M A K E Y O U R N E T W O R K S M A R T E R Video Motion Detection (VMD) ppt_aa1_p08_motion_detection_v4-0_nl_0508.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Intro Active Living For Alzheimer-patients, call 3
Advertisements

Doublet deel 1 – de basis.
Spoedcursus Fotografie
Garmin Forerunner Martin Breedijk. Garmin Forerunner • Moderne vormgeving, licht van gewicht • Uiterst gevoelige SIRF III ontvanger • Weergave datavelden.
Video Verwerking Movie Maker
gebouw applicaties binnen een gebouwbesturingssysteem
Dé online software voor camerabeveiliging - 24/7 toegang tot live en opgenomen beelden - Geen lokale recorder en software nodig - Volledig online & Plug.
Moederbord en blu-ray.
Informatieverwerkende systemen
Welkom Katja Goertz, commercieel adviseur Ascom Nederland.
M A K E Y O U R N E T W O R K S M A R T E R Wireless ppt_aa1_p04_wireless_v4-0_nl_0508.
Centrale Controle-Stuureenheid
Interactive geodesign tools
VBS De Bron Meester Ronny Marc Horst
Input/Output Invoer/Uitvoer
M A K E Y O U R N E T W O R K S M A R T E R Power over Ethernet ppt_aa1_p05_poe_v4-0_nl_0508.
... M A K E Y O U R N E T W O R K S M A R T E R IP-Adres instellen ppt_aa1_p10_ip_addressing_v4.1_nl_0508.
Technische ondersteuning bij dementie: praktische voorbeelden
Meet-, stuur- en regelsystemen
Gezichtherkenning in de praktijk Jurgen den Hartog Mogelijkheden en randvoorwaarden Colloquium Intelligente Camera’s 7 juni 2012.
Hoogwaardig internet voor hoger onderwijs en onderzoek Utrecht, 29 maart 2006 nieuwe technische ontwikkelingen m.b.t. eduroam eduroam voorwaarts! Paul.
Hoofdstuk 3 – Gegevens verzamelen
Background Subtraction for Urban Traffic Monitoring using Webcams Master Thesis Verdediging Begeleider: Rein van den Boomgaard door: Mark Smids 19 maart.
Servers en Clients Servers = krachtige computers –die veel informatie kunnen versturen naar veel ontvangers –die veel informatie kunnen ontvangen –Nemen.
Activiteit 1.6 Bepalen niet-functionele eisen
Exploratie van de ontwerpruimte 3. Prototypes, emulatie en simulatie Prof. dr. ir. Dirk Stroobandt Academiejaar
Onderzoeksmethode Oftewel: met welke specifieke onderzoeksmethode kan ik het best mijn onderzoeksvraag beantwoorden.
PIR sensor.
Einstein Telescope Het Einstein Observatorium (ET) is een zogenaamde derde-generatie-gravitatiegolf-detector, die honderd keer gevoeliger is dan de huidige.
The art of game design Hoofdstuk 20 en 21.
Studielink, een nieuw patroon? Kees van Wijngaarden 9 november 2005.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Cure Track. Probleem Vanwege de vergrijzing neemt de zorgvraag toe en er zijn steeds minder mensen in de zorg actief. Indien er niks gebeurd zal het zorgaanbod.
M A K E Y O U R N E T W O R K S M A R T E R July, Middag programma.
Moederbord en blu-ray.
Uw netwerk beheren met Nagios.
hcc!pc Werkgroep netwerken
(On) bewust in beweging
Visual Basic.NET voor studenten De VB- ontwikkelomgeving Hoofdstuk 2.
Snelzoekgids voor video Een videogesprek starten 1.Plaats de aanwijzer op de foto van een contactpersoon en klik op de cameraknop. 2.De contactpersoon.
FOTOGRAFIE les 7 Huiswerkopdracht Gebruik van Flits Algemeen
Maandag 18 november Licht & witbalans Avond fotografie – blauwe uurtje
Video opdracht Video maken met de smartphone
Facet offline installatie
De overstap naar digitale fotografie 4 fases van digitale fotografie De opname De opname De bewerking De bewerking De afdruk De afdruk De archivering.
Snelzoekgids voor © 2013 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het startscherm van Lync In het startscherm van Lync bevinden zich in de hub.
Opslag Formaten.
Besturingssysteem Vaak wordt de Engelse term gebruikt: Operating System ( OS ) Plaats van het OS in een computersysteem: Hardware Applicatie Operating.
Subsidie individueel vervoer:
Elke klant heeft een computer. De meeste computers zijn tussen de 2 tot 4 jaar.
Hoe werkt een tracker eigenlijk ? In de ruimte zijn 24 GPS satellieten die in een baan om de aarde draaien op een hoogte van 20 km. Deze satellieten.
Mid-market servercampagne – Thru Partner- presentatie: Dia voor presentator: niet laten zien Spreker: Partner Titel van de presentatie: We geven u het.
Voorbeeldvraag 1 Welke uitspraak is JUIST: 1. De basisstelling van Nicolas Carr (auteur van "IT doesn't matter") is dat de investeringen die in IT gedaan.
Basis-workshop fotografie. Ken uw camera Belangrijke zaken Scherpe foto’s Compositie Hoe verder.
Internet of Things (IoT)
Prikkelverwerkingspatronen
Sensoren Algemeenheden 2. Soorten.
Gevorderde programmeer Les
Negatief doublet.
De Flexibele Club Competitie
Het postkantoor van windows
Onze Opdracht netwerken opzoeken en uit leren wat ze doen en hoe ze werken we moeten ook kijken wat de voordelen en nadelen zijn van deze 3 netwerken  
Informatieverwerkende systemen
RVC – Clinical Assistant
Inzicht krijgen in Ethiek
VIMTAG Keuzehulp voor het vinden van de juiste IP camera.
Trillingsdetectie El-Far Unieke Features Systeem lay-out Integratie
Inleiding fysische informatica
HartWacht Telemonitoring voor cardiologie
Transcript van de presentatie:

