengebied (afvalwater individueel zuiveren door middel van een IBA) Definitieve vaststelling zoneringsplan – 2008

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011 Opmaak zoneringsplan

Collectief aanbod gemeente Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011 Collectief aanbod gemeente Burger heeft de keuze Instappen in het collectief aanbod Of individueel zorgen voor een IBA De gemeente biedt een collectief aanbod aan Keuze uit 2 systemen geselecteerd door de gemeente Intensief systeem (betonnen systeem met 3 compartimenten) Extensief systeem (kokosbiobed) Collectief aanbod Saneringsplicht wordt overgenomen door de gemeente door middel van een overeenkomst Burger kiest welk systeem hij wenst via keuzeformulier Installatie gebeurt in onderling overleg en liefst in clusters Gemeente rekent een verhaalbelasting (30 % van de totale factuur) aan

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011 Collectief aanbod gemeente Onderhoudscontract is voor rekening van de gemeente Afkoppelingswerken (scheiden van regenwater en afvalwater) op privaat domein zijn ten laste van de burger Heraanleg tuin en bestrating (oprit, terras,…) is ten laste van de burger Door de overname van de saneringsplicht kunnen er geen attesten meer verleend worden voor de vrijstelling op de gemeentelijke saneringsbijdrage Elektriciteitskosten zijn ten laste van de burger Septische put Intensief systeem Niet nodig, maar bestaande septische put kan behouden worden als deze technisch OK is Extensief systeem Mag behouden worden indien deze technisch OK is Minimuminhoud van l Doorgang van 1,50 m Bij niet aanwezigheid van een septische put wordt er nog een voorbezinker geplaatst

Facturatie en kosten voor de burger Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011 Facturatie en kosten voor de burger Kosten voor de burger: De gemeente rekent aan de burger een belasting aan na indienststelling van de IBA Deze belasting bedraagt 30% van de factuur die de gemeente betaalt voor de aankoop, levering, plaatsing en indienststelling van de IBA De verhaalbelasting kan gespreid worden over 20 jaar, mits aanrekening van interesten Energiekosten Een gemeentelijke bijdrage voor de sanering van het afvalwater wordt aangerekend via de waterfactuur Afkoppelingskosten en kosten voor de heraanleg van de tuin of verharding

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011 Facturatie en kosten voor de burger De gemeente betaalt volgende kosten: De kosten voor de aankoop, levering, plaatsing en indienststelling van de IBA De kosten voor een onderhoudscontract Ruiming van de septische put of voorbezinker

Concreet en praktisch Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011 Concreet en praktisch Overdracht saneringsplicht aan de gemeente: Via het invullen van het keuzeformulier maakt de burger kenbaar welke IBA hun voorkeur geniet Terugkoppeling vanuit de gemeente wanneer de installatie zal geïnstalleerd worden na selectie welke IBA’s/clusters eerst geplaatst worden Plaatsbezoek: Aannemer samen met de gemeente komt de situatie ter plaatse bekijken Tegen het plaatsbezoek moet gekend zijn welke afkoppelingswerken moeten gebeuren en tegen wanneer deze kunnen uitgevoerd worden Na het plaatsbezoek wordt er een uitvoeringsplan en een raming van de kosten opgemaakt Indien alles OK, dan wordt de werf opgenomen op de planning om uitgevoerd te worden Na uitvoering wordt er een verhaalbelasting aangerekend op basis van de factuur

Beheer en onderhoud na plaatsing Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011 Beheer en onderhoud na plaatsing Volgen van de bepalingen opgenomen in de overeenkomst Producten die NIET mogen geloosd worden zijn: Bedrijfsafvalwater, regenwater, bleekwater, agressieve ontstoppers, verf, white spirit, thinner, motorolie, desinfecterende middelen, maandverband, zuren,… Melden van problemen aan de milieu- of groendienst zodat er kan ingegrepen worden om de goede werking zo min mogelijk te verstoren

Uitgevoerde werven Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011 Uitgevoerde werven

Gemeente Deerlijk – IBA’s08 | 03 | 2011 Uitgevoerde werven