Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

De les van de graankorrel
Waarom ben ik hier op aarde?
Evangelie der genade Vragen :
… en wat wil Jezus van jou?
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Gebed om zegen.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Zingen Vers 1 Ik ben het levensbrood, Ik red je van de hongersnood.
Zingen Vers 1 Het nieuwe daglicht staat ons borg
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Zingen Vers 1 Ik ben de wijnstok mijn Vader is de wijnboer
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
Pasen 24 april 2011 Ontmoeting in de tuin
ABC van het geloof Soms doen mensen alsof het een soort hogere wiskunde is, het geloof in God de Drie-enige. Met een simpel sommetje kom je niet uit:
Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a. Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a Gods liefde… of het leven.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Wie weg is wordt gezien Hoe het altijd gaat… wie niet weg is wordt gezien wie weg is wordt niet gezien Niet als je Jezus heet wie weg is wordt gezien.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Welkom op TOV!.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Zondag 23 oktober 2011 Doop van Roos Mirjam Klein
Hoop doet leven HC zondag 17 Job 19 1 Petrus 1
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij,
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
VREUGDE.
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Spring in het diepe!.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg DE BASIS Van ons geloof n.a.v. 1 Pet. 1: januari 2016 R.Rausch © Deel 2 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Welkom en Afkondigingen > Orde van de dienst Zingen:314:1,2,3 Zingen:939:1,2,3 Zingen:Opw. 32 (2x) Zingen:ELB 262 Schriftlezing: Jesaja 55:1-3 Jesaja 55:10-13.
Advent – leven in verwachting Niet alleen Kerst, maar ook en misschien vooral: Verwachting van terugkomst van Jezus.
Zo zijn wij in de hand van de Heer
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Heb je al vaste grond onder je voeten… of zak je weg door twijfel? Zie je het nog zitten?
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
2. Een onvergankelijke erfenis
CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20
6. Met Christus lijden Van lijden… naar levensvreugde.
De Heer is waarlijk opgestaan
Matteüs 6: Maak je geen zorgen over eten en drinken.
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
’Vertel even wat over jezelf …’
(allen) Houd mij in leven, wees Gij mijn redding, steeds weer
Waarom evangelisatie? Jouw uitverkiezing Jouw uitverkiezing
Welkom Voorganger: Ds. H. ter Beek Ouderling van dienst: Jenny Boersma
Transcript van de presentatie:

Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden

God is met jou begonnen Startpunt van de reis: Gods barmhartigheid 1Petrus 1, 3: Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus: in zijn grote barmhartigheid heeft Hij ons opnieuw geboren doen worden door de opstanding van Jezus Christus uit de dood, waardoor wij leven in hoop

God is met jou begonnen Onze wereld…

God is met jou begonnen In onze wereld en in jouw leven komt God met zijn ontferming: Jezus Christus staat op uit de dood – God redt!

God is met jou begonnen God ontfermt zich over jou – dan laat Hij je onderweg ook niet los!

Ga je weg in blijdschap en in hoop De stemming onderweg: blijdschap en hoop! 1Petrus 1, 3: Wij leven in hoop 1Petrus 1, 6: Verheug u hierover

Het zal geen makkelijke tocht zijn De conditie van de weg: geen gemakkelijke weg wél een weg met beproevingen

Het zal geen makkelijke tocht zijn Jouw geloof als goud dat in het vuur wordt gelegd 1Petrus 1, 7: ‘Zo kan de echtheid van uw geloof blijken’

Wees maar zeker van de eindbestemming 1Petrus 1, 9: ‘U bereikt het einddoel van uw geloof: uw redding’ Echt waar, jij komt er wel!