M A K E Y O U R N E T W O R K S M A R T E R Video Motion Detection (VMD) ppt_aa1_p08_motion_detection_v4-0_nl_0508

VMD - Definitie “Bewegingsdetectie door video analyse…” Window

VMD Applicaties  “Stuurt functies aan - typisch CCTV” ­ Stuurt alleen video indien nodig ­ Neemt alleen video op indien nodig  Verificatie van Alarmmeldingen ­ Vanuit een netwerk product kan men verwittigd worden via beeldoverdracht, I/O, of TCP/IP messaging “Video bewegingsdetectie kan de meest efficiënte compressie algorithme zijn, die je ooit zal vinden” Window

Bewegingsdetectie opties  Hardware bewegingsdetectie ­ Optisch ­ PIR (Passive Infra Red Detectors) ­ Ultrasone detectorren ­ (Laser emitters / transmitters)  Video bewegingsdetectie ­ Software ­ ASIC (Application Specific Integrated Circuit)

VMD Types  In de video bron (camera of video server)  Externe VMD unit (ASIC)  Software VMD (In de applicatie) ­ Analyseert het beeld ontvangen vanaf de bron op de hoeveelheid verandering volgens de ingestelde voorwaarden in de software 3 belangrijke types:

AXIS VMD – Key features  Gedaan in camera/video server ­ Bespaart bandbreedte ­ Vermindert CPU belasting op Applicatie server ­ Bespaart opslagruimte  Communiceert direct met de compression chip ­ Verbetert nauwkeurigheid ­ Werkt voor zowel MJPEG als MPEG4  VMD beschikbaar via AXIS API ­ Vereenvoudigt VMD integratie in Applicaties  VMD op 4 channels gelijktijdig ­ Axis 241Q Video Server

Bewegingsdetectie configuratie

Include en Exclude vensters  Include Venster ­ Het deel van het beeld wat geanalyseerd moet worden op beweging. ­ 5 vensters mogelijk ­ Benaming – voor identificatie  Exclude Venster ­ Het deel van het beeld waar beweging genegeerd moet worden ­ Om vals alarm te voorkomen ­ 5 vensters mogelijk ­ Benaming – voor identificatie Window

VMD Voorbeeld Hallway CopierDoor Excluded Included

De “Object grootte” instelling Object grootte Activiteit  Een hoge waarde zal de VMD drempel verhogen, er wordt dan alleen op grote objecten gereageerd.  Een lage waarde laat het reageren op kleinere objecten toe Let op, dat deze waardes relatief zijn aan de grootte van het venster of hetgeen in beeld. Bv. Gang, parkeerplaats, deur Object grootte relatief aan beeld grootte. Aanbevolen: 5-15%

De “History” instelling Object geheugen lengte Aanbevolen: 60-90% History Bij een laag history niveau, wordt een object dat in het venster komt, eerder als statisch object behandeld dat de trigger. Bij een hoog history niveau, wordt een object dat in het venster komt, langer als bewegend object behandeld en blijft de trigger langer actief. “Hou het laag om de hazen te vangen maar niet de schildpadden.” “Zet het hoog om de schildpadden te zien (en de hazen)”

De “Sensitivity” instelling Sensitivity Gevoeligheid in verschil van helderheden Aanbevolen: 75-95% Om alleen knipperend licht te detecteren, neem een lage gevoeligheid. In andere gevallen is een hogere gevoeligheid aanbevolen. Gewone gekleurde objecten op gewone gekleurde achtergronden zullen de ”motion detection” triggeren. “Kies een lage instelling om te kijken of het licht aan- of uitgaat” “Kies een hoge instelling om te reageren op kleine variaties in het licht (kleur)”

Tips  Object grootte ­ Om te voorkomen dat er gereageerd wordt op kleine object, kan een hogere instelling worden gekozen. Kies een lage instelling als u een reactie wilt op kleinere object  History ­ Waneer geen objecten verwacht worden, kan een hoge instelling gebruikt worden. Dit zorgt voor een actieve trigger zolang er een object in beeld is.  Sensitivity ­ Kies een lage instelling om te kijken of het licht aan- of uitgaat. In de andere gevallen is een hogere instelling aanbevolen.

Plaatsing voor VMD        

Om in overweging te nemen  VMD kan gevoelig zijn voor snelle licht veranderingen: ­ Het gebruik buiten kan ingewikkeld zijn; Voorbij rijdende auto’s, koplampen  Niet in het donker ­ Afwezigheid van licht voorkomt het waarnemen van activiteit  Calibratie is belangrijk ­ Analizeer de situatie grondig ­ Neem tijd voor de afstelling ­ Test met verschillende licht situaties Licht aan of uit, dag en nacht “VMD wordt meer gezien als een activiteitsdetectie methode dan een alarm sensor”

Verwachte technologie -VMAD  Video Motion Anomaly Detection (Video beweging afwijking detectie) “Detecteert automatisch of dingen buiten een patroon vallen” Nog zo’n voordeel van digitale surveillance video!

VMAD  Digitale CCTV systemen die kunnen leren wat normaal of abnormaal gedrag is en alarmen schakelen en de events opnemen.  Systemen met VMAD reageren pas op beweging en niet op verandering van helderheid en dan worden operators op basis van een activiteit gealarmeerd.  VMAD kan meer intelligentie bieden bij observatie, inclusief het detecteren van bedreiging.

Q&A